Samen ontwerpen

Uw eigen droomhuis
ontwerpen

Uw eigen huis ontwerpen begint hoe dan ook met dromen over hóe u wilt wonen, wat u belangrijk vindt aan uw woning en hoe dat in uw routine past. Wilt u ’s ochtends in de zon zitten? Waar wilt u op uitkijken vanuit de keuken? Dat soort zaken bepalen voor u het woongenot, en voor ons hoe wij uw droomhuis ontwerpen. Bij Buitenhuis Villabouw verwachten wij niet dat u uw hele huis zelf kunt ontwerpen. We nemen u wel mee gedurende het hele proces. Je eigen huis ontwerpen draait zeker om maximale ontwerpvrijheid, maar onze ervaren en creatieve architecten staan uiteraard naast u.

Samen met de architecten
van Buitenhuis Villabouw

Het ontwerp van een huis is net zo individueel als de opdrachtgever. Toch is het een groot voordeel als u voor het huisontwerp kunt terugvallen op onze architecten. Zij kunnen soms oplossingen aandragen uit hun ervaring. Zij denken ook verder vooruit: wilt u hier oud worden? U kunt dan een huis bouwen met een ontwerp dat later eenvoudig kan worden aangepast naar een compleet woonprogramma beneden, met een extra ruime badkamer, bredere deuren en (voorbereiding voor) domotica. Op basis van ervaring denken zij aan andere dingen, die ervoor zorgen dat u samen echt het huis kunt ontwerpen van uw dromen. 

Ontwerp unieke
vrijstaande woning

Het ontwerp voor een vrijstaande woning is nog niet zo eenvoudig. Zeker als een kavel een bijzondere vorm heeft, zoals een ruitvorm of een beperkte diepte. Het ontwerpen van een vrijstaande woning vereist bovendien veel ruimtelijk inzicht. Een vrijstaande woning die niet door een ervaren architect getekend is, verraadt zich vaak door een ‘tweedimensionaal’ ontwerp. De vrijstaande woning heeft dan een mooie voorgevel, maar de zijkanten en achtergevel van de woning lijken een beetje vergeten in het ontwerp. Het mooiste ontwerp is een vrijstaande woning met vier karakteristieke gevels!

Aanvullende informatie over het

ontwerpen van uw eigen huis:

Uw huis ontwerpen kan ook starten met uw voorkeur voor een bouwstijl.Misschien heeft u een voorkeur voor landelijk bouwen, of juist een moderne of klassieke stijl. Met de keuze voor bijvoorbeeld een meer landelijke bouwstijl ligt overigens nog alles open: wilt u bijvoorbeeld een statig landhuis, een sfeervol landelijk huis, een stoere schuurwoning, een gezellige woonboerderij of een rietgedekte villa? In een meer stedelijke omgeving zult u waarschijnlijk eerder kiezen voor een uitgesproken moderne villa, een klassiek (heren)huis of juist een woning in jaren 30 stijl die meer de hoogte in gaat en op een heel andere manier allure uitstraalt.

Bij nieuwbouw kunt u uw huis natuurlijk zo ontwerpen dat het helemaal uniek is. In de basis kunt u uw nieuwbouwwoning baseren op een landelijke schuurwoning, maar in de detaillering kunt u elementen uit andere bouwstijlen ‘lenen’. Zowel de klassieke bouwstijl als de typische jaren-30-stijlelementen kunt u prima integreren in het ontwerp voor een imposant herenhuis of een statige notariswoning! En moderne, verticale elementen zijn prachtig in een forse rieten kap. Omdat onze architecten samen met u een uniek nieuwbouw huis ontwerpen, start er hoe dan ook een bijzonder proces.

Een duurzaam huis ontwerpen? Een voordeel van nieuwbouw is de hoge standaard ten aanzien van duurzaamheid en energieverbruik. Bij Buitenhuis Villabouw hebben we een ruime ervaring met duurzame energieopwekking, verwarming en isolatie. Wij bouwen op basis van vier hoofdsystemen voor verwarming: een lucht-/waterpomp, aardwarmtepomp en een hout- of pelletkachel. Laat u ons uw huis duurzaam ontwerpen, dan kunt u de lat nog hoger leggen tot een nul-op-de-meter of energieneutrale woning. Hierbij doen wij nooit een concessie op gebied van stijl of esthetische uitstraling!

In 3D je huis ontwerpen is best lastig, maar ook het lezen van platte tekeningen is niet altijd gemakkelijk. Onze architecten ontwerpen uw huis daarom ook in 3D. De eerste 3D tekening die u ziet van uw nieuwe villa is in principe nog een schets of tekening. Als u samen bepaald heeft welke gevelmaterialen u wilt gebruiken, wordt het voorlopige ontwerp uitgewerkt in een realistische 3D impressie. Deze impressies zijn levensecht, zodat u uw nieuwe huis in de echte materialen en kleuren en in een echte omgeving ziet staan. Bekijkt u onze inspiratiewoningen eens. Dit zijn allemaal 3D ontwerpen!

Uw huis laten ontwerpen brengt geen extra kosten met zich mee als u uw nieuwe villa ook bij ons laat bouwen. De eerste kennismaking waarin we de grote lijnen ontwerpen voor uw huis, is altijd vrijblijvend. Voor dit eerste adviesgesprek betaalt u in ieder geval niets. Gaan we verder het traject in, dan zijn alle kosten voor het laten ontwerpen van uw huis inbegrepen in onze all-in offerte. Bij Buitenhuis Villabouw spreken wij voor ons eigen ontwerp- en bouwproces nooit over losse posten. Wij werken als team en leveren uw nieuwe woning in principe compleet afgebouwd en geheel sleutelklaar op.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.