Onze werkwijze

Iedere opdrachtgever
een uniek ontwerp

Bij Buitenhuis Villabouw bouwen en ontwerpen wij alleen unieke villa’s. Wij gaan eerst met u aan tafel om te luisteren naar uw wensen, ideeën en uw manier van leven. Samen met ons kijkt u naar de mogelijkheden, de afmetingen en de zonligging van uw kavel. De architect schetst een plattegrond van de woonverdiepingen, met daarin aangegeven welke functies zich in welke ruimte bevinden. Daarna bekijkt u samen met de architect onze inspiratiewoningen. Welke stijl spreekt u aan? Houdt u van een klassieke bouwstijl, een moderne bouwstijl of gaat u juist voor de typische jaren-30-elementen of een echte rieten kap?

Meer dan 100
inspiratiewoningen!

Bij Buitenhuis Villabouw werken we niet met modelwoningen maar met inspiratiewoningen. Van alle woningen die wij ontwerpen wordt een bijna realistische 3D-impressie uitgewerkt. Dit noemen wij onze inspiratiewoningen. Vaak springt er bij het bekijken van deze villa’s al één woning uit. Soms juist een aantal woningen, die samen een heel goed beeld geven van wat u wilt. Zo zoeken we synergie waar het niet nodig is het wiel opnieuw uit te vinden. Door heel goed te luisteren, zijn wij in staat om de wensen van opdrachtgevers iedere keer weer te vertalen naar een uniek ontwerp.

Natuurlijk kan niet iedere villa worden gebouwd op iedere kavel, of in ieder bestemmingsplan. Ook hangt er aan iedere villa een eigen prijskaartje die afhankelijk is van de oppervlakte en het volume, de keuze van materialen en de luxe van de keuken en badkamer. Wij zoeken graag de grens op van wat er binnen uw budget en wensenpakket mogelijk is. Dat is dan ook de enige grens waar wij binnen Buitenhuis Villabouw in geloven: de grens van budget en haalbaarheid. Daarbinnen hebben de architecten alle vrijheid in stijl, maatvoering en materiaalkeuze. Zo zijn wij op geen enkele wijze gebonden aan een vast of modulair bouwsysteem.

Uw kaders zijn
de enige kaders

Onze werkwijze biedt u een
aantal unieke voordelen:

Onze werkwijze maakt het mogelijk om vrije architectuur te realiseren voor een transparante prijs. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel staan in onze prijslijst de totaalkosten voor de bouw weergegeven, met de prijs/m2. Op basis hiervan kunt u inschatten wat het kost om uw droomvilla te bouwen. Komt u langs voor een offerte, dan kunt u rekenen op een heldere prijs, zonder onaangename verrassingen achteraf. Dankzij onze expertise, bouwervaring en goede contacten met onderaannemers en toeleveranciers kunnen wij een concurrerende prijs blijven bieden.

Buitenhuis Villabouw heeft een eigen bouwbedrijf; Buitenhuis Realisatie. Als u enthousiast bent over het ontwerp en u de offerte heeft goedgekeurd, dan wijzen wij een vast bouwteam toe aan uw villa. Deze vakmensen bouwen uw huis van A tot Z. Dit betekent dat er meer betrokkenheid is, met minder foutkansen en een hogere opleverkwaliteit.  U kunt daarbij zoveel betrokken zijn als u zelf wilt: wij kunnen u volledig ontzorgen of wij houden u volledig op de hoogte gedurende het gehele bouwproces. Heeft u vragen? Voor, tijdens en na de bouw heeft u altijd een vast aanspreekpunt bij Buitenhuis Villabouw.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.