Kosten moderne villa bouwen

Wie wil weten wat de kosten zijn om een moderne villa te bouwen, kan het beste eerst eens kijken bij onze inspiratiewoningen. De prijs voor het bouwen van een moderne villa hangt namelijk sterk af van uw eigen definitie van ‘een moderne villa’. De diversiteit in onze moderne villa’s is namelijk groot en met het ontwerp varieert ook de prijs voor het bouwen ervan. Om bij het bouwen van een moderne villa toch een inschatting te maken van de kosten, geven wij bij al onze inspiratiewoningen een prijsindicatie af op basis van de oppervlakte. Dit geeft toch een indruk van wat uw moderne villa bouwen zou gaan kosten.

Kosten moderne

villa bouwen

De kosten om een moderne villa te bouwen zijn in principe hetzelfde opgebouwd als de kosten voor het bouwen van een ander type villa. Elders op de website informeren we u over alle soorten (algemene) kosten bij het bouwen van een woning. Bij het bouwen van een moderne villa spelen daarnaast specifieke aspecten mee die van invloed zijn op de kosten. Zo hebben moderne villa’s vaak grote raampartijen, soms een plat dak en vaak wordt er gewerkt met bijzondere materialen zoals staal. Daarnaast gaat het vaak om forse volumes, wat natuurlijk ook de prijs bepaalt voor het bouwen van een moderne villa.

Hoe uw droomvilla er ook uitziet, de prijs voor het bouwen van een moderne villa hangt in de eerste plaats af van het volume en de vloeroppervlakte. Daarnaast spelen de stijl, de gekozen materialen en het afwerkingsniveau een grote rol. Om u een indicatie te geven van de kosten voor het bouwen van een moderne villa staat in onze prijslijst bij elke woning een prijsindicatie met de prijs/m2 weergegeven. Laat u in elk geval deskundig voorlichten en vergelijk offertes goed. Soms worden kosten niet in de offerte meegenomen maar als extra optie. Bij Buitenhuis Villabouw nemen wij alle te voorziene kosten mee in de prijsopgave!

Prijslijst

jaren30-villa

De eerste kosten waar u mee te maken krijgt bij het bouwen van een huis zijn de kosten die u aan de gemeente betaalt voor het behandelen van de omgevingsvergunning. De hoogte van deze kosten zijn per gemeente verschillend, meestal tussen de 2% en 3% van de bouwkosten. De kosten voor het ontwerp en het aanvragen van de vergunning zijn bij Buitenhuis Villabouw altijd inbegrepen in de bouwkosten . Hierbij horen ook het uitwerken van de EPG-berekeningen (energieverbruik), daglicht- en ventilatieberekeningen, en de bouwbesluittoets.

Andere kosten bij het bouwen van een huis zijn de ‘nuts’-aansluitingen: elektra, water en soms een aansluiting op stadsverwarming. Wij adviseren hiervoor ruim € 4.000,- te reserveren. Soms is dit zelfs meer. Dit is afhankelijk van hoe ver uw woning van de openbare weg ligt en van de netbeheerder. Uw woning moet daarnaast aangesloten worden op het riool. De gemeente legt het hoofdriool meestal aan tot aan de erfgrens. Vraag dit bij de grondverkoper na om onverwachte kosten (meestal tot € 1.000,-) te voorkomen. Bij dijkwoningen kan dit mogelijk oplopen tot € 5.000 of zelfs € 10.000,- voor een pompput.

Een huis laten bouwen brengt ook voorbereidingskosten met zich mee. Het ontwerp van uw woning moet natuurlijk goed doorgerekend worden qua constructie en optimaal afgestemd worden op de ondergrond. Door middel van sonderingen wordt de weerstand van de ondergrond bepaald; mogelijk is extra grondwerk nodig. Niet de leukste kosten, maar helaas wel noodzakelijk om uw huis degelijk te bouwen. Bij Buitenhuis Villabouw zijn ook de kosten voor het uitrekenen en tekenen van de constructie en de uitvoering van sonderingen bij de prijs voor het bouwen van uw huis inbegrepen.

Wat het kost om een huis te bouwen, hangt af van de bouwstijl en de gekozen materialen, maar in de eerste plaats van het volume en de oppervlakte. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer en hebben we deze ook omgerekend naar de prijs/m2. Hiermee heeft u een indruk van de bouwkosten op basis van actuele materiaalprijzen. Vergelijkt u dit met de oppervlakte van het huis dat u voor ogen heeft, dan kunt u globaal inschatten wat het kost om uw huis te bouwen.

Een huis met een verwarmd zwembad verbruikt natuurlijk meer energie dan een gewone villa. Des te meer redenen om bij het bouwen van een huis met zwembad meteen goed na te denken over duurzaamheidsmaatregelen. Hiervoor bieden wij diverse opties zoals PV-panelen, extra isolerend glas, kierdichting of  duurzame verwarming. Indien u liever geen PV-panelen op het dak wilt, dan zijn er ook slimme oplossingen in het landschap, zoals PV-panelen onzichtbaar verwerken in hoogteverschillen rond het zwembad, op het dak van uw  ‘poolhouse’ of verwerkt in de erfafscheiding.

De kosten om een huis met zwembad te bouwen, hangen natuurlijk af van de eisen die u stelt aan uw zwembad en aan luxe en comfort. Globaal wordt de prijs wel het meest bepaald door het volume, de oppervlakte en de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van huis met zwembad. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo kunt u toch de prijs inschatten als wij uw huis met zwembad bouwen.

Wat het kost om een huis met houten balken te bouwen, hangt natuurlijk af van veel kleine beslissingen die u maakt, zoals de toepassing van eiken. Globaal wordt de prijs bepaald door het volume, de oppervlakte en de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een huis met houten balken. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo kunt u toch de prijs inschatten als wij uw huis met houten balken bouwen.

