Kubistische woning

Kubistische woning
laten bouwen

Zelf een kubistische woning bouwen is een bijzondere uitdaging. Wie het avontuur durft aan te gaan om een volledig uniek, kubistisch huis te ontwerpen, doet er goed aan een ervaren, creatieve architect in de arm te nemen die vooral goed kan luisteren naar uw wensen. Bij Buitenhuis Villabouw bouwen wij al jaren kubistische woningen. Zoals deze industrieel kubistische woning die, aansluitend op de wensen van de opdrachtgever, buitengewoon efficiënt werd ingedeeld. Maar er eerst en vooral natuurlijk uitspringt door het stoere, zwarte staal in contrast met de strakke witte gevelpanelen, warm hout en de textuur van natuursteen.

De uitdaging van een
kubistische woning

Open en gesloten delen grijpen in deze kubistische woning geraffineerd in elkaar. Toch is het ontwerpen van een fraai woonobject  niet onze primaire uitdaging. Bij Buitenhuis Villabouw staat altijd voorop dat wij niet zomaar een kubistische woning bouwen, maar úw woning. U komt hier straks thuis, leeft hier, slaapt hier, werkt hier en ontvangt hier uw gasten. De grootste uitdaging is dan ook om uw kubistische woning volledig rond uw wensen, uw ideeën en vooral uw leefritme te ontwerpen. Juist een kubistische woning daagt uit om uw woning vrij in te delen, maar het is wel belangrijk om de consequenties te overzien.

De keus voor kubistische architectuur werd hier mede ingegeven door de wens om de beschikbare oppervlakte maximaal te benutten. Het ontwerp kreeg geen duidelijke voor- of achtergevel, maar gaat van alle kanten zijn eigen interactie aan met de omgeving. De eenvoud van het ontwerp maakt dat er des te meer aandacht uitgaat naar de materialen. Strak zwart staal contrasteert met witte gevelpanelen. Natuurlijk hout en natuursteen met stoer matzwarte kozijnen. De keuze voor stalen bouwdelen, veel glas en natuurlijke gevelbekleding maakt de woning hierbij niet alleen heel mooi, maar ook onderhoudsvrij.

De voordelen van
een kubistisch huis

Aanvullende informatie over het
bouwen van een kubistische woning:

Bij Buitenhuis Villabouw ontwerpen en bouwen wij woningen in alle bouwstijlen. Ook als uw voorkeur uitgaat naar een uitgesproken moderne, kubistische woning kunt u rekenen op de creativiteit en ervaring van onze architecten. Wij inspireren u graag met kubistische woningen die wij eerder mochten bouwen, maar maken altijd een persoonlijk ontwerp voor u. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om met onze interieurarchitect een geheel eigen interieurontwerp te maken, dat past bij uw smaak en de kubistische woning die voor ogen heeft. Neem vrijblijvend eens contact op!

Wat de kosten zijn van een kubistische woning, hangt af van veel dingen. Bij deze kubistische woning werd gekozen voor veel glas en bijzondere materialen als echte blikvangers. Dit heeft natuurlijk invloed op de prijs van de kubistische woning. Toch hangen de bouwkosten voor iedere (en dus ook een kubistische) woning vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. In onze prijslijst staat bij alle inspiratiewoningen een prijs per m2, om u een globale indruk te geven wat het kost om een kubistisch huis te bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.