Droomhuis bouwen

Altijd al uw eigen
droomhuis willen bouwen?

Uw droomhuis bouwen, daar streven wij altijd naar bij Buitenhuis Villabouw. Toch kan dat proces er bij iedereen anders uitzien. De één wil zich laten verrassen door de creativiteit en ontwerpen van onze architecten, de ander weet al precies hoe hij zijn droomhuis wil laten bouwen. Dat was het geval bij de opdrachtgever van deze unieke woning op een droomplek aan het water. Een eigenzinnige woning voor mensen met een heel eigen smaak, gevoel voor humor en verrassende ideeën. Dat zie je terug in ieder detail van de woning. Daardoor werd het ook voor ons bouwteam een droomwoning om te bouwen.

Unieke droomwoning
met lef en karakter

Nu de woning inmiddels is ingericht, komt het karakter pas echt tot uiting. In ontwerp en inrichting is oog voor kwaliteit gecombineerd met een stevige vleug lef en originaliteit. Een woning die anders durft te zijn, met een klassieke vleugelpiano naast een oude werkbank. Industriële hanglampen aan een houten plafond met eiken spanten. Het past in deze woning en dat maakt deze droomwoning ook uniek. Net als de indrukwekkende woonkeuken die oude en nieuwe elementen zorgeloos combineert. In deze woning mag een stoel scheef staan en een krant op tafel liggen. Dat geeft alleen maar meer karakter.

Ziet u uw droomwoning ook al tot in detail voor u? Dat mag, maar is absoluut niet nodig. U kunt ook vertrouwen op onze ervaren architecten en ons bouwteam. Uw droomhuis bouwen begint voor ons allereerst met het bespreken van het volume, de ideale indeling en de ligging op de kavel. Niet iedere woning past op elke bouwkavel en ook niet iedereen vindt dezelfde dingen belangrijk. Wilt u ’s ochtends in de zon zitten? Waar wilt u op uitkijken vanuit de keuken? Dat soort zaken bepalen voor u het woongenot en voor ons het ontwerp. De volgende stap is het bepalen van de bouwstijl waarin wij uw droomhuis bouwen.

Samen met ons
uw droomhuis bouwen

Aanvullende informatie over het bouwen
van uw droomhuis:

Wat het kost om uw droomhuis te bouwen, hangt natuurlijk in de eerste plaats af van uw droom. In grote lijnen kunnen we u hiervan wel een indruk geven. U heeft voor de bouwkosten voor uw droomhuis een goede richtlijn als u het volume en de oppervlakte weet.  Daarnaast moet u weten hoeveel u wilt uitgeven voor de keuken en de badkamer. In onze brochure vindt u allerlei inspiratiewoningen in diverse stijlen. Lijkt uw droomhuis op een van deze woningen? In onze prijslijst geven wij naast de totale bouwkosten, ook de prijs/m2. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als u ervoor kiest bij ons uw droomhuis te laten bouwen.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. Wilt u een all-electric of een nul-op-de-meter huis? Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen: een luchtwarmtepomp, een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

De keuken en de badkamer zijn niet inbegrepen in de bouwkosten, deze worden meerkosten genoemd. De meeste mensen hebben een redelijk beeld wat hun keuken mag kosten. Een richtbedrag ligt tussen € 20.000 en € 40.000,-. De badkamer is voor iedereen anders. De één is gelukkig met strak keramiek en modern tegelwerk, de ander kiest voor eiken badmeubelen met wanden in beton cire… Bij Buitenhuis Villabouw zijn wij graag duidelijk over de totale kosten voor uw te bouwen huis. Wij werken daarom altijd met een begroting, waarin wij hiervoor stelposten opnemen in een bepaalde prijscategorie.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.