Klassiek huis bouwen

Samen met ons een

klassiek huis bouwen?

Een klassiek huis bouwen is net zo’n breed begrip als een moderne woning bouwen. Wat verstaat u onder klassiek? De klassieke bouwstijl verwijst naar een tijdloze architectuur, die op zich nog niet veel zegt over de sfeer, het materiaalgebruik of de detaillering.  Een eigentijds klassieke woning bouwen begint bij ons daarom altijd met de vraag naar uw specifieke wensen, uw smaak en ideeën. Dat is het vertrekpunt om samen met de architect een uniek klassiek huis te ontwerpen. Zoals deze klassieke woning die we enige tijd geleden mochten bouwen. Een uniek ontwerp dat eruit springt door de ritmes van de ramen in de witte gevel.

Modern klassiek

huis bouwen

Een huis kan klassiek zijn door de indeling, de architectuur, de uitstraling of  juist de detaillering. Dit betekent aan de andere kant dat er ook heel veel ruimte is om het ontwerp op andere aspecten heel modern te bouwen. Een modern klassiek huis kan heel monumentaal zijn door de kracht van de eenvoud. Verrassend mooi kan de keuze zijn voor stoere of industriële bouwmaterialen zoals staal in combinatie met een strak witte gevel, houten gevelelementen of zelfs een rieten kap. Nieuwsgierig hoe dat eruit kan zien? Kijkt u voor meer inspiratie eens bij onze inspiratiewoningen.

Het herenhuis is een echte klassieker onder de tijdloze woningen. Een klassiek herenhuis herken je aan de symmetrische architectuur, de dubbele voordeur en de hoge raampartijen die vaak zelfs doorlopen tot vloerhoogte. Helemaal klassiek is de uitstraling als wordt gekozen voor luiken (al dan niet in Louvre-stijl) of de Franse balkons. Bij het bouwen van een klassiek herenhuis speelt de rijke detaillering een belangrijke rol. Wilt u niet volledig gaan voor een klassieke uitstraling? Dan kunt natuurlijk ook heel mooi spelen met een combinatie van moderne en klassieke stijlelementen.

Klassiek herenhuis ?
Dat kan ook!

Aanvullende informatie over het bouwen

van een klassiek huis:

De kosten voor het bouwen van een klassiek huis zijn afhankelijk van uw smaak en de materialen waarvoor u kiest, maar in grote lijnen kunnen we wel een indruk geven van de bouwkosten.  Als u het beoogde volume en de oppervlakte weet van het klassieke huis dat u wilt bouwen, kunt u dit naast vergelijkbare woningen leggen in onze prijslijst. Lijkt het huis dat u wilt bouwen op een van deze woningen? In onze prijslijst geven wij naast de totale bouwkosten ook de prijs/m2. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als u ervoor kiest uw herenhuis bij ons te laten bouwen.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. Wilt u een all-electric of een nul-op-de-meter huis? Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen: een luchtwarmtepomp, een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.