Wat het kost om een vakantiehuis te bouwen, hangt helemaal af van uw eigen definitie van een vakantiehuis en de eisen die u hieraan stelt. Globaal wordt de prijs bepaald door het volume, de oppervlakte en de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een vakantiehuis. Wel vindt u bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalsom voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo kunt u toch de prijs inschatten als wij uw vakantiehuis bouwen.

De kosten voor het bouwen van een villa aan het water kunnen wat hoger liggen dan bij andere woningen. Dit heeft vooral te maken met extra maatregelen om water te weren of de ondergrond te verstevigen. Voor de globale bouwkosten van een villa kunnen we u wel een indruk geven.  Als u het volume en de oppervlakte weet van die villa die u wilt bouwen, kunt u dit vergelijken met de woningen in onze prijslijst. Lijkt uw villa op een van deze woningen? In onze prijslijst geven wij naast de totale bouwkosten, ook de prijs/m2. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als u uw villa bij ons laat bouwen.

Wat het kost om uw notariswoning te bouwen, kunnen we pas zeggen als we weten wat uw wensen en ideeën zijn. Bij deze notariswoning werd gekozen voor een unieke mix van klassieke en stoere elementen, zoals de massieve voordeur en stalen dakkapellen. Dit zie je terug in de bouwkosten van de woning. Toch hangen de bouwkosten voor iedere (notaris)woning vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. In onze prijslijst staat bij alle inspiratiewoningen een prijs per m2, om u een globale indruk te geven wat het kost om een notariswoning te bouwen.

Moderne recreatiewoningen kunnen in alle materialen en stijlen worden uitgevoerd. U kunt een stenen recreatiewoning laten bouwen of een houten recreatiewoning. U kunt een bijgebouw als recreatiewoning bouwen op eigen grond, waarbij u deze qua stijl aansluit bij de hoofdwoning. Misschien wilt u een landelijke recreatiewoning bouwen met houten balken, of een woning van degelijk steen of met stoere stalen accenten. U kunt zelfs een recreatiewoning bouwen, die in geen enkel opzicht onderdoet voor de villa’s en landhuizen die wij bouwen. Welke recreatiewoning u wilt bouwen, is tenslotte aan u!

Als u uw recreatiewoning het hele jaar gebruikt, dan is het raadzaam een duurzame recreatiewoning te bouwen. Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen voor verwarming, namelijk: een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Daarnaast bieden wij diverse opties, zoals PV-panelen, extra isolerend glas of kierdichting. Bij een recreatiewoning bouwen is er zeker ook wat te zeggen voor duurzame, onderhoudsarme materialen, zeker als u slechts kortere perioden geniet van uw recreatiewoning. Ook verhuur is een extra reden om een duurzame recreatiewoning te bouwen.

De kosten om een recreatiewoning te laten bouwen, hangt uiteraard af van de recreatiewoning die u voor ogen heeft en hoe u de woning wilt laten uitvoeren. In grote lijnen wordt de prijs bepaald door het volume, de oppervlakte en de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een recreatiewoning. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo kunt u toch de prijs inschatten als wij uw recreatiewoning bouwen.

Bij het bouwen van een seniorenwoning wordt vaak ook extra aandacht besteedt aan domotica. Dit betreft elektronica die het leven makkelijker en veiliger maakt als u later ouder wordt. Bij het ontwerpen van uw woning nemen wij graag de tijd voor de mogelijkheden die er zijn op het gebied van leef- en zorgondersteuning. Samen kunnen we kijken naar de woonomgeving. Heeft u bijvoorbeeld alle voorzieningen in de buurt en is het mogelijk om lid te worden van een zorginstelling voor thuiszorg met alarmsysteem? Slimme domotica kan een belangrijke ondersteuning bieden en u zo een prettig gevoel van zekerheid geven.

De kosten om een seniorenwoning te bouwen zijn sterk afhankelijk van uw eigen eisen qua luxe, comfort en onder meer de domotica. Als wij op voorhand uw wensen kunnen inbouwen in het ontwerp, zal de prijs vergelijkbaar zijn met andere woningen met hetzelfde volume en gelijke oppervlakte. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van seniorenwoningen. Wel geven we bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer, plus de prijs/m2 en prijs voor energiebesparende maatregelen. Zo kunt u toch de prijs inschatten als wij uw seniorenwoning bouwen.

Met een markante rieten kap, zoals bij deze indrukwekkende villa, kiest u niet alleen een fraai, maar ook een duurzaam landhuis. Steeds vaker zien wij dat onze opdrachtgevers bewust kiezen voor houten gevelelementen of een duurzame rieten kap omdat deze uitstekend warmte isoleert. Een landhuis bouwen kan op deze manier prima samengaan met de wens om een duurzaam of een energieneutraal huis te bouwen. Zeker met slimme oplossingen in het landschap, zoals PV-panelen die onzichtbaar zijn verwerkt in hoogteverschillen of bij de erfafscheiding.

De kosten om een landhuis te bouwen hangt natuurlijk af van alles wat u zich voorstelt bij een landhuis. Luxe, comfort, kostbare afwerkingsmaterialen… Globaal wordt de prijs wel het meest bepaald door het volume, de oppervlakte en de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een landhuis. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw landhuis bouwen.

De kosten om een eigentijds huis te bouwen hangt samen met de kwaliteit van de gekozen materialen. Toch wordt de prijs voor het bouwen van een landelijk huis grotendeels bepaald door het volume, de oppervlakte en de afwerking van de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een landelijk huis. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw landelijke huis bouwen.

