Nieuwbouw huis bouwen

Uw eigen nieuwbouw

huis bouwen?

Een nieuwbouw huis bouwen is een fantastische uitdaging die een aantal voordelen biedt ten opzichte van een bestaand huis kopen. Allereerst op financieel gebied. Een nieuwbouwwoning is in de regel energiezuiniger dan een bestaande woning, waardoor sommige hypotheek-instellingen meer ruimte bieden. Aan de andere kant moet u rekening houden met de bouwtijd en extra maandlasten terwijl wij uw nieuwbouwhuis bouwen. Verder weet u precies waar u aan toe bent: bij een bestaand huis kunt u voor verrassingen komen te staan, terwijl daar geen sprake van mag zijn als wij samen uw nieuwbouw huis bouwen.

Dubbele maandlasten

tijdens de bouw

Als wij uw nieuwbouwwoning bouwen, tekent u een koop-/aannemingsovereenkomst met ons als aannemer. Dat gebeurt ver voordat u de woning kunt betrekken. Bij elke fase die wordt opgeleverd, wordt de woning steeds meer van u. U betaalt bij elke fase daarom een termijnbedrag. Ondertussen lopen uw normale woonlasten natuurlijk wel gewoon door. Daarom wordt er wel gesproken over dubbele maandlasten bij nieuwbouw. Er zijn overigens prima financiële mogelijkheden om dit op te vangen, waardoor een nieuwbouwhuis bouwen financieel zeker niet minder aantrekkelijk hoeft te zijn.

Een ander aspect om mee te wegen is het uitvoeringsniveau van de woning. Een van de belangrijkste voordelen van een nieuwbouw huis bouwen is dat u niet geconfronteerd wordt met de gedateerde smaak van vorige bewoners of achterstallig onderhoud. Onder aan de streep is het verbouwen van een bestaande woning vaak duurder als u denkt. Daartegenover kunt u uw nieuwbouwwoning helemaal ontwerpen en tot in detail laten bouwen naar uw eigen smaak. Bijkomend voordeel is dat u alles in de woning, , kunt meefinancieren in uw hypotheek.

Nieuwbouw huis duurder

dan bestaand?

aanvullende informatie over het bouwen

van een nieuwbouw huis:

Wat het kost om een huis te bouwen, hangt van de bouwstijl en de gekozen materialen af, maar in de eerste plaats van het volume en de oppervlakte. Sommige aannemers hanteren een prijs per kuub inhoud (m3). Dit kan bij een eenvoudig rechthoekig huis, maar de woningen van Buitenhuis Villabouw kenmerken zich door de speelsheid in gevels, mooie materialen, grote glaspartijen… Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer en hebben we deze ook omgerekend naar de prijs/m2.

Heeft u een bestaand huis op het oog op precies de goede plek? Dat kan in veel gevallen interessant zijn, vooral omdat kavels die tegenwoordig worden uitgegeven vaak veel kleiner zijn dan de percelen van bestaande woningen. U heeft natuurlijk wel te maken met kosten voor het afbreken van het huis, nog voordat u nieuw kunt bouwen. Hoeveel deze kosten zijn hangt af van de inhoud van de bestaande woning maar ook van de begaanbaarheid van het terrein. Daarbij is het altijd verstandig goed te onderzoeken of er geen sprake is van bijvoorbeeld asbest of grondvervuiling en wat de kwaliteit van de bodem is.

Het bouwen van uw nieuwbouw huis komt in totaal  uit op een bouwtijd van ruim twee jaar.  Het feitelijke bouwen kost circa 7 maanden, uitgaande van 1000 m3 inhoud. In totaal rekenen wij met een bouwperiode van circa anderhalf jaar, gerekend vanaf het eerste adviesgesprek. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over de keuze in deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Meer weten? Maak gerust een afspraak!

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.