Villa aan het water bouwen

Uw eigen villa
aan het water bouwen

Een villa bouwen aan het water… wie droomt er niet van? Het kost de meeste mensen waarschijnlijk niet veel moeite zichzelf te zien wonen in een royale villa aan het water; ’s morgens met een cappuccino je krant lezen of in de avond dineren met uitzicht over het water…. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd te mogen bouwen aan water. Wie ooit een kavel heeft weten te bemachtigen aan een vaart of een plas, weet hoe uniek dit is. Daar wilt u dus optimaal van genieten als u de kans krijgt uw villa aan het water te bouwen. Ook bij deze fraaie villa werd daar vol op ingezet, zowel bij het ontwerp als de uitvoering.

Architectuur gericht
op het water

Deze villa ligt met de achtertuin gesitueerd aan een brede vaart. De achterzijde van de woning is over de volle breedte voorzien van een overkapping zonder dragende elementen. Dit is niet alleen een interessante en stijlvolle bouwconstructie, het zorgt vooral voor een volkomen vrij uitzicht vanuit de gehele living. Niet gehinderd door dragende kolommen kijk je door de grote glazen schuifpui zo weg over het landschap en het water. Dat is toch wat je wilt als je je villa mag bouwen aan het water en je achtertuin vrij wegkijkt over natuur en groen aan de overkant. 

Een villa bouwen aan het water brengt wel de nodige uitdagingen met zich mee in Nederland. Grondwater kan een lastige factor zijn, waar je de nodige maatregelen tegen moet nemen. Wie een villa echt dicht bij het water wil bouwen (of bijvoorbeeld een botenhuis) moet er goed voor waken dat de ondergrond door het water geen stevigheid verliest. Een stevige fundering met waterkeringen is essentieel als je een villa wilt bouwen nabij water. Dat geldt zeker als je een onderkelderde villa wilt. Gelukkig hebben we inmiddels een ruime ervaring met villa’s bouwen aan het water.

Uitdagingen van
bouwen aan water

Aanvullende informatie over
het bouwen van een villa aan het water:

De kosten voor het bouwen van een villa aan het water kunnen wat hoger liggen dan bij andere woningen. Dit heeft vooral te maken met extra maatregelen om water te weren of de ondergrond te verstevigen. Voor de globale bouwkosten van een villa kunnen we u wel een indruk geven.  Als u het volume en de oppervlakte weet van die villa die u wilt bouwen, kunt u dit vergelijken met de woningen in onze prijslijst. Lijkt uw villa op een van deze woningen? In onze prijslijst geven wij naast de totale bouwkosten, ook de prijs/m2. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als u uw villa bij ons laat bouwen.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. Wilt u een all-electric of een nul-op-de-meter huis? Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen: een luchtwarmtepomp, een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.