Kenmerken jaren-30-woning

De rijke kenmerken van
de jaren-30-stijl

De kenmerken van de jaren 30-woning zult u zeker herkennen in deze markante villa aan het water. De monumentale kap met brede overstekken en de hoge schoorsteen springen direct in het oog. De rijke detaillering en de uitbouw zijn ook van die typische kenmerken die de sfeer van de jaren dertig oproepen. En toch is dit absoluut een eigentijdse woning. Met duidelijk moderne invloeden, zoals het donkere hout bij de ramen en de eikenhouten balken bij de overkapping van het terras. Het draagt allemaal bij aan het gevoel rijk te wonen; misschien wel het belangrijkste kenmerk van deze unieke jaren 30-woning.

Jaren-30-woning
bouwen

De ‘jaren-30-woning’ is zo’n begrip dat bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Bij Buitenhuis Villabouw zien wij het als onze uitdaging om precies te achterhalen wélke kenmerken van een jaren-30-woning u aanspreken. Is het de algehele uitstraling, de grote architecturale keuzes? Of gaat het juist om de details zoals de dubbele openslaande tuindeuren, glas-in-lood of de typerende hoge plafonds? Voor ons is het niet de uitdaging om een perfecte jaren 30-woning te bouwen, maar om precies die kenmerken van een jaren 30-woning te selecteren die maken dat de woning die wij bouwen helemaal bij u past.

Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat u het voordeel heeft van de jaren-30-uitstraling, met modern comfort en een lagere energierekening. Een moderne woning met jaren-30-kenmerken kun je bouwen met hoogwaardig hoog isolerend glas en muur- en dakisolatie We kunnen uw woning nog energiezuiniger bouwen met duurzame energieopwekking. Wij hebben ervaring met vier hoofdsystemen voor verwarming en warmwater: een lucht-/waterpompinstallatie, aardwarmtepomp, een pelletkachel of elektrische verwarming. U kunt ook kiezen voor alternatieve duurzame materialen in jaren 30-stijl.

Duurzaam bouwen
in jaren-30-stijl

Aanvullende informatie over het bouwen

van een woning met jaren-30-kenmerken:

Wat het kost om een huis met jaren-30-kenmerken te bouwen, hangt natuurlijk af van uw eigen wensen, ideeën en keuzes in stijlelementen en materialen. Deze zijn uiteraard van invloed op de prijs. Toch hangt de kostprijs van een nieuwbouwwoning, of u nu kiest voor jaren 30-kenmerken of niet, vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. In onze prijslijst staat bij alle inspiratiewoningen een prijs per m2, om u een globale indruk te geven van de bouwkosten bij de verschillende woningen.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. Wilt u een all-electric of een nul-op-de-meter huis? Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen: een luchtwarmtepomp, een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

Brochure en prijslijst
aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.