Rietgedekte villa bouwen

Uw eigen rietgedekte
villa bouwen?

Rietgedekte villa’s vormen een klasse apart. De van oorsprong traditionele dakbedekking is in de laatste decennia herontdekt en steeds meer opdrachtgevers zien de kwaliteiten op gebied van uitstraling, wooncomfort en duurzaamheid. Een rieten kap staat tegenwoordig zelfs synoniem voor een exclusieve uitstraling. Of de kap nu wordt gecombineerd met moderne architectuur of met meer landelijke materialen zoals eiken spanten, een rieten kap geeft elke villa karakter. Een rietgedekte villa is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feest om te bouwen.

Gerealiseerde
rietgedekte villa’s

Een rietgedekte villa bouwen is een ander verhaal dan een woning met een pannendak. Als een rietgedekte villa iets uitstraalt, dan is het ten diepste écht vakmanschap. Het bijzondere van een rieten kap is dat het materiaal zich uitstekend leent voor zowel moderne architectuurstijlen als een landelijke stijl. In combinatie met eiken spanten komt het accent op vakmanschap te liggen, in combinatie met staal en glas op het karakter van het materiaal. De details en het uitvoeringsniveau maken hoe dan het verschil. Laat u alvast inspireren door foto’s van onze rietgedekte villa’s op deze website!

Onze meest bekeken inspiratiewoningen en gerealiseerde woningen, zijn rietgedekte villa’s. Deze woningen zijn stuk voor stuk ontworpen door onze eigen architecten en gerealiseerd door onze eigen timmerlieden. Ons hele bouwteam weet dan ook precies waarop te letten bij het bouwen van een rietgedekte villa. De architect staat garant voor een karakteristiek, stijlvol en persoonlijk ontwerp. Dankzij de interne afstemming en de afstemming met vaste externe bouwpartners kunnen wij beloven dat uw rietgedekte villa met de grootst mogelijke zorg en aandacht wordt gebouwd.

Rietgedekte villa’s van
onze eigen architecten

Aanvullende informatie over het bouwen
van een rietgedekte villa:

Het ontwerpen van een rietgedekte villa en de vergunningsfase zijn voor een rietgedekte villa niet anders dan bij andere villa’s. Wij rekenen hiervoor circa een  half jaar tot een jaar, vanaf het eerste gesprek. Zodra we starten met bouwen rekenen wij nog circa 7 maanden, uitgaande van 1000 m3 inhoud. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start van de bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Dit is een complexe puzzel!

Wat een rietgedekte villa kost, hangt af van het volume en de oppervlakte, maar ook van de gekozen materialen en het niveau van afwerking. Een huis bouwen met rieten dak (natuurriet of kunstriet) is duurder, maar hoeveel hangt af van de oppervlakte. Als u langskomt, rekenen we u dit graag voor. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel staan in onze prijslijst de totaalkosten voor de bouw, met de prijs/m2. Hierin vindt u ook een uitgebreide selectie rietgedekte villa’s. Op basis hiervan kunt u inschatten wat het kost om uw rietgedekte villa te bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.