Een klassiek herenhuis bouwen is passend in een woonwijk waar meerdere stijlvolle, klassieke woningen staan. Wat opvallend is aan klassieke herenhuizen zijn de hoge deuren en raampartijen, die vaak doorlopen tot vloerhoogte. Prachtig als deze worden geaccentueerd door evenhoge zwarte luiken (al dan niet in Louvre-stijl) of een Frans balkon! In ieder geval wordt er bij het bouwen van een klassiek herenhuis veel aandacht besteed aan een rijke detaillering. Natuurlijk hoeft u niet volledig te gaan voor een klassieke uitstraling, u kunt namelijk ook spelen met een combinatie van moderne en klassieke elementen.

Wilt u een geheel modern herenhuis bouwen? Dat is uiteraard ook mogelijk. Wij hebben in het verleden meerdere uitgesproken moderne herenhuizen mogen bouwen. De ontwerpen voor deze herenhuizen zijn juist weer monumentaal door de kracht van de eenvoud. Het effect van de hoogte en het grote volume wordt bij deze herenhuizen versterkt door het strakke in het ontwerp, zoals de balans tussen de hoge ramen, deuren en de strakke witte gevel. Verrassend mooi is hierbij de keuze voor stoere, of zelfs industriële bouwmaterialen zoals staal. Kijkt u voor meer inspiratie eens bij onze inspiratiewoningen.

De kosten voor het bouwen van een herenhuis zijn sterk afhankelijk van uw voorkeur in stijl en de gekozen materialen. Voor de bouwkosten van uw herenprijs kunnen we wel een richtlijn geven als u het volume en de oppervlakte weet, en hoeveel u wilt uitgeven voor de keuken en de badkamer. In onze brochure vindt u inspiratiewoningen in alle stijlen. Lijkt het herenhuis dat u wilt bouwen op een van deze woningen? In onze prijslijst geven wij naast de totale bouwkosten, ook de prijs/m2. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als u ervoor kiest uw herenhuis bij ons te laten bouwen.

De kosten voor klassieke villabouw zijn sterk afhankelijk van de keuzes die u maakt in stijlkenmerken en materialen. Voor de bouwkosten van uw klassieke villa kunnen we een globale prijs geven. Als u het beoogde volume en de oppervlakte weet, en u weet hoeveel u wilt uitgeven voor de keuken en de badkamer, kunt u de bouwstijl vergelijken met andere woningen in onze prijslijst. Lijkt uw klassieke villa op een van deze woningen? De prijslijst geeft naast de totale bouwkosten, ook de prijs/m2. Zo heeft u een referentie van wat de prijs zal zijn als u ervoor kiest uw klassieke villa bij ons te laten bouwen.

De kosten voor het bouwen van een klassiek huis zijn afhankelijk van uw smaak en de materialen waarvoor u kiest, maar in grote lijnen kunnen we wel een indruk geven van de bouwkosten.  Als u het beoogde volume en de oppervlakte weet van het klassieke huis dat u wilt bouwen, kunt u dit naast vergelijkbare woningen leggen in onze prijslijst. Lijkt het huis dat u wilt bouwen op een van deze woningen? In onze prijslijst geven wij naast de totale bouwkosten ook de prijs/m2. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als u ervoor kiest uw herenhuis bij ons te laten bouwen.

De kosten voor het bouwen van een jaren-30-woning zijn sterk afhankelijk van de keuzes in stijlelementen en de uitvoering. Toch kunnen we u in grote lijnen wel een indruk geven van de bouwkosten.  Als u het volume en de oppervlakte weet van het jaren-30-huis dat u wilt bouwen, dan kunt u dit vergelijken met de woningen in onze prijslijst. Lijkt uw jaren-30-droomhuis op een van deze woningen? In onze prijslijst geven wij naast de totale bouwkosten, ook de prijs/m2. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als u ervoor kiest uw jaren-30-huis bij ons te laten bouwen.

Kiezen mensen doorgaans vanwege de kosten voor het bouwen van een twee-onder-een-kap-woning, bij dit type woning is dat meestal niet het argument. Een twee-kap-woning bouwen heeft zelfs relatief veel dakoppervlak en soms meer geveloppervlak, wat – afhankelijk van de materiaalkeuze – extra kosten met zich mee kan brengen. De keuze is daarom meestal ingegeven door eisen van de gemeente of een bijzondere kavelvorm. Bij deze woning was er bijvoorbeeld sprake van een ondiepe, maar wel brede kavel. Door te spelen met twee volumes kon met een ondiepe maatvoering toch de gewenste inhoud worden bereikt.

Een schuurwoning is heel geschikt als u een energiezuinige, duurzame woning wilt bouwen. Een schuurwoning verliest door het compacte volume minder energie en glas is tegenwoordig hoog isolerend. We kunnen uw schuurwoning nog duurzamer maken met extra isolatiemaatregelen en duurzame energieopwekking. Wij hebben ervaring met vier hoofdsystemen voor verwarming en warmwater: een lucht-/waterpompinstallatie, aardwarmtepomp, een pelletkachel of elektrische verwarming. U kunt ook kiezen voor alternatieve duurzame materialen, zoals houten elementen of een duurzame rieten kap.

De kosten om een schuurwoning te bouwen, hangen af van de materialen en uw wensen en ambities op meerdere gebieden. Wilt u een energieneutrale of levensloopbestendige schuurwoning bouwen?  Toch hangen de kosten om een schuurwoning te bouwen vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een schuurwoning. Wel geven wij in onze prijslijst de bouwkosten van onze inspiratiewoningen, plus de prijs per m2. Zo weet u ongeveer wat het kost als wij uw schuurwoning bouwen.

Het voordeel van een nieuwbouw woonboerderij bouwen, is dat u de woning direct energiezuinig en duurzaam kunt laten bouwen: met moderne isolatietechnieken en materialen. We kunnen uw woonboerderij nog duurzamer maken met duurzame energieopwekking. Wij hebben ervaring met vier hoofdsystemen voor verwarming en warmwater: een lucht-/waterpompinstallatie, aardwarmtepomp, een pelletkachel of elektrische verwarming. U kunt ook kiezen voor alternatieve duurzame materialen, zoals houten elementen of een duurzame rieten kap, die overigens zeer goed isoleert.

