Recreatiewoning bouwen

Uw eigen recreatievilla bouwen?

Speelt u met het idee een recreatiewoning te bouwen? Dat is in meer dan één opzicht een goed idee. Vastgoed behoudt zijn waarde, zeker als het een (uitgesproken luxe) woning aan het water betreft. Wilt u een recreatiewoning bouwen puur voor eigen gebruik, dan zult u aan de woning zeker bijzondere eisen stellen. De vraag is: hoe wilt u genieten van uw recreatiewoning? Een eigen aanlegsteiger, een boothuis of juist een terras aan het water? Wilt u juist vanuit de living in uw woning genieten van het uitzicht? Wij inspireren u graag met deze fraaie woning, speciaal ontworpen voor een ligging aan het water.

Recreatiewoning

bouwen aan het water

Een recreatiewoning bouwt u heel bewust op een plek die ontspant. Het kabbelen van het water, de wisselingen van de seizoenen, het vrije uitzicht… dat wilt u optimaal beleven. Tegelijkertijd wilt u in uw recreatiewoning ook genieten van privacy. Een recreatiewoning bouwen aan het water, begint met zoveel mogelijk openheid in het ontwerp aan de waterzijde. In de woningen op deze pagina vonden onze architecten prachtige oplossingen door het toepassen van grote glazen raampartijen over de volle breedte met brede terrasoverkappingen (zonder pilaren die het vrije uitzicht vanaf de living en het terras beperken).

Bij Buitenhuis Villabouw hebben we een ruime ervaring met bouwen in waterrijke omgevingen. En dat is niet onbelangrijk, want ook een recreatiewoning bouwen op korte afstand van het water brengt uitdagingen met zich mee. De grond kan hier vochtig en verzwakt zijn. Voordat u de recreatiewoning kunt bouwen, moet u hier eerst de nodige maatregelen tegen nemen. Wie een recreatiewoning bij het water wil bouwen, zal vermoedelijk moeten investeren in een stevige fundering met waterkeringen. U kunt natuurlijk ook overwegen om niet de hele recreatiewoning, maar alleen een vlonderterras aan het water te bouwen.

Uitdagingen van

bouwen aan water

Aanvullende informatie over het
bouwen van een recreatiewoning:

Moderne recreatiewoningen kunnen in alle materialen en stijlen worden uitgevoerd. U kunt een stenen recreatiewoning laten bouwen of een houten recreatiewoning. U kunt een bijgebouw als recreatiewoning bouwen op eigen grond, waarbij u deze qua stijl aansluit bij de hoofdwoning. Misschien wilt u een landelijke recreatiewoning bouwen met houten balken, of een woning van degelijk steen of met stoere stalen accenten. U kunt zelfs een recreatiewoning bouwen, die in geen enkel opzicht onderdoet voor de villa’s en landhuizen die wij bouwen. Welke recreatiewoning u wilt bouwen, is tenslotte aan u!

Als u uw recreatiewoning het hele jaar gebruikt, dan is het raadzaam een duurzame recreatiewoning te bouwen. Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen voor verwarming, namelijk: een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Daarnaast bieden wij diverse opties, zoals PV-panelen, extra isolerend glas of kierdichting. Bij een recreatiewoning bouwen is er zeker ook wat te zeggen voor duurzame, onderhoudsarme materialen, zeker als u slechts kortere perioden geniet van uw recreatiewoning. Ook verhuur is een extra reden om een duurzame recreatiewoning te bouwen.

De kosten om een recreatiewoning te laten bouwen, hangt uiteraard af van de recreatiewoning die u voor ogen heeft en hoe u de woning wilt laten uitvoeren. In grote lijnen wordt de prijs bepaald door het volume, de oppervlakte en de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een recreatiewoning. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo kunt u toch de prijs inschatten als wij uw recreatiewoning bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.