Klassieke villa bouwen

Uw eigen klassieke
villa bouwen?

Een klassieke villa is van alle tijden. Elke stijlvolle nieuwbouw villa met een symmetrisch grondplan en rijke detaillering mag van ons klassiek heten. Klassieke villabouw is ook maar een begrip en een globaal uitgangspunt als we samen met u, uw villa gaan bouwen. Aan de tekentafel met onze architecten kan het ontwerp dan nog alle kanten op gaan. Wordt het een elegant landhuis of een stadsvilla met klassieke elementen? Overigens denken wij ook graag mee bij de mogelijkheden van renovatie bij een klassieke villa. Juist een klassieke villa kun je prachtig renoveren met moderne stijlelementen!

Gerealiseerde
klassieke villa’s

Een (nieuwbouw) klassieke villa heeft vaak een monumentale uitstraling. Dit zit bij veel villa’s in een zekere symmetrie in het grondplan, een majestueuze entree en een fraaie oprijlaan. Grote deuren, stijlvolle sierlijsten, kamerhoge luiken en raamspijlen maken het klassieke beeld af. Juist bij klassieke villabouw maken details en het uitvoeringsniveau het verschil. Of u nu kiest voor echte elementen uit de ‘klassieken’ of juist speelt met een moderne vertaling daarvan in eigentijdse materialen. De ene klassieke villa is duidelijk de andere niet. Bekijkt u de klassieke villa’s maar eens op deze website!

Alle klassieke villa’s die u kunt bekijken op de pagina’s met onze inspiratiewoningen en gerealiseerde woningen, zijn getekend door onze eigen architecten én gebouwd door onze eigen timmerlieden. Ons hele bouwteam weet dan ook precies waarop te letten bij klassieke villabouw. De architect vertaalt uw wensen naar een karakteristiek en eigentijds ontwerp, dat net zo klassiek is als u zelf wilt. Dankzij de interne afstemming en de afstemming met vaste externe bouwpartners weet u zeker dat uw klassieke villa met de grootst mogelijke zorg en aandacht wordt gebouwd.

Klassieke villa’s van
onze eigen architecten

Aanvullende informatie over het

bouwen van een klassieke villa:

Een klassieke villa bouwen duurt circa 7 maanden (uitgaande van 1000 m3 inhoud) vanaf het moment dat de bouw kan starten. Daaraan voorafgaand moet u rekening houden met circa een half jaar tot een jaar om het ontwerp tot in detail uit te werken en alle vergunningen rond te krijgen. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Een bouwplanning is een complexe puzzel!

Wat een nieuwbouw klassieke villa kost, hangt af van het volume en de oppervlakte, de gekozen materialen en het afwerkingsniveau. Als u langskomt, rekenen we u dit graag voor. Hierbij houden we bijvoorbeeld ook rekening met een stelpost voor de keuken en badkamer. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel staan in onze prijslijst de totaalkosten voor de bouw, met de prijs/m2. Hierin vindt u ook diverse klassieke villa’s. Op basis hiervan kunt u inschatten wat het kost om uw klassieke villa te bouwen. De renovatie van een klassieke villa is uiteraard altijd maatwerk.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.