Landhuis bouwen

Uw eigen
landhuis bouwen?

Een eigen landhuis bouwen; het is voor veel mensen de ultieme droom. Hoeveel rijker kan iemand zich voelen dan elke avond thuis te komen in zijn eigen landhuis? Ziet u de brede oprijlaan al voor u? Natuurlijk zijn de meeste kavels bouwgrond niet van de afmetingen van een landgoed, maar een landhuis laten bouwen mag ook best in een mooie wijk. Tenslotte bepaalt u ook zelf wat u zoekt in een landhuis: een zekere grandeur, een monumentaal volume, een landelijke woonstijl… Wij inspireren u graag. Met dit unieke landhuis dat we mochten bouwen bijvoorbeeld. Een landhuis dat het allemaal heeft.

Een modern
landhuis bouwen

Dit unieke landhuis mochten we bouwen op een prachtige locatie aan het water. Dankzij de hoge raampartijen en de open vide leiden alle zichtlijnen in de woning naar buiten en kijk je vrij weg over het water. De grandeur van dit landhuis zit deels in het volume, maar ook in de aandacht die werd besteed aan de mooie materialen. De landelijke rieten kap springt direct in het oog, maar tegelijkertijd is de woning ook uitgesproken modern. De contrasten zorgen ervoor dat alles in deze woning klopt. Het is de combinatie van landelijke en stoere materialen die samen een modern landhuis bouwen.

Wat een landelijke woning ook tot een landhuis maakt is het land eromheen: bij voorkeur een forse kavel, met vrij uitzicht. De tuin rond uw nieuwe landhuis hoeft overigens niet zo groot te zijn om toch het gevoel van een landgoed te creëren. Een doordachte landschapsarchitectuur hoort er in die zin wel bij als we samen met u een landhuis bouwen. Wij werken graag samen met toonaangevende landschapsarchitecten die ook de kennis en ervaring hebben van alternatieve energiebronnen die zijn opgenomen in het landschap. Zo kunt u duurzaam bouwen zonder concessies aan uw landhuis

Landhuis bouwen met
landschapsarchitectuur

Aanvullende informatie over het
bouwen van een landhuis:

Met een markante rieten kap, zoals bij deze indrukwekkende villa, kiest u niet alleen een fraai, maar ook een duurzaam landhuis. Steeds vaker zien wij dat onze opdrachtgevers bewust kiezen voor houten gevelelementen of een duurzame rieten kap omdat deze uitstekend warmte isoleert. Een landhuis bouwen kan op deze manier prima samengaan met de wens om een duurzaam of een energieneutraal huis te bouwen. Zeker met slimme oplossingen in het landschap, zoals PV-panelen die onzichtbaar zijn verwerkt in hoogteverschillen of bij de erfafscheiding.

De kosten om een landhuis te bouwen hangt natuurlijk af van alles wat u zich voorstelt bij een landhuis. Luxe, comfort, kostbare afwerkingsmaterialen… Globaal wordt de prijs wel het meest bepaald door het volume, de oppervlakte en de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een landhuis. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw landhuis bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.