Samen bouwen

Uw eigen huis
(laten) bouwen?

Zelf een huis bouwen. De meeste opdrachtgevers zijn realistisch genoeg om te begrijpen dat je eigen huis bouwen neerkomt op een huis laten bouwen. Daarbij vraagt het doorgaans een forse inspanning van u als opdrachtgever om te komen tot het resultaat dat u voor ogen had. Bij Buitenhuis Villabouw is het onze ambitie u daarbij zoveel mogelijk te ontzorgen. Wat wij de essentie vinden van het zelf bouwen van een huis, is de maximale ontwerpvrijheid. Die borgen wij juist door u ook stap voor stap mee te nemen door het proces. Ons bouwteam denkt aan alle details en u bouwt zelf uw eigen huis.

Het bouwen van een huis:
wat komt er op u af?

Hoe bouw je een huis? Om u een globaal beeld te geven van de stappen in het ontwerp- en bouwproces, hebben we op deze pagina de belangrijkste zaken op een rij gezet. Van de koop-/aanneemovereenkomst tot de bouwplanning, en van de vergunningen tot duurzaamheidsmaatregelen. Dit is natuurlijk verre van compleet, maar het geeft wel een indruk van alle kennis en expertise die je in huis moet hebben om een huis te bouwen. Daarom zetten wij ons bij Buitenhuis Villabouw in op ‘samen bouwen’. Ook daarin stellen we ons overigens graag flexibel op: ‘zo bouw je een huis’ is bij ons niet in beton gegoten.

Het bouwen van uw villa is bij Buitenhuis Villabouw altijd een persoonlijk proces. Als eerste gaat u aan de slag met de architect. Hij vertaalt uw wensen en ideeën naar een concreet ontwerp. Als u het ontwerp en de offerte heeft goedgekeurd, krijgt u uw ‘eigen’ bouwteam toegewezen: een vaste groep vakmensen die uw huis bouwen van A tot Z. U kunt daarbij zoveel betrokken zijn als u zelf wilt: wij kunnen u volledig ontzorgen, of wij houden u volledig op de hoogte gedurende het gehele bouwproces. Heeft u vragen? Voor, tijdens en na de bouw heeft u altijd een vast aanspreekpunt bij Buitenhuis Villabouw.

Het persoonlijke bouwteam
van Buitenhuis Villabouw

Waar moet u op letten als u
zelf een huis wilt bouwen:

Om uw huis te bouwen moet u een budget bepalen. De vraag is: hoe bepaalt u uw budget en hoeveel budget reserveert u voor elk onderdeel? Bij Buitenhuis Villabouw ondervangen we al veel vragen in het voortraject. Zo kunnen we bij de combinatie van de bouwstijl, de oppervlakte en het volume al een globale indicatie geven van de kosten. Als u van ons een offerte ontvangt is deze all-in, dus zonder kleine lettertjes. Op basis van dit bedrag tekenen we een koop-/aanneemovereenkomst, waarbij u bij elke opgeleverde bouwfase een beetje betaalt. Loopt de planning uit terwijl de opdracht hetzelfde blijft?Dan heeft dat voor u geen gevolgen.

Ook is er een planning nodig om een huis te bouwen. Uw eigen woning bouwen gebeurt in fasen met elk een harde deadline. Een bouwplanning loopt van deadline naar deadline. Tot een bepaald moment kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Na die datum wordt gestart met de bouw, waarna u vervolgens nog wel kunt nadenken over bijvoorbeeld deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Zo loopt het leidingwerk vooruit op keuken en sanitair, waarna het tegelwerk komt  en hierna het schilderwerk als laatste. De planning voor de bouw van een woning is in feite een complexe puzzel waarin alles precies in elkaar moet vallen.

De kosten om een huis te bouwen hangt van meer af dan alleen het bouwbudget. In onze prijslijst geven we wel voor elke inspiratiewoning een realistisch bedrag voor (alleen) de bouwkosten. Maar de werkelijke kosten om uw huis te bouwen hangen van veel zaken af; wilt u een zwembad in de tuin en hoeveel geld wilt u besteden aan een luxe afwerking, zoals een parketvloer of inbouwkasten? Bij Buitenhuis Villabouw bespreken wij ook al deze kosten vooraf en reserveren we hiervoor bedragen in de bouwbegroting. Wilt u meer weten over de bouwkosten? Op deze pagina leggen we uit hoe alle bouwkosten zijn opgebouwd.

Welke vergunningen heb ik nodig om te bouwen? Ook dat is een vraag waar veel opdrachtgevers mee binnenkomen. Deze vraag is niet onbelangrijk. U kunt uw droomplek wel hebben gevonden en uw nieuwe droomvilla helemaal voor u zien, maar de gemeente en de buren moeten het daar ook nog mee eens zijn. Voor u kunt gaan bouwen moet er een bouwvergunning worden aangevraagd, die wordt getoetst aan het bestemmingsplan en een eventueel beeldkwaliteitsplan van de wijk. Voor iedere fase moet de architect hiervoor tekeningen ter goedkeuring voorleggen. Bij Buitenhuis Villabouw nemen wij u dit graag uit handen.

Ook duurzaam bouwen verdient bijzondere aandacht. Wie een energieneutraal of duurzaam huis wil bouwen en hierover informatie zoekt op internet, ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Buitenhuis Villabouw heeft door de jaren heen een geruime ervaring opgebouwd met duurzame energieopwekking, verwarming en isolatie. Wij bouwen op basis van vier hoofdsystemen voor verwarming: een lucht-/waterpomp, aardwarmtepomp en een hout- of pelletkachel. Voor energieopwekking hebben wij ons de laatste jaren vooral gespecialiseerd in oplossingen die geen esthetische concessies vereisen. 

Brochure en prijslijst
aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.