Eigentijdse woning bouwen

Zelf een eigentijdse
woning bouwen?

Een eigentijdse woning bouwen begint met het verzamelen van voorbeelden. Welke woningen, elementen en details spreken u aan? Een moodboard geeft veel houvast als u een eigentijdse woning wilt bouwen zonder hierbij vast te houden aan een bepaalde stijl. Wilt u een eigentijdse woning bouwen waarin landelijke en stoere elementen worden gecombineerd? Strak en modern gaat verrassend goed samen met robuuste accenten! Juist de combinatie maakt het eigentijds, zoals de stoere eiken balken, de donkere gevelsteen en witte elementen in deze unieke maar tegelijk ook eigentijdse woning die we mochten bouwen.

Uniek ontwerp voor uw
eigentijdse woning

Een eigentijdse woning bouwen begint met minder vastomlijnde kaders dan andere bouwstijlen. Zo is het proces van een eigentijdse woning bouwen veel vrijer en opener, terwijl de woning vaak abstracter is van karakter. Platte of licht hellende daken, hoge of juist brede vensters op verrassende hoogten, bijzondere verbindingen en constructies, verschillende woonlagen… alles kan! In deze woning zien we het strakke karakter overheersen. Grote glaspartijen vanaf de vloer worden uitgespeeld tegen strakke wanden. Het klassieke zadeldak is naar voren doorgetrokken en wordt ondersteund door een stoere eiken constructie.

Juist bij een eigentijdse woning is het vrij eenvoudig om duurzaamheidsmaatregelen te integreren in het ontwerp. Sowieso wordt iedere woning die we bouwen voorzien van isolatieglas, hoogwaardige wand-, vloer- en plafondisolatie en duurzame energieopwekking. Wij hebben ruime ervaring met vier hoofdsystemen voor verwarming en warmwater. Namelijk een lucht-/waterpompinstallatie, een aardwarmtepomp, een pelletkachel of de elektrische verwarming. Met deze of nog aanvullende duurzaamheidsmaatregelen kunnen we ook op het gebied van duurzaamheid een (meer dan) eigentijdse woning bouwen.

Een duurzame eigentijdse
woning bouwen

Aanvullende informatie over het
bouwen van een eigentijdse woning:

Wat het kost om een eigentijds huis te bouwen hangt voor een belangrijk deel af van het beeld dat u voor ogen heeft bij een eigentijds huis. In grote lijnen wordt de prijs wel bepaald door het volume, de oppervlakte en de afwerking van de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een eigentijds huis. Wel geven wij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw eigentijdse woning bouwen.

Andere meerkosten bij het bouwen van uw huis zijn het interieur- en lichtplan. Zelf voldoende spots een plaats geven is prima te doen, maar de karakteristieken van architectuur en ruimte komen pas echt naar voren met een professioneel lichtplan. Omdat de positie van elke lichtbron in relatie met uw inrichting wordt bepaald, komt uw meubilair hierin ook veel beter uit en worden alle hoeken mooi uitgelicht. Wij werken hiervoor samen met vaste interieurarchitecten. Binnen uw bouwbegroting adviseren wij voor verlichting ongeveer 1 tot 2% van de bouwkosten te reserveren.

De keuken en de badkamer zijn niet inbegrepen in de bouwkosten, deze worden meerkosten genoemd. De meeste mensen hebben een redelijk beeld wat hun keuken mag kosten. Een richtbedrag ligt tussen € 20.000 en € 40.000,-. De badkamer is voor iedereen anders. De één is gelukkig met strak keramiek en modern tegelwerk, de ander kiest voor eiken badmeubelen met wanden in beton cire… Bij Buitenhuis Villabouw zijn wij graag duidelijk over de totale kosten voor uw te bouwen huis. Wij werken daarom altijd met een begroting, waarin wij hiervoor stelposten opnemen in een bepaalde prijscategorie.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.