Moderne villa bouwen

Uw eigen moderne
villa bouwen?

Heeft u plannen om een moderne villa te bouwen? Dan gaan we samen met u een ontwerptraject in waarbij een aantal unieke regels gelden. Bij moderne villabouw geldt immers: ‘less is more’. Details die er niet toe doen kunnen de verhouding tussen vaste wanden en glas, en zelfs de balans tussen binnen en buiten verstoren. Een villa bouwen wij rond uw manier van leven. De functionaliteit van iedere ruimte staat voorop, waardoor de materialen des te meer gaan spreken. Houdt u van modern maar niet van strak? Moderne elementen passen ook prima in een landelijke villa!

Gerealiseerde
moderne villa’s

Bij het bouwen van een moderne villa komt specifieke kennis kijken van de mogelijkheden in design, materialen en diverse bouwtechnieken. De aandacht voor details en het uitvoeringsniveau maken immers het verschil met een cataloguswoning die volgens een standaard formule wordt gerealiseerd. Wij overtuigen u graag met de bijzondere woningen die wij in de afgelopen jaren voor diverse opdrachtgevers hebben gerealiseerd. Bekijk de pagina ‘gerealiseerde woningen’ op deze website maar eens! Tussen de vele voorbeelden staan verscheidene indrukwekkende moderne villa’s die we mochten bouwen.

De moderne villa’s van Buitenhuis Villabouw, ook die in Dudok-stijl of geïnspireerd door Frank Lloyd Wright, zijn stuk voor stuk ontworpen door onze eigen architecten. Ook zijn al deze moderne woningen gebouwd door onze eigen timmerlieden. Wij hebben als bouwteam dan ook veel ervaring met het bouwen van moderne villa’s en de specifieke eisen die dit met zich meebrengt. De architect begrijpt precies wat u voor ogen heeft, en door intern overleggen en de afstemming met vaste, externe bouwpartners kunnen wij beloven dat wij uw moderne villa precies zo bouwen!

Moderne villa’s van
onze eigen architecten

Aanvullende informatie over het bouwen
van een moderne villa:

Voor het bouwen van een moderne villa (inclusief ontwerp) moet u rekenen op een proces van circa anderhalf jaar. Vanaf het eerste gesprek reserveren wij een periode van een half jaar tot een jaar voor het ontwerp en de vergunningsfase. Daarna zijn er minimaal 7 maanden nodig voor het bouwen, uitgaande van een woning met 1000 m3 inhoud. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start van de bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Een bouwplanning is een complexe puzzel!

De kosten om een moderne villa te bouwen, hangen af van met name het volume, de oppervlakte en de materialen. Daarbovenop komt de luxe waarvoor u kiest in de afwerking, de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel geven wij bij een aantal inspiratiewoningen in onze prijslijst, de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs per m2. In de brochure en de prijslijst staat een uitgebreide selectie van moderne villa’s. Op basis van de vierkante meters van uw villa, weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw moderne villa bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.