Casco bouwen

Uw woning casco

laten bouwen?

Wilt u zelf uw woning afbouwen maar wilt u de ruwbouw liever overlaten aan een ervaren aannemer of bouwbedrijf? Bij Buitenhuis Villabouw kunt u er ook voor kiezen uw woning casco te laten bouwen. Het verschil tussen een casco en sleutelklare oplevering zit vooral in de mate waarin u zelf ontzorgd wilt worden. Indien u kiest voor het sleutelklaar bouwen van een woning, dan kunt u er na de oplevering vrijwel direct gaan wonen. De muren zijn gestukt en gesausd, de vloeren gelegd en het sanitair is geplaatst. Als u wilt, gaat onze dienstverlening zelfs nog verder en staan er een interieur- en tuinarchitect voor u klaar.

Wat is casco bouwen bij

Buitenhuis Villabouw?

Casco bouwen wil zeggen dat wij de ruwbouw van de woning voor u verzorgen; ofwel de constructie. Alles wat er daarna nog moet gebeuren (de afbouw), verzorgt u in principe zelf. In ieder geval zullen wij uw casco woning ‘wind- en waterdicht’ opleveren. De muren zijn dan gemetseld, het dak is voorzien van dakpannen en alle deuren en ramen in uw woning zijn geplaatst. Het schilderwerk, de afwerkvloeren, de keuken en dergelijke neemt u vervolgens voor uw eigen rekening. Aangezien alles bij ons maatwerk is, denken wij graag met u mee en kunnen hierover  nog aanvullende afspraken gemaakt worden met elkaar. 

Bij zowel casco bouwen als bij half casco bouwen neemt u de afbouw van uw woning voor uw eigen rekening. In het bouwproces bij nieuwbouw volgt de afbouwfase op de ruwbouwfase. Zodra de woning wind- en waterdicht is, begint het afwerken van de woning met relatief kwetsbare materialen. U kunt hierbij denken aan het aanbrengen van systeemplafonds en niet-dragende scheidingswanden, brandwerende maatregelen, inbouwverlichting en het aanbrengen van de afwerkvloer in de verschillende ruimtes (bijvoorbeeld een parketvloer of tegels). Vervolgens komt het stuc- en schilderwerk aan de beurt.

Uw nieuwbouwhuis

zelf afbouwen

Aanvullende informatie over het

casco bouwen van uw woning:

Tussen casco bouwen en sleutelklaar opleveren bestaat er ook nog een derde (tussen)vorm: half casco bouwen. Als wij een woning half casco bouwen, dan betekent dit dat u zelf de afbouw verzorgt, maar dat u in het voortraject gebruikmaakt van onze expertise, contacten en ervaring. U kunt dan samen met onze architecten de woning ontwerpen. Wij kunnen het technische en constructieve voorwerk en de vergunningstrajecten verzorgen. Half casco bouwen kan een persoonlijke keuze zijn als u er plezier aan beleeft om uw huis letterlijk zelf te bouwen, maar de constructieve kennis van het bouwen mist.

Casco bouwen heeft betrekking op de werkzaamheden in de ruwbouwfase. In deze fase van het bouwproces worden de fundering, wanden, vloeren en het dak van de woning geplaatst. Werkzaamheden in de ruwbouwfase betreffen allereerst het voorbereidende grondwerk, het plaatsen van de fundering en het opzetten van de draagconstructie. Bij het casco bouwen hoort daarnaast het plaatsen van binnenwanden en het opmetselen van de gevels en de dakconstructie. Verder worden alle deuren, ramen, kozijnen en trappen geplaatst en worden de vloeren gelegd. Ook het aanbrengen van isolatie maakt onderdeel uit van casco bouwen.

Wat het kost om uw huis casco of half casco te bouwen, hangt van veel zaken af. Ook voor het casco bouwen hanteren wij daarom geen prijslijst, maar gaan wij altijd uit van maatwerk. Overweegt u een sleutelklare oplevering, dan kunt u de kosten inschatten aan de hand van onze prijslijst. In onze prijslijst geven wij op basis van de bouwstijl, het volume en de m2 de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2. Verder vindt u in de prijslijst de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo heeft u alvast een indruk van de kosten als wij uw woning niet (half) casco maar sleutelklaar voor u bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.