Modern huis bouwen

Uw eigen huis bouwen
in moderne stijl

Bij een modern huis bouwen heeft iedereen een ander beeld. De één denkt aan een kubistische woning, de ander aan stoere industriële materialen of een moderne woning met veel glas. Het bouwen van een moderne woning betekent meestal wel één ding: onze architecten krijgen veel vrijheid! Een modern huis heeft vrij neutrale stijlkenmerken en daardoor zowel een eigentijds als een tijdloos karakter. Een modern huis kan dan ook op elke locatie: moderne woningen komen prima tot hun recht in zowel stedelijk gebied als in een groene omgeving.  Zoals deze prachtige woning die we in moderne stijl mochten bouwen.

De kenmerken van
een modern huis

‘Less is more’ is doorgaans de gouden regel als u een modern huis wilt bouwen. Een modern huis bouwen is een creatief proces met veel oog  voor de abstracte kwaliteiten van de woning. Hierbij zal de architect juist de spanning opzoeken van contrasten, waarbij overbodige elementen worden weggelaten. Een modern huis bouwen is dan ook een uitgesproken individueel traject, waarin u samen met de architect abstracte lijnen en vlakken gaat schetsen rond de door u gewenste woonfunctionaliteiten. Omdat niets vooraf vastligt, heeft u samen met de architect maximale ontwerpvrijheid.

markante horizontale en verticale raampartijen. Hierdoor ontstaat een spannend ontwerp dat overigens aan de binnenzijde zorgt voor veel lichtinval. Door deze woning te ontwerpen met twee volumes die elk een eigen kap hebben, ontstaat er een extra dynamiek in het ontwerp. Hoewel deze woning geen uitgesproken klassieke, jaren-30 of landelijke stijlelementen heeft, is het de architect uitstekend gelukt een unieke en opvallende moderne woning te bouwen die veel mensen zal aanspreken.

Unieke en moderne
woning bouwen

Aanvullende informatie over
het bouwen van een modern huis

Wilt u een duurzaam huis bouwen, dan is een modern ontwerp heel praktisch. In een moderne woning kan hoogwaardig hoog isolerend glas toegepast worden en zonnepanelen zijn veel eenvoudiger in het ontwerp te integreren dan bij een rieten kap bijvoorbeeld. We kunnen uw moderne woning nog duurzamer bouwen met duurzame energieopwekking. Wij hebben ervaring met vier hoofdsystemen voor verwarming en warmwater: een lucht-/waterpompinstallatie, aardwarmtepomp, een pelletkachel of elektrische verwarming. U kunt ook kiezen voor alternatieve duurzame materialen, zoals houten elementen.

Wat het kost om een moderne woning te bouwen, hangt allereerst af van uw definitie van een moderne woning en de materialen waarmee u wilt bouwen. Dat kan heel anders zijn dan bij deze moderne woning en de prijzen van moderne materialen kunnen sterk van elkaar verschillen. Toch hangt de kostprijs van een moderne woning vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. In onze prijslijst staat bij alle inspiratiewoningen een prijs per m2, om u een globale indruk te geven van wat het kost om een modern huis te laten bouwen.

Brochure en prijslijst
aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.