De kosten om een moderne woonboerderij te bouwen, hangen mede af van uw wensen ten aanzien van materialen, luxe en duurzaamheid. Toch worden de kosten om uw nieuwe woonboerderij te bouwen vooral bepaald door het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een woonboerderij. Wel geven wij in onze prijslijst de bouwkosten van onze inspiratiewoningen, plus de prijs perm2. Zo weet u ongeveer wat het kost als wij uw nieuwe woonboerderij bouwen.

De kosten om een vrijstaande woning te bouwen, hangen sterk af van uw wensen. Bij deze vrijstaande woning werd voor de deuren, trap, keuken en spanten gekozen voor robuust eiken, met de massieve eettafel en de volledig in leer uitgevoerde vloer als blikvangers. Dit heeft natuurlijk invloed op de prijs. Toch hangen de bouwkosten voor een vrijstaande woning vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. In onze prijslijst staat bij alle inspiratiewoningen een prijs per m2, om u een globale indruk te geven van wat het kost om een vrijstaand huis te bouwen.

Wilt u een duurzaam huis bouwen, dan is een modern ontwerp heel praktisch. In een moderne woning kan hoogwaardig hoog isolerend glas toegepast worden en zonnepanelen zijn veel eenvoudiger in het ontwerp te integreren dan bij een rieten kap bijvoorbeeld. We kunnen uw moderne woning nog duurzamer bouwen met duurzame energieopwekking. Wij hebben ervaring met vier hoofdsystemen voor verwarming en warmwater: een lucht-/waterpompinstallatie, aardwarmtepomp, een pelletkachel of elektrische verwarming. U kunt ook kiezen voor alternatieve duurzame materialen, zoals houten elementen.

Wat het kost om een moderne woning te bouwen, hangt allereerst af van uw definitie van een moderne woning en de materialen waarmee u wilt bouwen. Dat kan heel anders zijn dan bij deze moderne woning en de prijzen van moderne materialen kunnen sterk van elkaar verschillen. Toch hangt de kostprijs van een moderne woning vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. In onze prijslijst staat bij alle inspiratiewoningen een prijs per m2, om u een globale indruk te geven van wat het kost om een modern huis te laten bouwen.

Wat het kost om een huis met jaren-30-kenmerken te bouwen, hangt natuurlijk af van uw eigen wensen, ideeën en keuzes in stijlelementen en materialen. Deze zijn uiteraard van invloed op de prijs. Toch hangt de kostprijs van een nieuwbouwwoning, of u nu kiest voor jaren 30-kenmerken of niet, vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. In onze prijslijst staat bij alle inspiratiewoningen een prijs per m2, om u een globale indruk te geven van de bouwkosten bij de verschillende woningen.

Bij Buitenhuis Villabouw ontwerpen en bouwen wij woningen in alle bouwstijlen. Ook als uw voorkeur uitgaat naar een uitgesproken moderne, kubistische woning kunt u rekenen op de creativiteit en ervaring van onze architecten. Wij inspireren u graag met kubistische woningen die wij eerder mochten bouwen, maar maken altijd een persoonlijk ontwerp voor u. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om met onze interieurarchitect een geheel eigen interieurontwerp te maken, dat past bij uw smaak en de kubistische woning die voor ogen heeft. Neem vrijblijvend eens contact op!

Wat de kosten zijn van een kubistische woning, hangt af van veel dingen. Bij deze kubistische woning werd gekozen voor veel glas en bijzondere materialen als echte blikvangers. Dit heeft natuurlijk invloed op de prijs van de kubistische woning. Toch hangen de bouwkosten voor iedere (en dus ook een kubistische) woning vooral af van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. In onze prijslijst staat bij alle inspiratiewoningen een prijs per m2, om u een globale indruk te geven wat het kost om een kubistisch huis te bouwen.

Gaat u voor een moderne villa? Bij de eenvoud van de moderne bouwstijl gaat alle aandacht uit naar de strakke, architecturale compositie. Een moderne bouwstijl ontstaat door de geraffineerde plaatsing van volumes en wanden ten opzichte van open (glazen) delen. Grote glazen schuifpuien verbinden binnen met buiten. De afwezigheid van detaillering versterkt de abstracte kwaliteiten van de woning. Less is more, en juist dat maakt een moderne villa bouwen tot een geheel andere uitdaging dan welke andere bouwstijl ook.

Lees hier meer over een moderne villa bouwen!

De landelijke villa kenmerkt zich door de warme sfeer en de wijze waarop de architectuur aansluit op de landelijke omgeving. Dit type villa doet vaak denken aan het traditionele landhuis of woonboerderij, maar kan ook modern zijn. Het zijn woningen met forse volumes, indrukwekkende maar lage kappen, robuuste balkenconstructies en bijvoorbeeld een (gedeeltelijk) rieten dak. Heel populair zijn de zogenaamde schuurwoningen, al doet dat woord eigenlijk geen recht aan de moderne en monumentale woningen die onze architecten ontwerpen.

Lees hier meer over een landelijke villa bouwen!

Bij een klassieke villa zien we ook traditionele vormen en grote volumes. Wat bij een klassieke bouwstijl vooral opvalt is de fijne detaillering, onder meer in deur-, raam- en sierlijsten. Door de vaak symmetrische indeling van de woning, niet zelden met een imposante centrale entree, ontstaat een evenwichtig ontwerp met een monumentale uitstraling. Franse of juist nadrukkelijk aanwezige balkons doorbreken de gevel. In het interieur zorgen stijlvolle lambriseringen en grote haardpartijen voor een uitgesproken rijk gevoel.

Lees hier meer over een klassieke villa bouwen!

