Vrijstaande woning bouwen

Uw eigen vrijstaande
woning bouwen

Een vrijstaande woning bouwen is een persoonlijk avontuur, dat begint bij de steeds weer unieke combinatie van woonwensen, ideeën, budget en de mogelijkheden en beperkingen van de kavel. In deze vrijstaande woning lag de architectonische uitdaging in het optimaal benutten van een compacte kavel met ongebruikelijke ruitvorm. Er werd voor gekozen om een compacte, symmetrische woning te bouwen, die het gewenste grote woonvolume mogelijk maakte en toch rondom voldoende tuin overliet. Werken met natuurlijke materialen werd ingegeven door de criteria van de welstandscommissie. 

Nieuwbouw
vrijstaande woning

De nieuwbouwwoningen die wij bouwen bij Buitenhuis Villabouw zijn vrijstaande woningen. Wat het bouwen van een vrijstaand huis altijd kenmerkt is het ‘open’ bouwen in alle windrichtingen: uitzicht aan alle zijden. Het evenwicht en de symmetrie maken het ontwerp letterlijk veelzijdig: de gevels zijn aan alle zijden even interessant. Dit is heel ver doorgevoerd in deze gerealiseerde vrijstaande woning. Grote raam- en deurpartijen geven een openheid in alle richtingen. Aan de binnenzijde creëert dit een uitgesproken licht en open interieur, dat je optimaal ervaart vanaf de beide vides.

Bij Buitenhuis Villabouw ontwerpen en bouwen wij woningen in alle bouwstijlen. Welke vrijstaande woning u ook wilt bouwen, u kunt rekenen op de creativiteit en ervaring van onze architecten. Wij inspireren u graag met schuurwoningen die wij eerder mochten bouwen, maar maken altijd een persoonlijk ontwerp voor u. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om met onze interieurarchitect een geheel eigen interieurontwerp te maken, dat past bij uw smaak en de vrijstaande woning die voor ogen heeft. Neem vrijblijvend eens contact op!

Meer weten over het bouwen
van een vrijstaande woning?

Aanvullende informatie over het
bouwen van een vrijstaande woning:

De kosten om een vrijstaande woning te bouwen, hangen sterk af van uw wensen. Bij deze vrijstaande woning werd voor de deuren, trap, keuken en spanten gekozen voor robuust eiken, met de massieve eettafel en de volledig in leer uitgevoerde vloer als blikvangers. Dit heeft natuurlijk invloed op de prijs. Toch hangen de bouwkosten voor een vrijstaande woning vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. In onze prijslijst staat bij alle inspiratiewoningen een prijs per m2, om u een globale indruk te geven van wat het kost om een vrijstaand huis te bouwen.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. Wilt u een all-electric of een nul-op-de-meter huis? Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen: een luchtwarmtepomp, een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.