Jaren-30-villa bouwen

Uw eigen
jaren-30-villa bouwen?

Droomt u ervan een jaren-30-villa te bouwen? Dat begrijpen we. Villa’s uit de jaren 30 zijn een begrip op zich en er zijn maar weinig architectuurstijlen die zo eigentijds blijven aan deze stijl. Bovendien voelt een jaren-30-villa zich overal thuis. Gaat u een villa bouwen in het bos of juist een stadsvilla in een bestaande woonwijk? Een jaren-30-villa past altijd. Kenmerkend zijn het fraaie siermetselwerk, bijzondere raamvormen, brede overstekken bij de dakrand, grote schoorstenen, uitbouwen en balkons… Het bouwen van een villa in jaren-30-stijl is elke keer weer een unieke uitdaging voor architect en opdrachtgever.

Gerealiseerde
jaren-30-villa’s

Om een jaren-30-villa te bouwen, komt ook bijzonder vakmanschap kijken, naast specifieke kennis van mogelijkheden, materialen en bouwtechnieken. Hierin willen wij bij Buitenhuis Villabouw heel graag het verschil maken. Dat zit namelijk in de details en het uitvoeringsniveau. Wij nodigen u graag uit om de bijzondere jaren-30-woningen eens te bekijken die wij in de afgelopen jaren voor onze opdrachtgevers hebben ontworpen en gebouwd. U kunt deze bekijken op de pagina ‘gerealiseerde woningen’. Er staan voorbeelden gepresenteerd van jaren-30-villa’s maar ook andere bouwstijlen met jaren-30-elementen.

Al onze jaren-30-villa’s of woningen met jaren-30-elementen op onze website (inspiratiewoningen en gerealiseerde woningen) zijn ontworpen door onze eigen architecten. Ze zijn ook stuk voor stuk gebouwd door onze eigen timmerlieden. Wij hebben als bouwteam dan ook veel ervaring met het bouwen van jaren-30-villa’s en beschikken over het vakmanschap dat hierbij komt kijken. De architect inspireert u graag en denkt met u mee. Dankzij de interne afstemming en de afstemming met vaste externe bouwpartners, kunnen wij beloven dat wij uw jaren-30-villa precies zo bouwen!

Jaren-30-ontwerpen van
onze eigen architecten

Aanvullende informatie over het
bouwen van een jaren-30-villa:

Voor het bouwen van een jaren-30-villa (inclusief ontwerp) kunt u het beste rekening houden met een bouwperiode van circa anderhalf jaar. Vanaf het eerste gesprek tot aan de start van de bouw reserveren wij een half jaar tot een jaar (ontwerp en vergunningsfase). Het bouwen zelf neemt zo’n 7 maanden in beslag, uitgaande van 1000 m3 inhoud. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en de schilder. Een complexe puzzel!

Wat het kost om een jaren-30-villa te bouwenhangt met name af van het volume, de oppervlakte en de materialen. Daarbovenop komt de luxe waarvoor u kiest in de afwerking, de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2. In de brochure en de prijslijst staat een uitgebreide selectie van jaren-30-villa’s en woningen met jaren-30-elementen. Op basis van de oppervlakte, kunt u inschatten wat het kost om uw jaren-30-villa te bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.