Klassieke villabouw

Klassieke villabouw:
stijlvol en tijdloos

Droomt u ervan een klassieke villa te bouwen? Een stijlvolle villa met een klassiek grondplan, elegante stijlelementen en een rijke detaillering? Of denkt u juist aan een traditioneel gebouwde maar moderne villa, wat een tijdloze ‘klassieker’ is in de villabouw? Wat u ook precies voor ogen heeft bij klassieke villabouw, wij gaan graag samen met u op zoek naar een ontwerp dat precies past bij uw wensen, smaak en ideeën. Wordt het een klassiek, elegant landhuis of een stadsvilla met klassieke elementen? Wij inspireren u graag met onze klassieke villa’s, zoals deze klassieker die we enige tijd geleden mochten bouwen.

Klassieke elementen
in villabouw

Bij klassieke villabouw speelt het juiste samenspel van stijlelementen een belangrijke rol. Zowel bij het ontwerpen als realiseren van klassieke villabouw komt dan ook specifieke kennis kijken van de verschillende stijlkenmerken, materialen en bouwtechnieken. De bijzondere details en het uitvoeringsniveau maken immers het verschil als u zelf een klassieke villa laat bouwen. Zoals de fraaie dakkapellen en de veranda met eiken balken bij de woning op deze pagina. Zo mochten we nog heel wat meer klassieke villa’s bouwen in de afgelopen jaren. Wilt u meer weten over villabouw? Maak een vrijblijvende afspraak!

Klassieke villabouw kan overigens ook verrassend modern zijn. Zo kunt u denken aan de spannende combinatie van klassieke architectuur met stoere, industriële materialen zoals zwart staal of zink. De laatste jaren zien we deze trend door bijna alle bouwstijlen heen. In de moderne opvatting van klassieke villabouw wordt de karakteristieke, klassieke detaillering tot een minimum teruggebracht waardoor de monumentale volumes des te meer gaan spreken. De klassieke rozentuin rond de villa wordt hierbij vervangen door een uitgesproken moderne tuin met kiezels en andere stoere materialen.

Modern klassieke
villabouw

Aanvullende informatie over
klassieke villabouw:

De kosten voor klassieke villabouw zijn sterk afhankelijk van de keuzes die u maakt in stijlkenmerken en materialen. Voor de bouwkosten van uw klassieke villa kunnen we een globale prijs geven. Als u het beoogde volume en de oppervlakte weet, en u weet hoeveel u wilt uitgeven voor de keuken en de badkamer, kunt u de bouwstijl vergelijken met andere woningen in onze prijslijst. Lijkt uw klassieke villa op een van deze woningen? De prijslijst geeft naast de totale bouwkosten, ook de prijs/m2. Zo heeft u een referentie van wat de prijs zal zijn als u ervoor kiest uw klassieke villa bij ons te laten bouwen.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. Wilt u een all-electric of een nul-op-de-meter huis? Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen: een luchtwarmtepomp, een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.