Woonboerderij bouwen

Uw eigen, unieke
woonboerderij bouwen

Een nieuwe woonboerderij bouwen of een oude monumentale oude boerderij renoveren? Bij deze gerealiseerde woning werd gekozen voor het laatste. Met herbouw van de traditionele voorgevel, werd een compleet nieuwe boerderij gebouwd. Traditioneel landelijk aan de voorzijde, modern aan de achterzijde. Modern woongenot in een duurzame, nieuwbouw woonboerderij en toch een authentieke uitstraling. Uiteindelijk vielen ook de kosten voor deze optie gunstiger uit. Of dat geldt voor de boerderijwoning die u wilt laten bouwen? Dat kan, maar de ene woonboerderij is de andere niet.

Een landelijke woonboerderij:
de kenmerken

de

Bij Buitenhuis Villabouw mogen we naast villa’s heel wat authentieke, landelijke (boerderij)woningen of woonboerderijen bouwen. Qua inhoud zijn dit vaak uitgesproken forse woningen, immers: het volume van de traditionele stal is bij de woning getrokken. Kenmerkend is het gebruik van robuuste eiken bouwelementen en de grote (rieten) kap, vaak tot aan de eerste woonlaag. Het is altijd een bijzondere uitdaging voor onze architecten om een unieke woning te tekenen met kenmerken van zowel een echte landelijke woonboerderij als een moderne woning. Hoe uniek kunt u zien aan deze woonboerderij!

Bij Buitenhuis Villabouw ontwerpen en bouwen wij woningen in alle bouwstijlen. Ook als u door ons een boerderijwoning laat bouwen, kunt u rekenen op de creativiteit en ervaring van onze architecten. Wij inspireren u graag met boerderijen die wij eerder mochten bouwen, maar maken altijd een persoonlijk ontwerp voor u. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om met onze interieurarchitect een geheel eigen interieurontwerp te maken, dat past bij uw smaak en de woonboerderij zoals u die voor ogen heeft. Neem vrijblijvend eens contact op!

Meer weten over het bouwen
van een woonboerderij?

Aanvullende informatie over het
bouwen van een woonboerderij:

Het voordeel van een nieuwbouw woonboerderij bouwen, is dat u de woning direct energiezuinig en duurzaam kunt laten bouwen: met moderne isolatietechnieken en materialen. We kunnen uw woonboerderij nog duurzamer maken met duurzame energieopwekking. Wij hebben ervaring met vier hoofdsystemen voor verwarming en warmwater: een lucht-/waterpompinstallatie, aardwarmtepomp, een pelletkachel of elektrische verwarming. U kunt ook kiezen voor alternatieve duurzame materialen, zoals houten elementen of een duurzame rieten kap, die overigens zeer goed isoleert.

De kosten om een moderne woonboerderij te bouwen, hangen mede af van uw wensen ten aanzien van materialen, luxe en duurzaamheid. Toch worden de kosten om uw nieuwe woonboerderij te bouwen vooral bepaald door het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een woonboerderij. Wel geven wij in onze prijslijst de bouwkosten van onze inspiratiewoningen, plus de prijs perm2. Zo weet u ongeveer wat het kost als wij uw nieuwe woonboerderij bouwen.

Brochure en prijslijst
aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.