Landelijke villa bouwen

Uw eigen landelijke
villa bouwen?

Uw eigen landelijke villa bouwen is een prachtige uitdaging! Wij laten ons op onze beurt graag inspireren door de landelijke ligging van uw kavel én alle ideeën die u zelf al heeft voor uw landelijke villa. Landelijke villabouw is immers nog een heel ruim begrip en omvat een breed scala aan villa’s: van rustieke landhuizen tot robuuste woonboerderijen en zelfs stoere schuurwoningen. Wat deze woningen delen is de warme sfeer en de wijze waarop de architectuur aansluit op de landelijke omgeving. Dat kan traditioneel zijn, met rieten kap en eiken spanten, of juist op een verrassend moderne manier.

Gerealiseerde
landelijke villa’s

Een landelijke villa bouwen vraagt om specifieke kennis, kunde en vakmanschap. Zeker als het gaat om eiken spanten, een rieten kap of bijvoorbeeld robuuste maatwerk (schuif)deuren. Daar gaat het hart van onze ontwerpers en van onze timmerlieden sneller van kloppen. De details en het uitvoeringsniveau onderscheiden dan ook onze unieke landelijke villa’s van cataloguswoningen. Bekijkt u de prachtige fotografie op de pagina ‘gerealiseerde woningen’ op deze website. Hier zijn schitterende voorbeelden van landelijke villa’s weergegeven die wij in de afgelopen jaren mochten bouwen.

Op de pagina’s met inspiratiewoningen en gerealiseerde woningen, kunt u alvast rondkijken tussen de landelijke villa’s die zijn ontworpen door onze eigen architecten. Omdat wij werken met een eigen bouwteam, zijn deze ook allemaal gebouwd door onze eigen timmerlieden. Ons hele bouwteam kent dan ook alle ins en outs als het gaat om landelijke villabouw. De architect kan uw wensen snel en deskundig vertalen naar een persoonlijk ontwerp. Dankzij de interne afstemming en de afstemming met vaste, externe bouwpartners kunnen wij beloven dat wij uw landelijke villa tot in detail zo realiseren.

Landelijke villa van
onze eigen architecten

Aanvullende informatie over het
bouwen van een landelijke villa:

Het feitelijke bouwen van een landelijke villa kost circa 7 maanden, uitgaande van 1000 m3 inhoud. Daarvoor reserveren wij een half jaar tot een jaar voor ontwerp en vergunningsfase. Gerekend vanaf het eerste adviesgesprek kunt u het beste rekening houden met een bouwperiode van circa anderhalf jaar. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start van de bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Een bouwplanning is een complexe puzzel!

Wat het bouwen van een landelijke villa kost, hangt van veel zaken af, zoals het volume, de oppervlakte en de gekozen materialen. Daarbovenop komt de luxe waarvoor u kiest in de afwerking, de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2. In de brochure en de prijslijst staat een uitgebreide selectie van landelijke villa’s in diverse afmetingen. Op basis van de oppervlakte, kunt u inschatten wat het kost om uw jaren-30-villa te bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.