Herenhuis bouwen

Uw eigen herenhuis
laten bouwen?

U wilt een statig en stijlvol herenhuis laten bouwen? Daar staat u niet alleen voor. Naast de bungalow en de villa beschrijven veel mensen de woning die ze willen bouwen als herenhuis. Een herenhuis is een tijdloos woningtype, die zowel in een stedelijke als een meer landelijke omgeving tot zijn recht komt. Kijkt u eens bij onze inspiratiewoningen. Hier vindt u tal van herenhuizen die we eerder voor opdrachtgevers mochten bouwen. Zoals ook deze prachtige monumentale villa. Een herenhuis zoals een herenhuis bedoeld is. Groots, een tikje deftig en met een licht klassieke uitstraling.

Wat maakt een herenhuis
een herenhuis?

Een typisch herenhuis maakt een voorname indruk door de symmetrische opbouw met dubbele voordeur in het midden en de rijke details zoals Franse balkons. De woning bestaat doorgaans uit drie volwaardige verdiepingen, waarbij alleen de bovenste verdieping zich onder de schuine kap bevindt. Dit geeft de kamers op de begane grond en de eerste verdieping veel ruimte, zodat deze efficiënt in te delen zijn. Een herenhuis bouwen begint zowel bij de indeling als de verschillende keuzes in de bouwstijl met een zee aan mogelijkheden. Wij bouwen herenhuizen in zowel klassieke, moderne als jaren-30-stijlen.

Wie vrijstaand wil bouwen op een compacte, smalle of ondiepe kavel, maakt een verstandige keuze door het bouwen van een herenhuis. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn in een meer stedelijke omgeving of als u tussen twee bestaande woningen wilt gaan bouwen. In deze situaties kan een herenhuis u de gewenste hoogte bieden waarbij er toch nog voldoende oppervlakte overblijft om een fraaie tuin in te richten. Een herenhuis maakt immers indruk door de hoogte en niet zozeer door de breedte wat bij een landelijke of klassieke woning het geval is. Hoe mooi dat kan zijn ziet u op de foto’s van dit vrijstaande herenhuis.

Een vrijstaand
herenhuis bouwen

Aanvullende informatie over verschillende
typen en stijlen herenhuizen:

Een klassiek herenhuis bouwen is passend in een woonwijk waar meerdere stijlvolle, klassieke woningen staan. Wat opvallend is aan klassieke herenhuizen zijn de hoge deuren en raampartijen, die vaak doorlopen tot vloerhoogte. Prachtig als deze worden geaccentueerd door evenhoge zwarte luiken (al dan niet in Louvre-stijl) of een Frans balkon! In ieder geval wordt er bij het bouwen van een klassiek herenhuis veel aandacht besteed aan een rijke detaillering. Natuurlijk hoeft u niet volledig te gaan voor een klassieke uitstraling, u kunt namelijk ook spelen met een combinatie van moderne en klassieke elementen.

Wilt u een geheel modern herenhuis bouwen? Dat is uiteraard ook mogelijk. Wij hebben in het verleden meerdere uitgesproken moderne herenhuizen mogen bouwen. De ontwerpen voor deze herenhuizen zijn juist weer monumentaal door de kracht van de eenvoud. Het effect van de hoogte en het grote volume wordt bij deze herenhuizen versterkt door het strakke in het ontwerp, zoals de balans tussen de hoge ramen, deuren en de strakke witte gevel. Verrassend mooi is hierbij de keuze voor stoere, of zelfs industriële bouwmaterialen zoals staal. Kijkt u voor meer inspiratie eens bij onze inspiratiewoningen.

De kosten voor het bouwen van een herenhuis zijn sterk afhankelijk van uw voorkeur in stijl en de gekozen materialen. Voor de bouwkosten van uw herenprijs kunnen we wel een richtlijn geven als u het volume en de oppervlakte weet, en hoeveel u wilt uitgeven voor de keuken en de badkamer. In onze brochure vindt u inspiratiewoningen in alle stijlen. Lijkt het herenhuis dat u wilt bouwen op een van deze woningen? In onze prijslijst geven wij naast de totale bouwkosten, ook de prijs/m2. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als u ervoor kiest uw herenhuis bij ons te laten bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.