Bungalow bouwen

Uw eigen bungalow

laten bouwen?

Wilt u een moderne bungalow (laten) bouwen? Bij Buitenhuis Villabouw hebben wij een ruime ervaring in strakke woningen met kubistische architectuur. Kenmerkend zijn het grote oppervlak, efficiënt gebruik van ruimte, grote raampartijen en het vaak platte dak. Een bungalow heeft van nature een horizontaal karakter en gaat op bijzondere wijze op in het landschap. Geeft een centrale patio toegang tot alle kamers en heeft de woning een volledig gelijkvloers woonprogramma, dan heet het officieel een bungalow. Maar wat maakt het uit of er een verdieping is of niet, zolang we uw droomwoning bouwen?

Gerealiseerde luxe

bungalows

De kubistische bungalows en moderne villa’s van Buitenhuis Villabouw zijn allemaal ontworpen door onze eigen architecten. Zoals al deze moderne woningen zijn ook de luxe bungalows gerealiseerd door onze eigen timmerlieden. Wij hebben als bouwteam dan ook veel ervaring met het bouwen van bungalows en  de specifieke eisen die dit met zich meebrengt. De architect begrijpt precies wat u voor ogen hebt, en door de interne afstemming en de afstemming met vaste externe bouwpartners kunnen wij beloven dat wij uw moderne villa precies zo bouwen. Hier vindt u meer voorbeelden van gerealiseerde luxe bungalows.

De naam bungalow zegt vooral iets over de indeling van de woning. Er zijn daarbinnen nog diverse type woningen mogelijk. Wilt u een moderne bungalow bouwen? Een luxe bungalow? Of ligt uw kavel in een landelijke omgeving en wilt u bouwen met houten geveldelen? Wilt u een levensloopbestendige bungalow bouwen met een compleet woonprogramma op de begane grond? Dat is relatief eenvoudig te realiseren door drempels weg te laten, te denken aan extra brede (rolstoelvriendelijke) deuren, een grotere badkamer, hogere stopcontacten of de voorbereiding van domotica of (zorg)alarmsysteem.

Typen bungalows

Aanvullende informatie over het

bouwen van een bungalow:

Voor het bouwen van een moderne villa (inclusief ontwerp) moet u rekenen op een proces van circa anderhalf jaar. Vanaf het eerste gesprek reserveren wij een periode van een half jaar tot een jaar voor het ontwerp en de vergunningsfase. Daarna zijn er minimaal 7 maanden nodig voor het bouwen, uitgaande van een woning met 1000 m3 inhoud. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start van de bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Een bouwplanning is een complexe puzzel!

Wilt u inzicht in de kosten om een bungalow te bouwen, dan begint dat met de vraag wat u zelf precies onder bungalow verstaat. Wilt u volledig gelijkvloers wonen zonder verdieping, of bedoelt u eigenlijk een moderne villa met kubistisch ontwerp? U zult begrijpen dat wij geen indicatie kunnen geven zonder minimaal inzicht in de oppervlakte, het aantal kamers en de indeling. Ieder ontwerp is uniek is en dat bepaalt de prijs voor het bouwen van uw bungalow. Wel geven we u graag onze prijslijst met indicatie bij al onze inspiratiewoningen. Zo kunt u toch inschatten wat het bouwen van uw bungalow zou kosten.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.