Vakantiehuis bouwen

Uw eigen luxe
vakantievilla bouwen?

U wilt een vakantiehuis bouwen? Als het aan onze architecten ligt, hoeft dat niet onder te doen voor een gewone villa, al denken wij daarbij niet snel aan een houten chalet op een vakantiepark. Een vakantiehuis bouwen benaderen wij als iedere andere woning. Maar dan wel als een woning waar u de mooiste tijd van uw leven doorbrengt: een woning waar het iedere dag als vakantie voelt. De omgeving speelt daarbij een grote rol, zoals bij deze prachtige boswoning die gebouwd werd in en voor een bosrijke omgeving. Zo moet het bouwen van een vakantiehuis immers beginnen: bij de vraag wat ú een vakantiegevoel geeft.  

Vakantiehuis ontworpen

voor het bos.

Een vakantiehuis bouwen in het bos is een bewuste keuze. De sfeer van het bos, de wisselingen van de seizoenen, het leven tussen de bladeren… alles wat er om je vakantiehuis heen gebeurt wil je optimaal beleven. Tegelijkertijd wil je in een vakantiehuis ook genieten van privacy. Een vakantiehuis ontwerpen om te kunnen bouwen in het bos, draait om de balans hiertussen. Hierbij speelt ook nog een ander aspect: bomen die kort op uw vakantiehuis staan houden soms veel licht tegen. Onze architecten denken graag mee hoe u, bijvoorbeeld door het toepassen van lichtkoepels, alsnog een heerlijk lichte boswoning kunt bouwen.

Een bosrijke kavel bemachtigen om een vakantiehuis op te bouwen is niet heel eenvoudig. Vaker zal er sprake zijn van een bestaande woning, die mag worden afgebroken en worden herbouwd. Dit maakt dat bouwen in het bos je soms voor extra uitdagingen kan stellen. Prachtige oude en beeldbepalende bomen wilt u behouden, maar kunnen wel enorm in de weg staan bij het bouwen van uw vakantiehuis. Zeker bij het slopen van een oude woning, waar alle materialen eerst nog van moeten worden afgevoerd. Een vakantiehuis bouwen in het bos vergt hoe dan ook een doordachte planning en logistiek!

Uitdagingen bouwen

in het bos.

Aanvullende informatie over het

bouwen van een vakantiehuis:

Wat het kost om een vakantiehuis te bouwen, hangt helemaal af van uw eigen definitie van een vakantiehuis en de eisen die u hieraan stelt. Globaal wordt de prijs bepaald door het volume, de oppervlakte en de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een vakantiehuis. Wel vindt u bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalsom voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo kunt u toch de prijs inschatten als wij uw vakantiehuis bouwen.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. Wilt u een all-electric of een nul-op-de-meter huis? Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen: een luchtwarmtepomp, een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.