Ook de jaren-30-villa blijft populair. In veel villa’s die wij bouwen in andere bouwstijlen, wordt zelfs gespeeld met jaren-30-kenmerken en -elementen. Een typische jaren-30-villa combineert monumentale volumes met grote schoorstenen en een markante kap met brede overstekken. Vaak wordt er gekozen voor rijk siermetselwerk, bijzondere raamvormen, speelse uitbouwen, balkons en openslaande tuindeuren. Een villa bouwen in jaren-30-stijl is elke keer weer een unieke uitdaging.

Lees hier meer over een jaren-30-villa bouwen!

De rietgedekte villa is tenslotte ook helemaal terug. De rieten kap is eigenlijk een eeuwenoude, traditionele dakbedekking die vroeger werd gebruikt vanwege het wooncomfort en de duurzaamheid. Tegenwoordig is de ‘boerenkap’ herontdekt en wordt juist gezien als een exclusief esthetisch element. Een rieten kap geeft elke villa een luxe uitstraling. Hoewel veel mensen er voor kiezen een rietgedekte villa te bouwen met robuuste eiken spanten en een witgestucte gevel, past een rieten kap ook bij een moderne villa met stoere materialen als zink en glas.

Lees hier meer over een rietgedekte villa bouwen!

Voor het bouwen van een moderne villa (inclusief ontwerp) moet u rekenen op een proces van circa anderhalf jaar. Vanaf het eerste gesprek reserveren wij een periode van een half jaar tot een jaar voor het ontwerp en de vergunningsfase. Daarna zijn er minimaal 7 maanden nodig voor het bouwen, uitgaande van een woning met 1000 m3 inhoud. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start van de bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Een bouwplanning is een complexe puzzel!

De kosten om een moderne villa te bouwen, hangen af van met name het volume, de oppervlakte en de materialen. Daarbovenop komt de luxe waarvoor u kiest in de afwerking, de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel geven wij bij een aantal inspiratiewoningen in onze prijslijst, de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs per m2. In de brochure en de prijslijst staat een uitgebreide selectie van moderne villa’s. Op basis van de vierkante meters van uw villa, weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw moderne villa bouwen.

De architect die uw huis zal ontwerpen, start met het samen doornemen van onze inspiratiewoningen. Hierbij geeft u direct aan, welke ontwerpen u qua architectuur aanspreken. Samen kijkt u naar de locatie, waar u op welk moment wilt genieten van het vrije uitzicht of een fijne zoninval. Hij schetst vervolgens globaal waar u bijvoorbeeld wilt koken, slapen en werken. Aan de hand van deze ruwe schets gaan onze architecten uw huis echt ontwerpen: een ontwerp dat u samen steeds verder gaat verfijnen. De impressie die van uw huis wordt gemaakt, nemen wij daarna weer op in onze inspiratiewoningen!

Als onze architect uw huis gaat ontwerpen, zijn de kosten van zijn honorarium altijd inbegrepen in de prijsopgave die u van ons ontvangt. U hoeft bij ons dus niet bang te zijn voor bijkomende kosten voor de architect van uw huis. Ook als de architect gaandeweg het ontwerpen aanpassingen moet tekenen aan uw huis, dan zijn deze kosten in principe inbegrepen. Omdat wij alles vooraf heel goed doorspreken en met ons eigen bouwteam werken, kunnen wij dit doen. En omdat we daarna niet meer naar de kosten kijken, kan de architect u helpen om echt het huis van uw dromen te bouwen.

Bij Buitenhuis Villabouw hechten wij veel waarde aan interieur en design. Dit krijgt dan ook een vast moment in de bouwplanning. U gaat met de interieurarchitecten in gesprek over uw interieurdesign zodra de gemeente haar principeakkoord heeft gegeven voor het ontwerp en de officiële vergunningsaanvraag loopt. Het is dan nog heel goed mogelijk om wanden en ramen te veranderen, zelfs constructieve wanden. Tot dat moment zijn alle lijnen binnen de buitenmuren met potlood getekend: zo geven we nog maximale ruimte aan de ideeën en de creativiteit van de interieurarchitecten als het gaat om de indeling en zichtlijnen.

Ook over de kosten van uw interieurdesign zijn wij bij Buitenhuis Villabouw graag transparant. Om kwaliteit te borgen, maar zeker ook om het belang van duidelijke afspraken, werken wij samen met vaste partners. Op het gebied van interieurdesign zijn dat: Stephen Versteegh van Versteegh Design en Mira Nasruddin van MIRA Design. Beiden hebben een eigen werkwijze en stijl en met beiden hebben we heldere afspraken gemaakt. Zo is het eerste adviesgesprek altijd gratis en kunt u kiezen voor verschillende adviespakketten. Zo kiest u voor kwaliteit én houdt u grip op de kosten van uw interieurdesign.

De meeste mensen denken bij het begrip interieurdesign al snel aan de inrichting van de woonkamer. Doorgaans zult u hier ook veel tijd doorbrengen en genieten van uw nieuwe villa. Daardoor besteden veel mensen het grootste deel van het design budget aan de inrichting van de woonkamer. Toch is juist de kracht van een doordacht, professioneel interieurdesign dat de woning erin betrokken wordt. De basis kan liggen in de woonkamer, maar de woonstijl en sfeer worden doorgetrokken in andere ruimtes. Dat kan met een thema, met kleurgebruik of met materialen die u door uw hele villa heen laat terugkomen.   

Het feitelijke bouwen van een landelijke villa kost circa 7 maanden, uitgaande van 1000 m3 inhoud. Daarvoor reserveren wij een half jaar tot een jaar voor ontwerp en vergunningsfase. Gerekend vanaf het eerste adviesgesprek kunt u het beste rekening houden met een bouwperiode van circa anderhalf jaar. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start van de bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Een bouwplanning is een complexe puzzel!

