Huis met houten balken bouwen

Een stoer huis bouwen
met houten balken?

Wij bouwen nogal wat huizen met houten balken. Een huis met houten balken heeft niet alleen een stoere en eigentijdse uitstraling, maar juist ook heel warm en robuust. ‘Houten balken’ doet in feite ook geen recht aan de prachtige, eiken spinten en constructies in veel van de huizen die we bouwen. Vaktermen zeggen het veel beter, want uiteindelijk is dat nog wat het meest afstraalt van de woningen met houten balken die wij bouwen: echt vakmanschap. Zoals in deze stoere woning waarbij de houten balken onder de overkapping één beeld vormen met de houten steiger aan het water.

Houten balken onder

de overkapping

Een huis bouwen met houten balken heeft zowel praktische als esthetische voordelen. Bij de meeste woningen die wij bouwen met houten balken, heeft het robuuste houtwerk een dragende functie bij een veranda, overstekende kap of zelfs een diepe overkapping. De open constructie geeft zowel een gevoel van vakmanschap en een sfeer van veiligheid door de robuuste uitstraling. Houten balken zijn zo stevig, dat er ook relatief grote afstanden mee kunnen worden overbrugd. Met een fraaie, houten constructie kan de architect in zijn ontwerp vermijden dat er ongewenste steunpilaren het uitzicht blokkeren.

Voor ons bouwteam is niets zo mooi als een huis bouwen met houten balken. Juist in deze op maat gemaakte  houten constructies kun je als timmerman je vakmanschap laten zien! Opdrachtgevers die zelf over een timmermansoog beschikken, kunnen vaak intens genieten van de naadloze aansluiting van de houten balken op elkaar. Zichtbaar vakmanschap vormt hier de bevestiging van bouwkwaliteit. Dat is nu precies wat een huis met houten balken bouwen zo mooi maakt. Zelf een huis bouwen met houten balken is overigens niet aan te raden als u niet beschikt over een bouwteam met ervaring.

Houten balken:

zichtbaar vakmanschap

Aanvullende informatie over het bouwen

van een huis met houten balken:

Wat het kost om een huis met houten balken te bouwen, hangt natuurlijk af van veel kleine beslissingen die u maakt, zoals de toepassing van eiken. Globaal wordt de prijs bepaald door het volume, de oppervlakte en de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een huis met houten balken. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo kunt u toch de prijs inschatten als wij uw huis met houten balken bouwen.

Ook in het interieur van onze woningen zien we het gebruik van houten balken steeds vaker terugkomen. Als wij een huis bouwen met houten balken in het interieur, wordt de zichtbare houten draagconstructie ingezet als een belangrijk beeld- en sfeerbepalend element. Houten balken kunnen een intiem of juist een eigentijds loft-gevoel creëren. In deze woning zie je hoe indrukwekkend mooi dit kan zijn in de keuken en de woonkamer. Maar iedere ruimte onder het schuine dak, of het nu een slaapkamer, werkkamer of badkamer is, krijgt direct een rijk en authentiek gevoel als je bouwt met houten balken.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.