Kosten huis bouwen

De kosten om een
eigen huis te bouwen

Wat kost een huis bouwen? We begrijpen die vraag als u zelf een huis wilt bouwen, maar een echt antwoord is altijd maatwerk. In onze prijslijst geven we wel voor elke inspiratiewoning een indicatie voor (alleen) de bouwkosten. Maar de werkelijke kosten om uw huis te bouwen hangen van veel zaken af. Hoe groot wordt bijvoorbeeld het huis dat u gaat bouwen? Welke bouwstijl kiest u en hoeveel gaat uw keuken kosten? Voor een echte prijs nodigen we u graag eerst uit voor een gesprek over uw woonwensen en uw budget. Op deze pagina leggen we alvast uit hoe u een bouwbegroting opstelt, wat meer-/minderwerk is en hoe alle kosten zijn opgebouwd.

Wat kost een
huis bouwen per m2?

Wat het kost om een huis te bouwen, hangt af van de bouwstijl en de gekozen materialen, maar in de eerste plaats van het volume en de oppervlakte. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer en hebben we deze ook omgerekend naar de prijs/m2. Hiermee heeft u een indruk van de bouwkosten op basis van actuele materiaalprijzen. Vergelijkt u dit met de oppervlakte van het huis dat u voor ogen heeft, dan kunt u globaal inschatten wat het kost om uw huis te bouwen.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. In de bouwofferte worden stelposten opgenomen, een bedrag wat gemiddeld wordt uitgegeven aan bijvoorbeeld een keuken. Als u daarvan afwijkt wordt dat ook wel meer-/minderkosten genoemd. Wilt u bijvoorbeeld een nul-op-de-meter huis met een duurdere aardwarmtepomp, of juist een hout- of een pelletkachel? Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

Bijkomende kosten
bij een huis bouwen

De bouwbegroting helpt u om overzicht te houden over alle kosten voor het bouwen van uw huis, inclusief meer- en minderwerk. Het opstellen van een bouwbegroting is niet eenvoudig, maar wel noodzakelijk om grip te houden over het totaal. U ziet snel iets over het hoofd! Daarom hebben wij in onze prijslijst een checklist ingevoegd, waar alle posten in zijn opgenomen. Misschien kunt u nog niet alles invullen, maar het helpt u een heel eind op weg. We verwijzen u ook graag naar dit artikel over meer- en minderwerk, met uitleg en een indicatie van de gemiddelde kosten.

Overzicht houden

met uw bouwbegroting

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.