Kubistische woning bouwen

Zelf een kubistische woning bouwen is een bijzondere uitdaging. Nu is zelf een woning bouwen dat altijd wel natuurlijk, maar de meeste woningen in Nederland hebben nog altijd een traditioneel zadeldak en een klassieke indeling. Wie het avontuur aan durft te gaan zelf een volledig unieke, kubistische woning te bouwen, doet er goed aan een ervaren, creatieve architect in de arm te nemen die vooral goed kan luisteren naar uw wensen. Bij Buitenhuis Villabouw bouwen wij al jaren kubistische woningen. Wij inspireren u uiteraard graag; bekijkt u onze moderne woningen eens!

De kenmerken van een kubistische woning

Laten we over één ding duidelijk zijn: ‘de’ kubistische woning bestaat niet. Juist omdat de woning is ontdaan van allerlei typische kenmerken die thuishoren in een andere bouwstijl, kenmerkt de kubistische woning zich met name door het minimalisme: een woning ontworpen als de schakeling van kubussen. Ruimtes zijn volumes, ramen en deuren worden niet gehinderd door detaillering. Door de eenvoud van het totaalbeeld gaat alle aandacht naar het spel van licht en donker, open en gesloten delen, en de interactie met de omgeving. Alles staat of valt hierbij met evenwicht.

Kubistische woning

De uitdaging van een kubistische woning

Nu is een fraai woonobject ontwerpen niet de enige uitdaging. Bij Buitenhuis Villabouw staat altijd voorop dat wij niet zomaar een indrukwekkende kubistische woning bouwen, maar dat het úw villa is, die op de tekentafel ligt. U komt hier straks thuis, leeft hier, slaapt hier, werkt hier en ontvangt hier uw gasten. De grootste uitdaging is dan ook om uw kubistische woning volledig rond uw wensen, uw ideeën en vooral uw leefritme te ontwerpen. Juist een kubistische woning daagt uit om uw woning vrij in te delen, maar het is wel belangrijk om de consequenties te overzien.

Interieur inspiratie voor uw kubistische woning

De vrijheid die u heeft bij de inrichting van uw kubistische woning is in principe onbeperkt: in deze woning kan letterlijk alles. Het meest voor de hand liggend in een moderne woning is een tijdloos interieur met design klassiekers. Zoekt u meer verrassende interieur ideeën? Bij Buitenhuis Villabouw bieden wij de optie om samen met en/of door onze gerenommeerde interieurarchitect een geheel eigen interieurontwerp te laten ontwerpen. U ontvangt persoonlijk advies, interieur inspiratie en professionele tips voor de inrichting van uw kubistische woning.

Prijs van een kubistische woning

Een kubistische woning is altijd uniek en de prijs dus ook. Het is helaas niet zo eenvoudig, zoals bij meer klassieke bouwstijlen, om een globale prijs af te geven voor een kubistische woning. Laat u in elk geval deskundig voorlichten en vergelijkt u offertes goed. Soms worden bijvoorbeeld kosten niet in de offerte meegenomen maar als optie, terwijl u deze kosten echt moet maken voor uw kubistische woning. Bij Buitenhuis Villabouw nemen wij alle te voorziene kosten mee in de prijsopgave, omdat wij niet van verrassingen houden. Wij informeren u goed en persoonlijk!

Wilt u meer weten over het bouwen van een kubistische woning?

Bij Buitenhuis Villabouw ontwerpen en bouwen wij woningen in alle bouwstijlen. Ook als uw voorkeur uitgaat naar een uitgesproken moderne, kubistische woning kunt u rekenen op de creativiteit en ervaring van onze architecten. Wij inspireren u graag met kubistische woningen die wij eerder mochten bouwen, maar maken altijd een persoonlijk ontwerp voor u. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om met onze interieurarchitect een geheel eigen interieurontwerp te maken, dat past bij uw smaak en uw kubistische woning. Neem vrijblijvend eens contact op!