Landelijk huis bouwen

Uw eigen landelijke
huis bouwen?

Het bouwen van een landelijk huis is voor veel mensen een grote droom. Maar wat is dat eigenlijk: landelijk? Klassiek landelijk met nostalgische stijlelementen? Of modern landelijk met stoere materialen? Als wij een landelijk huis bouwen ligt op voorhand nog alles open. We inspireren u graag met onze landelijke inspiratiewoningen. Waaronder deze schitterende landelijke villa die we onlangs mochten bouwen. Alles aan deze woning ademt kwaliteit uit, van de rustieke rieten kap tot de robuuste eiken spanten die een hoofdrol spelen in de gevel. Voor veel mensen het ultieme plaatje van een landelijk huis bouwen.

Landelijk huis bouwen

met een rieten kap

Het rustieke ontwerp van deze schitterende landelijke woning werd gerealiseerd door een doordachte architectuur en toepassing van markante materialen. De dubbele rieten kap met de  dakkapel roept de associatie op van een landelijk huis met bijgebouwen. Terwijl de eiken balkenconstructies de associatie heeft met een authentieke boerenschuur. Het is het geraffineerde contrast met de strakke, witte gevel en de donkere steen in de hoge schoorsteen die de woning naar een hoger niveau tilt. Deze woning heeft onmiskenbaar een landelijk karakter, maar is evengoed tijdloos en eigentijds. Wie wil niet zo’n landelijk huis bouwen?

Een modern landelijk huis bouwen of een duurzaam landelijk huis bouwen lijkt nog wel eens in tegenspraak. PV-panelen zijn nu eenmaal niet zo’n fraaie toevoeging aan een authentieke rieten kap.  

Toch kan het prima. De rieten kap heeft van zichzelf uitstekende isolerende waarden en de PV-panelen kunnen bijvoorbeeld worden verwerkt in de landschapsarchitectuur. Riet is overigens fantastisch te combineren met moderne materialen zoals zink en glas. Zoals deze woning ook laat zien is de combinatie van robuuste eiken spanten tegen een witgestucte gevel met donker hout een gouden combinatie.

Een moderne én duurzame

landelijke bouwstijl

Aanvullende informatie over het

bouwen van een landelijk huis:

Met een markante rieten kap, zoals bij deze indrukwekkende villa, kiest u niet alleen een fraai, maar ook een duurzaam landhuis. Steeds vaker zien wij dat onze opdrachtgevers bewust kiezen voor houten gevelelementen of een duurzame rieten kap omdat deze uitstekend warmte isoleert. Een landhuis bouwen kan op deze manier prima samengaan met de wens om een duurzaam of een energieneutraal huis te bouwen. Zeker met slimme oplossingen in het landschap, zoals PV-panelen die onzichtbaar zijn verwerkt in hoogteverschillen of bij de erfafscheiding.

De kosten om een eigentijds huis te bouwen hangt samen met de kwaliteit van de gekozen materialen. Toch wordt de prijs voor het bouwen van een landelijk huis grotendeels bepaald door het volume, de oppervlakte en de afwerking van de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een landelijk huis. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw landelijke huis bouwen.

Ook in het interieur van onze woningen zien we het gebruik van houten balken steeds vaker terugkomen. Als wij een huis bouwen met houten balken in het interieur, wordt de zichtbare houten draagconstructie ingezet als een belangrijk beeld- en sfeerbepalend element. Houten balken kunnen een intiem of juist een eigentijds loft-gevoel creëren. In deze woning zie je hoe indrukwekkend mooi dit kan zijn in de keuken en de woonkamer. Maar iedere ruimte onder het schuine dak, of het nu een slaapkamer, werkkamer of badkamer is, krijgt direct een rijk en authentiek gevoel als je bouwt met houten balken.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.