Schuurwoning bouwen

Een schuurwoning
laten bouwen?

De schuurwoning is al jaren een uitgesproken populaire woning. De opdrachtgever van deze gerealiseerde woning had ook de duidelijke wens een moderne schuurwoning te laten bouwen. De moderne schuurwoning staat de laatste jaren sterk in de belangstelling; het past dan ook helemaal in het tijdsbeeld van nu. De stoere, eigentijdse vertaling van de boerenschuur komt helemaal tot zijn recht in een landelijke omgeving, ook zonder de traditionele, nostalgische elementen. Een schuurwoning bouwen is hoe dan ook elke keer weer anders en begint en eindigt met de wensen van de opdrachtgever.

Wat is een
schuurwoning?

Wat een schuurwoning bouwen bijzonder maakt, is de eenvoudige hoofdvorm, het forse volume en de combinatie van ruige materialen en strak design. Vaak wordt gekozen voor een spannend contrast tussen open en gesloten delen, waarbij de constructie gezien mag worden: stoere eiken balkenconstructies die in andere woningtypes worden weggewerkt achter stucwerk en plafonds. De hoge, open ruimtes die dit type woning kenmerken en de vaak forse glaspartijen en een moderne vlakverdeling in de gevel, maken dat deze woningen zowel authentiek als eigentijds aanvoelen. En vooral heerlijk licht zijn van binnen!

Bij Buitenhuis Villabouw ontwerpen en bouwen wij woningen in alle bouwstijlen. Ook als uw voorkeur uitgaat naar een uitgesproken schuurwoning kunt u rekenen op de creativiteit en ervaring van onze architecten. Wij inspireren u graag met schuurwoningen die wij eerder mochten bouwen, maar maken altijd een persoonlijk ontwerp voor u. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om met onze interieurarchitect een geheel eigen interieurontwerp te maken, dat past bij uw smaak en de schuurwoning zoals u die voor ogen heeft. Neem vrijblijvend eens contact op!

Meer weten over het bouwen
van een schuurwoning?

Aanvullende informatie over het
bouwen van een schuurwoning:

Een schuurwoning is heel geschikt als u een energiezuinige, duurzame woning wilt bouwen. Een schuurwoning verliest door het compacte volume minder energie en glas is tegenwoordig hoog isolerend. We kunnen uw schuurwoning nog duurzamer maken met extra isolatiemaatregelen en duurzame energieopwekking. Wij hebben ervaring met vier hoofdsystemen voor verwarming en warmwater: een lucht-/waterpompinstallatie, aardwarmtepomp, een pelletkachel of elektrische verwarming. U kunt ook kiezen voor alternatieve duurzame materialen, zoals houten elementen of een duurzame rieten kap.

De kosten om een schuurwoning te bouwen, hangen af van de materialen en uw wensen en ambities op meerdere gebieden. Wilt u een energieneutrale of levensloopbestendige schuurwoning bouwen?  Toch hangen de kosten om een schuurwoning te bouwen vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een schuurwoning. Wel geven wij in onze prijslijst de bouwkosten van onze inspiratiewoningen, plus de prijs per m2. Zo weet u ongeveer wat het kost als wij uw schuurwoning bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.