Notariswoning bouwen

Uw eigen
notariswoning bouwen?

Wilt u een notariswoning laten bouwen? De notariswoning is een begrip onder de woningen. De naam spreekt in zekere zin voor zich: een woning die traditioneel werd gebouwd voor de ‘notabelen’ mag logisch rekenen op een zeker grandeur, voorname uitstraling en rijke detaillering. De woning kan heel klassiek zijn of juist een meer moderne notariswoning. De statige uitstraling van dit type woning maakt dat ze zowel in een landelijke als meer stedelijke omgeving een klasse apart vormen. Zoals deze prachtige notariswoning met moderne licht/donkercontrasten die we voor een opdrachtgever mochten bouwen.

De kenmerken van
een notariswoning

De symmetrische architectuur, vaak met Franse balkons en een monumentale entree met dubbele deuren in het hart van de voorgevel, geeft de notariswoning haar klassieke, statige uitstraling. De woningen zijn vaak in de hoogte gebouwd, met drie volwaardige woonlagen waarbij het dak niet verder reikt dan de tweede verdieping. Dat biedt ook aan de binnenkant de nodige voordelen. U heeft alle ruimte voor een werkkamer, een extra gastenkamer, een gameroom… Een notariswoning bouwen biedt door de ruimte in de hoogte veel mogelijkheden om de woning helemaal naar eigen inzicht in te delen.

Bij Buitenhuis Villabouw ontwerpen en bouwen wij woningen in alle bouwstijlen. Zo hebben we zeker de nodige ervaring met notariswoningen zoals deze. Als u ervoor kiest uw notariswoning bij ons te laten ontwerpen en bouwen, kunt u rekenen op de creativiteit en ervaring van onze architecten. Zij inspireren u graag met notariswoningen die we eerder mochten bouwen, maar u krijgt altijd een persoonlijk ontwerp. Daarnaast kunt u door onze interieurarchitecten een geheel eigen interieurontwerp te maken, dat past bij uw opvatting van een notariswoning. Neem vrijblijvend eens contact op!

Meer weten over het bouwen
van een notariswoning?

Aanvullende informatie over het
bouwen van een notariswoning:

Wat het kost om uw notariswoning te bouwen, kunnen we pas zeggen als we weten wat uw wensen en ideeën zijn. Bij deze notariswoning werd gekozen voor een unieke mix van klassieke en stoere elementen, zoals de massieve voordeur en stalen dakkapellen. Dit zie je terug in de bouwkosten van de woning. Toch hangen de bouwkosten voor iedere (notaris)woning vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. In onze prijslijst staat bij alle inspiratiewoningen een prijs per m2, om u een globale indruk te geven wat het kost om een notariswoning te bouwen.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. Wilt u een all-electric of een nul-op-de-meter huis? Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen: een luchtwarmtepomp, een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.