Huis met zwembad bouwen

Uw eigen huis met
zwembad bouwen?

Wat is er mooier dan een eigen huis met zwembad bouwen? De laatste jaren hebben we bij Buitenhuis Villabouw verschillende villa’s en landelijke huizen met een zwembad mogen bouwen. Zo ook bij deze schitterende villa waar het zwembad en de woning echt in elkaars verlengde ontworpen zijn. De zichtlijnen in de woning leiden je blik automatisch naar de achtertuin met het fantastische zwembad. Andersom is de villa in de breedte ontworpen om ruimte te creëren voor het zwembad op de brede maar ondiepe kavel.. Zo konden we huis en zwembad echt samen bouwen. 

Huis met zwembad
bouwen op brede kavel

Het huis dat we op deze mooie plek mochten bouwen, valt direct op door de dubbele kap met verschillende hoogtes. Door de woning niet als één volume te ontwerpen, konden we ondanks de beperking in de diepte toch de gewenste inhoud creëren met alle woonfuncties. De twee kappen hebben gelijke volumes en verschillen alleen in hoogte van elkaar. Het speelse gebruik van materialen zorgt voor een verrassende eenheid met veel fraaie contrasten en variatie in het gevelbeeld. Dit wordt versterkt door het zwembad niet in het midden maar achter één van de volumes te plaatsen.

Het unieke huis met zwembad dat we hier mochten bouwen speelt niet alleen geraffineerd met volumes maar ook met licht. In de open, hoge entree met vide wordt je blik als vanzelf via de stalen deuren door het interieur heen geleid. Het resultaat is een open zichtlijn van de voordeur tot aan het zwembad in de achtertuin. Dit levert allereerst een heerlijk lichte woning op, maar zorgt er ook voor dat de tuin met zwembad in de beleving van het interieur wordt betrokken. Alles bij elkaar een indrukwekkend voorbeeld van hoe mooi het kan zijn als je vanaf de tekentafel een huis met zwembad bouwt.

Huis bouwen met
zicht op het zwembad

Aanvullende informatie over het
bouwen van een huis met zwembad :

Een huis met een verwarmd zwembad verbruikt natuurlijk meer energie dan een gewone villa. Des te meer redenen om bij het bouwen van een huis met zwembad meteen goed na te denken over duurzaamheidsmaatregelen. Hiervoor bieden wij diverse opties zoals PV-panelen, extra isolerend glas, kierdichting of  duurzame verwarming. Indien u liever geen PV-panelen op het dak wilt, dan zijn er ook slimme oplossingen in het landschap, zoals PV-panelen onzichtbaar verwerken in hoogteverschillen rond het zwembad, op het dak van uw  ‘poolhouse’ of verwerkt in de erfafscheiding.

De kosten om een huis met zwembad te bouwen, hangen natuurlijk af van de eisen die u stelt aan uw zwembad en aan luxe en comfort. Globaal wordt de prijs wel het meest bepaald door het volume, de oppervlakte en de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van huis met zwembad. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo kunt u toch de prijs inschatten als wij uw huis met zwembad bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.