Wat het bouwen van een landelijke villa kost, hangt van veel zaken af, zoals het volume, de oppervlakte en de gekozen materialen. Daarbovenop komt de luxe waarvoor u kiest in de afwerking, de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2. In de brochure en de prijslijst staat een uitgebreide selectie van landelijke villa’s in diverse afmetingen. Op basis van de oppervlakte, kunt u inschatten wat het kost om uw jaren-30-villa te bouwen.

Voor het bouwen van een jaren-30-villa (inclusief ontwerp) kunt u het beste rekening houden met een bouwperiode van circa anderhalf jaar. Vanaf het eerste gesprek tot aan de start van de bouw reserveren wij een half jaar tot een jaar (ontwerp en vergunningsfase). Het bouwen zelf neemt zo’n 7 maanden in beslag, uitgaande van 1000 m3 inhoud. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en de schilder. Een complexe puzzel!

Wat het kost om een jaren-30-villa te bouwenhangt met name af van het volume, de oppervlakte en de materialen. Daarbovenop komt de luxe waarvoor u kiest in de afwerking, de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2. In de brochure en de prijslijst staat een uitgebreide selectie van jaren-30-villa’s en woningen met jaren-30-elementen. Op basis van de oppervlakte, kunt u inschatten wat het kost om uw jaren-30-villa te bouwen.

Het ontwerpen van een rietgedekte villa en de vergunningsfase zijn voor een rietgedekte villa niet anders dan bij andere villa’s. Wij rekenen hiervoor circa een  half jaar tot een jaar, vanaf het eerste gesprek. Zodra we starten met bouwen rekenen wij nog circa 7 maanden, uitgaande van 1000 m3 inhoud. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start van de bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Dit is een complexe puzzel!

Wat een rietgedekte villa kost, hangt af van het volume en de oppervlakte, maar ook van de gekozen materialen en het niveau van afwerking. Een huis bouwen met rieten dak (natuurriet of kunstriet) is duurder, maar hoeveel hangt af van de oppervlakte. Als u langskomt, rekenen we u dit graag voor. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel staan in onze prijslijst de totaalkosten voor de bouw, met de prijs/m2. Hierin vindt u ook een uitgebreide selectie rietgedekte villa’s. Op basis hiervan kunt u inschatten wat het kost om uw rietgedekte villa te bouwen.

Een klassieke villa bouwen duurt circa 7 maanden (uitgaande van 1000 m3 inhoud) vanaf het moment dat de bouw kan starten. Daaraan voorafgaand moet u rekening houden met circa een half jaar tot een jaar om het ontwerp tot in detail uit te werken en alle vergunningen rond te krijgen. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Een bouwplanning is een complexe puzzel!

Wat een nieuwbouw klassieke villa kost, hangt af van het volume en de oppervlakte, de gekozen materialen en het afwerkingsniveau. Als u langskomt, rekenen we u dit graag voor. Hierbij houden we bijvoorbeeld ook rekening met een stelpost voor de keuken en badkamer. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel staan in onze prijslijst de totaalkosten voor de bouw, met de prijs/m2. Hierin vindt u ook diverse klassieke villa’s. Op basis hiervan kunt u inschatten wat het kost om uw klassieke villa te bouwen. De renovatie van een klassieke villa is uiteraard altijd maatwerk.

De eerste kosten waar u mee te maken krijgt bij het bouwen van een huis zijn de kosten die u aan de gemeente betaalt voor het behandelen van de omgevingsvergunning. De hoogte van deze kosten zijn per gemeente verschillend, meestal tussen de 2% en 3% van de bouwkosten. De kosten voor het ontwerp en het aanvragen van de vergunning zijn bij Buitenhuis Villabouw altijd inbegrepen in de bouwkosten . Hierbij horen ook het uitwerken van de EPG-berekeningen (energieverbruik), daglicht- en ventilatieberekeningen, en de bouwbesluittoets.

Andere kosten bij het bouwen van een huis zijn de ‘nuts’-aansluitingen: elektra, water en soms een aansluiting op stadsverwarming. Wij adviseren hiervoor ruim € 4.000,- te reserveren. Soms is dit zelfs meer. Dit is afhankelijk van hoe ver uw woning van de openbare weg ligt en van de netbeheerder. Uw woning moet daarnaast aangesloten worden op het riool. De gemeente legt het hoofdriool meestal aan tot aan de erfgrens. Vraag dit bij de grondverkoper na om onverwachte kosten (meestal tot € 1.000,-) te voorkomen. Bij dijkwoningen kan dit mogelijk oplopen tot € 5.000 of zelfs € 10.000,- voor een pompput.

Sommige aannemers hanteren voor de bouwkosten een prijs per kuub inhoud (m3). Dit kan bij een eenvoudig rechthoekig ontwerp, maar de woningen van Buitenhuis Villabouw kenmerken zich door de speelsheid in gevels, (spannende aansluitingen van) mooie materialen, eiken spanten, grote glaspartijen… Wij hanteren geen zogenaamde ‘kuubsprijs’, maar geven u wel de garantie dat alle noodzakelijke kosten om een ontwerp te realiseren zijn inbegrepen. De prijs om uw villa te bouwen hangt ten slotte af van de luxe en het afwerkingsniveau waar u zelf voor kiest. 3

Wat het kost om een huis te bouwen, hangt van de bouwstijl en de gekozen materialen af, maar in de eerste plaats van het volume en de oppervlakte. Sommige aannemers hanteren een prijs per kuub inhoud (m3). Dit kan bij een eenvoudig rechthoekig huis, maar de woningen van Buitenhuis Villabouw kenmerken zich door de speelsheid in gevels, mooie materialen, grote glaspartijen… Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel geven wij bij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer en hebben we deze ook omgerekend naar de prijs/m2.

