Seniorenwoning bouwen

Uw eigen
seniorenwoning bouwen?

Steeds meer mensen die een eigen huis bouwen, willen eigenlijk een seniorenwoning bouwen. Een woning die zo is ontworpen dat je er oud in kunt worden of waarin al bepaalde maatregelen zijn genomen, om de woning later heel eenvoudig om te kunnen bouwen tot een seniorenwoning. ‘Later’ lijkt misschien nog ver weg, maar u wilt toch ook zo lang mogelijk zelfstandig in het huis blijven wonen dat u zelf ontworpen heeft? Dat een seniorenwoning in ieder geval heel stijlvol en zelfs uitgesproken modern kan zijn, laten we graag zien aan de hand van de fraaie woning op deze pagina.

Wat is een

seniorenwoning?

Een seniorenwoning is een woning met het complete woonprogramma gelijkvloers. De slaapkamer (s) en badkamer(s) komen uit in dezelfde hal of gang als de keuken en de living. Als wij een seniorenwoning bouwen, ontwerpen we de indeling nu al zo (of zodanig) dat dit later gemakkelijk kan worden aangepast. Een bijkeuken of extra werkkamer kan nu al worden voorzien van (afgedekte) aan- en afvoerleidingen, zodat er later geen hak- en breekwerk meer nodig is om een douche en wastafel te installeren. Deuropeningen maken we breder (rolstoelvriendelijk), lichtknoppen komen lager en drempels vervallen.

Wilt u een moderne, vrijstaande woning bouwen, maar ook een seniorenwoning? Dat kan prima inéén! Niet voor niets laten we u heel graag de foto’s zien van de ‘seniorenwoning’ op deze pagina. Ziet u aan de woning en de inrichting af dat het om een seniorenwoning gaat? Dat dachten we al, het is namelijk ook niet te zien. Het begrip seniorenwoning is eigenlijk net zo gedateerd als het begrip senioren zelf. Een moderne seniorenwoning bouwen we net als iedere andere woning in elke denkbare stijl, in elke gewenste afmeting en volume en met gebruik van strakke, stoer of eigentijdse materialen.

Een moderne

seniorenwoning bouwen

Aanvullende informatie over het
bouwen van een seniorenwoning:

Bij het bouwen van een seniorenwoning wordt vaak ook extra aandacht besteedt aan domotica. Dit betreft elektronica die het leven makkelijker en veiliger maakt als u later ouder wordt. Bij het ontwerpen van uw woning nemen wij graag de tijd voor de mogelijkheden die er zijn op het gebied van leef- en zorgondersteuning. Samen kunnen we kijken naar de woonomgeving. Heeft u bijvoorbeeld alle voorzieningen in de buurt en is het mogelijk om lid te worden van een zorginstelling voor thuiszorg met alarmsysteem? Slimme domotica kan een belangrijke ondersteuning bieden en u zo een prettig gevoel van zekerheid geven.

De kosten om een seniorenwoning te bouwen zijn sterk afhankelijk van uw eigen eisen qua luxe, comfort en onder meer de domotica. Als wij op voorhand uw wensen kunnen inbouwen in het ontwerp, zal de prijs vergelijkbaar zijn met andere woningen met hetzelfde volume en gelijke oppervlakte. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van seniorenwoningen. Wel geven we bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer, plus de prijs/m2 en prijs voor energiebesparende maatregelen. Zo kunt u toch de prijs inschatten als wij uw seniorenwoning bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.