De kenmerken van een jaren-30-woning

De kenmerken van de jaren-30-woning blijven populair. We zien zelfs kenmerken van de jaren 30 stijl in onze eigentijdse, strakkere ontwerpen terugkomen. Toch is dat niet zo verrassend, want veel van de kenmerken van een jaren-30-woning spreken de meeste mensen aan: zoals de grote, lichte ruimtes met hoge raampartijen en sfeervolle uitbouwen, de rijke detaillering of de bekende brede dakoverstekken. Het draagt allemaal bij aan het gevoel rijk te wonen; misschien wel het belangrijkste kenmerk van de jaren-30-woning. Een paar tips om dat in de inrichting te benadrukken!

Kenmerken van een jaren 30 interieur

Het fijne van een jaren-30-woning is dat bijna iedere interieurstijl er tot zijn recht komt. Van strak design met veel glas en felle kleuren leer tot een klassiek interieur, met een comfortabele leeshoek en wandhoge boekenkast bijvoorbeeld. Ook de combinatie kan natuurlijk prachtig zijn. Wie vooral de architectuur wil benadrukken, kan zijn jaren 30 woonkamer natuurlijk het best inrichten met meubels uit deze periode: fraaie houten meubels, of glas-in-lood lampen. Tweedehands worden soms juweeltjes aangeboden! Veel meubels uit de jaren 30 doen overigens verrassend modern aan.

Moderne jaren 30 woning bouwen en ontwerpen met Buitenhuis Villabouw

De keuken in een jaren-30-woning

In een jaren-30-woning is ruimte het sleutelwoord. Ook de keuken is doorgaans groot en licht, waardoor het een heerlijke leefruimte is: met een grote keukentafel waar je gezellig samen kunt ontbijten. Of waar je samen de dag doorneemt terwijl je het eten voorbereidt. In de oorspronkelijke jaren-30-woningen was de keuken meestal afgesloten van de woonkamer. Maar niet alle kenmerken van een jaren-30-woning hoef je natuurlijk over te nemen! Een open keuken is zelfs uitgesproken fraai in een jaren-30-woning: het volume wordt hier extra door benadrukt.

Jaren-30-woning? Een visgraat parketvloer!

Wat geldt voor de inrichting, geldt ook voor de vloer die je kiest in je jaren-30-woning: bijna iedere stijl komt er tot zijn recht. Een natuurstenen vloer of een gietvloer past prima in een jaren 30 woonkamer, zowel in de living als - zoals bij de originele jaren-30-woningen - in de entreehal en keuken. Wie echter het rijke karakter van de architectuur maximaal wil benadrukken zal echter toch voor de warmte van hout kiezen. Een vloer die gezien mag worden! Een in visgraatpatroon gelegde parketvloer bijvoorbeeld: stijlvol, karakteristiek en de ultieme basis van rijk wonen...

Verlichting: ook dat kan typisch jaren 30 stijl

Wat de jaren-30-woning bijzonder maakt, is dat de grote ruimtes toch nooit koud aandoen. Dat heeft heel veel te maken met subtiel gepositioneerde uitbouwen, erkers en doorkijkjes die veel intieme hoekjes creëren. Het verlichtingsplan van een jaren-30-woning begint dus altijd bij het vaststellen welk licht je in welk hoekje wilt. Sfeerlicht is heel belangrijk in een jaren-30-woning, en dat kun je bereiken door staande schemerlampen, glas-in-lood lampen en subtiele spots. En vergeet ook niet dat dit weer heel fraai kan combineren met een verder strak interieur!

De luxe van een jaren 30 badkamer

Rijk leven betekent allereerst genieten van de nodige luxe. Dat kan in de badkamer van een jaren-30-woning uitstekend! Ook de badkamer in een jaren-30-woning is al snel van vorstelijke afmetingen. Alle ruimte voor eigentijdse wellness met een vleugje klassiek. Een groot vrijstaand bad op leeuwenpootjes, een groot badkamermeubel met dubbele wastafel... Een groot voordeel ten opzichte van een echte jaren-30-woning is bovendien dat je bij nieuwbouw over heel wat moderner comfort beschikt. Want die royale inloopdouche is natuurlijk ook wel heel aangenaam...

Nieuwbouwwoning in jaren 30 stijl

Modern comfort is natuurlijk niet het enige voordeel van een nieuwbouwwoning ten opzichte van een jaren-30-woning. Als wij bij Buitenhuis Villabouw een woning bouwen is om te beginnen alles voor u persoonlijk ontworpen. Alles is volledig naar uw smaak en daar kunt u bij een echte jaren-30-woning niet op rekenen. Bovendien koopt u een duurzame, energiezuinige woning: het kost in een oud huis heel veel energie om al die grote ruimtes te verwarmen, om nog niet te spreken van de koude en de tocht. Ook in dat opzicht is veel te zeggen voor nieuwbouw in jaren 30 stijl!

Meer tips voor de inrichting van uw jaren-30-woning?

Bij Buitenhuis Villabouw ontwerpen en bouwen wij woningen in alle bouwstijlen. Of u nu een klassieke jaren 30 architectuur voor ogen hebt, of wilt spelen met jaren 30 elementen, onze architecten maken altijd een persoonlijk ontwerp. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om met onze interieurarchitect een geheel eigen interieurontwerp te maken, dat past bij uw smaak en de woning. Kiest u voor een jaren-30-woning, dan kunt u rekenen op heel veel persoonlijke en professionele tips voor uw interpretatie van een echt jaren 30 interieur. Neem vrijblijvend eens contact op!