Jaren-30-huis bouwen

Droomt u van een
jaren-30-woning bouwen?

Droomt u ook van een jaren-30-huis bouwen? Geen tijdperiode spreekt zo tot de verbeelding als de dertiger jaren. De jaren-30-bouwstijl is niet alleen veel rijker en speelser dan veel andere bouwstijlen, de markante en typische jaren-30-kenmerken geven iedere woning direct karakter. Zoals deze monumentale jaren-30-villa in ‘t  Gooi met de karakteristieke brede overstekken, de hoge schoorsteen en de markante, langwerpige bovenlichten boven de dubbele voordeur. De achtergevel doet hier overigens niet voor onder met een stijlvolle veranda en twee dubbele openslaande tuindeuren naar de schitterende bostuin.

Bouwen met jaren-30
stijlkenmerken

De typische architectuur uit de jaren dertig kenmerkt zich onder meer door grote volumes, hoge plafonds,  opvallende schoorstenen en de dominante rol van het dak. Wie niet een complete jaren-30-woning wil bouwen, kan er natuurlijk ook voor kiezen om jaren-30-stijlelementen te integreren in een andere bouwstijl. Dit is een trend die we meer en meer zien door alle bouwstijlen heen. Een modern huis, een klassieke villa of zelfs een landelijk huis kan prachtig worden verrijkt met elementen die worden geleend uit deze markante bouwperiode. Nieuwsgierig? Kijk eens bij onze inspiratiewoningen.

De villa’s die in de jaren dertig zijn gebouwd, zijn heerlijk om in te wonen omdat de kamers ruim en hoog zijn met vaak grote ramen. Aan de andere kant kan een huis van een eeuw oud niet tippen aan het duurzame wooncomfort van een moderne nieuwbouwwoning. Door ervoor te kiezen een jaren-30-huis te bouwen, kiest u voor zowel comfort als sfeer en uitstraling. Uw woning is energiezuinig en duurzaam dankzij moderne isolatietechnieken en toegepaste materialen. Uw jaren-30-woning is bovendien extra duurzaam met duurzame energieopwekking middels verschillende systemen voor zowel verwarming als warmwater.

Duurzaam en modern
jaren-30-huis bouwen

Aanvullende informatie over het
bouwen van een jaren-30-woning:

De kosten voor het bouwen van een jaren-30-woning zijn sterk afhankelijk van de keuzes in stijlelementen en de uitvoering. Toch kunnen we u in grote lijnen wel een indruk geven van de bouwkosten.  Als u het volume en de oppervlakte weet van het jaren-30-huis dat u wilt bouwen, dan kunt u dit vergelijken met de woningen in onze prijslijst. Lijkt uw jaren-30-droomhuis op een van deze woningen? In onze prijslijst geven wij naast de totale bouwkosten, ook de prijs/m2. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als u ervoor kiest uw jaren-30-huis bij ons te laten bouwen.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. Wilt u een all-electric of een nul-op-de-meter huis? Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen: een luchtwarmtepomp, een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

De keuken en de badkamer zijn niet inbegrepen in de bouwkosten, deze worden meerkosten genoemd. De meeste mensen hebben een redelijk beeld wat hun keuken mag kosten. Een richtbedrag ligt tussen € 20.000 en € 40.000,-. De badkamer is voor iedereen anders. De één is gelukkig met strak keramiek en modern tegelwerk, de ander kiest voor eiken badmeubelen met wanden in beton cire… Bij Buitenhuis Villabouw zijn wij graag duidelijk over de totale kosten voor uw te bouwen huis. Wij werken daarom altijd met een begroting, waarin wij hiervoor stelposten opnemen in een bepaalde prijscategorie.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.