Villastijlen / bouwstijlen

Welk type en welke stijl villa
spreekt u aan?

Zoveel villa’s, zoveel stijlen. Welk type en welke stijl spreekt u aan? Als u gaat nadenken over het bouwen van een villa, zult u merken dat u de woningen in uw eigen omgeving op een heel andere manier gaat bekijken. Bij de ene woning spreekt de architectuurstijl u aan, bij een ander het type woning of een specifiek detail zoals de voordeur, een Frans balkon of juist de rieten kap. Het leuke bij een eigen villa: u mag zelf naar hartenlust stijlen en elementen combineren. Onze architecten zorgen ervoor dat al uw wensen worden verwerkt in een uniek en stijlvol ontwerp.

Uw smaak, uw
persoonlijke stijl!

Laat u inspireren door deze villastijlen:

Gaat u voor een moderne villa? Bij de eenvoud van de moderne bouwstijl gaat alle aandacht uit naar de strakke, architecturale compositie. Een moderne bouwstijl ontstaat door de geraffineerde plaatsing van volumes en wanden ten opzichte van open (glazen) delen. Grote glazen schuifpuien verbinden binnen met buiten. De afwezigheid van detaillering versterkt de abstracte kwaliteiten van de woning. Less is more, en juist dat maakt een moderne villa bouwen tot een geheel andere uitdaging dan welke andere bouwstijl ook.

Lees hier meer over een moderne villa bouwen!

De landelijke villa kenmerkt zich door de warme sfeer en de wijze waarop de architectuur aansluit op de landelijke omgeving. Dit type villa doet vaak denken aan het traditionele landhuis of woonboerderij, maar kan ook modern zijn. Het zijn woningen met forse volumes, indrukwekkende maar lage kappen, robuuste balkenconstructies en bijvoorbeeld een (gedeeltelijk) rieten dak. Heel populair zijn de zogenaamde schuurwoningen, al doet dat woord eigenlijk geen recht aan de moderne en monumentale woningen die onze architecten ontwerpen.

Lees hier meer over een landelijke villa bouwen!

Bij een klassieke villa zien we ook traditionele vormen en grote volumes. Wat bij een klassieke bouwstijl vooral opvalt is de fijne detaillering, onder meer in deur-, raam- en sierlijsten. Door de vaak symmetrische indeling van de woning, niet zelden met een imposante centrale entree, ontstaat een evenwichtig ontwerp met een monumentale uitstraling. Franse of juist nadrukkelijk aanwezige balkons doorbreken de gevel. In het interieur zorgen stijlvolle lambriseringen en grote haardpartijen voor een uitgesproken rijk gevoel.

Lees hier meer over een klassieke villa bouwen!

Ook de jaren-30-villa blijft populair. In veel villa’s die wij bouwen in andere bouwstijlen, wordt zelfs gespeeld met jaren-30-kenmerken en -elementen. Een typische jaren-30-villa combineert monumentale volumes met grote schoorstenen en een markante kap met brede overstekken. Vaak wordt er gekozen voor rijk siermetselwerk, bijzondere raamvormen, speelse uitbouwen, balkons en openslaande tuindeuren. Een villa bouwen in jaren-30-stijl is elke keer weer een unieke uitdaging.

Lees hier meer over een jaren-30-villa bouwen!

De rietgedekte villa is tenslotte ook helemaal terug. De rieten kap is eigenlijk een eeuwenoude, traditionele dakbedekking die vroeger werd gebruikt vanwege het wooncomfort en de duurzaamheid. Tegenwoordig is de ‘boerenkap’ herontdekt en wordt juist gezien als een exclusief esthetisch element. Een rieten kap geeft elke villa een luxe uitstraling. Hoewel veel mensen er voor kiezen een rietgedekte villa te bouwen met robuuste eiken spanten en een witgestucte gevel, past een rieten kap ook bij een moderne villa met stoere materialen als zink en glas.

Lees hier meer over een rietgedekte villa bouwen!

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.