Heeft u een bestaand huis op het oog op precies de goede plek? Dat kan in veel gevallen interessant zijn, vooral omdat kavels die tegenwoordig worden uitgegeven vaak veel kleiner zijn dan de percelen van bestaande woningen. U heeft natuurlijk wel te maken met kosten voor het afbreken van het huis, nog voordat u nieuw kunt bouwen. Hoeveel deze kosten zijn hangt af van de inhoud van de bestaande woning maar ook van de begaanbaarheid van het terrein. Daarbij is het altijd verstandig goed te onderzoeken of er geen sprake is van bijvoorbeeld asbest of grondvervuiling en wat de kwaliteit van de bodem is.

Het bouwen van uw nieuwbouw huis komt in totaal  uit op een bouwtijd van ruim twee jaar.  Het feitelijke bouwen kost circa 7 maanden, uitgaande van 1000 m3 inhoud. In totaal rekenen wij met een bouwperiode van circa anderhalf jaar, gerekend vanaf het eerste adviesgesprek. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over de keuze in deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Meer weten? Maak gerust een afspraak!

Tussen casco bouwen en sleutelklaar opleveren bestaat er ook nog een derde (tussen)vorm: half casco bouwen. Als wij een woning half casco bouwen, dan betekent dit dat u zelf de afbouw verzorgt, maar dat u in het voortraject gebruikmaakt van onze expertise, contacten en ervaring. U kunt dan samen met onze architecten de woning ontwerpen. Wij kunnen het technische en constructieve voorwerk en de vergunningstrajecten verzorgen. Half casco bouwen kan een persoonlijke keuze zijn als u er plezier aan beleeft om uw huis letterlijk zelf te bouwen, maar de constructieve kennis van het bouwen mist.

Casco bouwen heeft betrekking op de werkzaamheden in de ruwbouwfase. In deze fase van het bouwproces worden de fundering, wanden, vloeren en het dak van de woning geplaatst. Werkzaamheden in de ruwbouwfase betreffen allereerst het voorbereidende grondwerk, het plaatsen van de fundering en het opzetten van de draagconstructie. Bij het casco bouwen hoort daarnaast het plaatsen van binnenwanden en het opmetselen van de gevels en de dakconstructie. Verder worden alle deuren, ramen, kozijnen en trappen geplaatst en worden de vloeren gelegd. Ook het aanbrengen van isolatie maakt onderdeel uit van casco bouwen.

Wat het kost om uw huis casco of half casco te bouwen, hangt van veel zaken af. Ook voor het casco bouwen hanteren wij daarom geen prijslijst, maar gaan wij altijd uit van maatwerk. Overweegt u een sleutelklare oplevering, dan kunt u de kosten inschatten aan de hand van onze prijslijst. In onze prijslijst geven wij op basis van de bouwstijl, het volume en de m2 de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2. Verder vindt u in de prijslijst de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo heeft u alvast een indruk van de kosten als wij uw woning niet (half) casco maar sleutelklaar voor u bouwen.

Het energieconcept gaat met name qua isolatie veel verder dan gebruikelijk is bij nieuwbouw. De zeer hoge isolatiewaarden werden onder meer gerealiseerd door het afdichten van alle kieren en naden tussen de losse bouwelementen. Zo werden de kieren tussen de dakelementen volledig afgedicht met luchtdichtingstape. Tijdens het bouwen van de villa werden voor het smeren van de cementdekvloer, eerst alle verticale voegen tussen de Porisoblokken afgedicht met luchtdichtingskit. Dat gebeurde ook met alle vloerovergangen, kozijnaansluitingen en de aansluitingen van de muren op de kap.

Hoewel het hoge isolatieniveau de behoefte aan energie van deze woning drastisch verlaagt, blijft er altijd een zekere energie nodig voor installaties als de warmtepomp, de verlichting en de warmwatervoorziening. Om een daadwerkelijk energieneutrale villa te kunnen bouwen, vormden PV-panelen de gewezen duurzame oplossing binnen het totale energieconcept. De grote uitdaging hierbij was om de benodigde PV-panelen op een esthetische manier te integreren in het ontwerp. Uiteindelijk werd dit op verrassende wijze opgelost door de PV panelen in de tuin te installeren; vanuit de villa onzichtbaar achter een groene haag.

Binnen het energieconcept van de te bouwen villa werd verder gekozen voor triple glas met dubbele kierdichting bij alle ramen en deuren. Daarnaast werden alle wanden van de buitengevels geïsoleerd met harde persing isolatieplaat en prefab voorzien van een laagje steenwol. Dit type isolatieplaat zorgt voor een perfecte aansluiting, aangezien alle lucht wordt opgevuld. Aansluitend op een dergelijk vergaand isolatieconcept is ook gezonde ventilatie essentieel. Voor een gebalanceerde ventilatie werd gekozen voor een systeem met een warmtewisselaar waardoor nog minder sprake zou zijn van warmteverlies.

Een all-electric warmtepomp is een volledig elektrisch systeem dat warmte haalt uit de bodem of uit de lucht. De warmte wordt afgegeven aan het water dat door de vloerverwarming wordt gepompt en daarnaast aan het tapwater warmte afgeeft. Een all-electric aardwarmtepomp is wat complexer om aan te leggen, niet overal mogelijk en wat duurder in aanschaf. Daar staat een forse besparing op uw energierekening tegenover. Een lucht/water-warmtepomp bespaart wat minder in uw energieverbruik. Hier staat tegenover dat de aanschafprijs van deze all-electric warmtepomp vriendelijker is.

All-electric bouwen hoeft niet automatisch te betekenen dat u bij een all-electric warmtepomp uitkomt. Geniet u ook zo van de stralingswarmte van een houtkachel? Dan is de elektrisch gestuurde pelletkachel wellicht een goede optie voor u. Pellets zijn geperste houtkorrels, die met een zeer hoog rendement verbranden. De kachel verwarmt niet alleen de ruimte, maar ook het water in een vloerverwarmingssysteem. De elektrische aansturing controleert hierbij de temperatuur voor maximaal comfort. Extra zonnepanelen garanderen dat het ook op koude dagen lekker warm is.

De vierde optie die wij bieden om all-electric te bouwen is met elektrische vloerverwarming. Onze moderne, zeer goed geïsoleerde villa’s kunnen uitstekend geheel verwarmd worden met elektrische infraroodverwarming. Hierbij wordt elektrische energie 100% omgezet in stralingswarmte. Het grote voordeel van elektrische verwarming is de snelle reactietijd, waardoor je veel meer comfort ervaart. De temperatuur is optimaal te sturen en te regelen per vertrek. Wel moet er een aparte, elektrische zonne- of PV-boiler worden ingezet voor warm water en het is aan te raden om ook zonnepanelen te plaatsen.

Wilt u inzicht in de kosten om een bungalow te bouwen, dan begint dat met de vraag wat u zelf precies onder bungalow verstaat. Wilt u volledig gelijkvloers wonen zonder verdieping, of bedoelt u eigenlijk een moderne villa met kubistisch ontwerp? U zult begrijpen dat wij geen indicatie kunnen geven zonder minimaal inzicht in de oppervlakte, het aantal kamers en de indeling. Ieder ontwerp is uniek is en dat bepaalt de prijs voor het bouwen van uw bungalow. Wel geven we u graag onze prijslijst met indicatie bij al onze inspiratiewoningen. Zo kunt u toch inschatten wat het bouwen van uw bungalow zou kosten.

De kosten om een duurzaam huis te bouwen, hangen af van uw eigen ambitie op gebied van duurzaam bouwen en de materialen die u kiest. Maar uiteindelijk nog veel meer van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een duurzaam huis. Wel geven wij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw duurzaam huis bouwen.

De kosten om een energieneutraal huis te bouwen, hangen af van uw eigen ambitie op gebied van energieneutraal bouwen. Maar uiteindelijk toch nog het meest van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een energieneutraal huis. Wel geven wij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw energieneutraal huis bouwen.

Of u nu een nieuwe woonboerderij laat bouwen of een oude boerderij laat renoveren; de kosten voor de architect zijn altijd inbegrepen in onze prijsopgave. U hoeft bij ons dus nooit bang te zijn voor bijkomende kosten voor de architect van de woonboerderij. Ook als de architect gaandeweg het ontwerp moet aanpassen, dan zijn deze kosten in principe inbegrepen. Omdat wij alles vooraf heel goed doorspreken en met ons eigen bouwteam werken, kunnen wij dit doen. En omdat we daarna niet meer naar de kosten kijken, kan de architect u helpen om de woonboerderij van uw dromen te realiseren!

Uw huis ontwerpen kan ook starten met uw voorkeur voor een bouwstijl.Misschien heeft u een voorkeur voor landelijk bouwen, of juist een moderne of klassieke stijl. Met de keuze voor bijvoorbeeld een meer landelijke bouwstijl ligt overigens nog alles open: wilt u bijvoorbeeld een statig landhuis, een sfeervol landelijk huis, een stoere schuurwoning, een gezellige woonboerderij of een rietgedekte villa? In een meer stedelijke omgeving zult u waarschijnlijk eerder kiezen voor een uitgesproken moderne villa, een klassiek (heren)huis of juist een woning in jaren 30 stijl die meer de hoogte in gaat en op een heel andere manier allure uitstraalt.

Bij nieuwbouw kunt u uw huis natuurlijk zo ontwerpen dat het helemaal uniek is. In de basis kunt u uw nieuwbouwwoning baseren op een landelijke schuurwoning, maar in de detaillering kunt u elementen uit andere bouwstijlen ‘lenen’. Zowel de klassieke bouwstijl als de typische jaren-30-stijlelementen kunt u prima integreren in het ontwerp voor een imposant herenhuis of een statige notariswoning! En moderne, verticale elementen zijn prachtig in een forse rieten kap. Omdat onze architecten samen met u een uniek nieuwbouw huis ontwerpen, start er hoe dan ook een bijzonder proces.

Een duurzaam huis ontwerpen? Een voordeel van nieuwbouw is de hoge standaard ten aanzien van duurzaamheid en energieverbruik. Bij Buitenhuis Villabouw hebben we een ruime ervaring met duurzame energieopwekking, verwarming en isolatie. Wij bouwen op basis van vier hoofdsystemen voor verwarming: een lucht-/waterpomp, aardwarmtepomp en een hout- of pelletkachel. Laat u ons uw huis duurzaam ontwerpen, dan kunt u de lat nog hoger leggen tot een nul-op-de-meter of energieneutrale woning. Hierbij doen wij nooit een concessie op gebied van stijl of esthetische uitstraling!

In 3D je huis ontwerpen is best lastig, maar ook het lezen van platte tekeningen is niet altijd gemakkelijk. Onze architecten ontwerpen uw huis daarom ook in 3D. De eerste 3D tekening die u ziet van uw nieuwe villa is in principe nog een schets of tekening. Als u samen bepaald heeft welke gevelmaterialen u wilt gebruiken, wordt het voorlopige ontwerp uitgewerkt in een realistische 3D impressie. Deze impressies zijn levensecht, zodat u uw nieuwe huis in de echte materialen en kleuren en in een echte omgeving ziet staan. Bekijkt u onze inspiratiewoningen eens. Dit zijn allemaal 3D ontwerpen!

Uw huis laten ontwerpen brengt geen extra kosten met zich mee als u uw nieuwe villa ook bij ons laat bouwen. De eerste kennismaking waarin we de grote lijnen ontwerpen voor uw huis, is altijd vrijblijvend. Voor dit eerste adviesgesprek betaalt u in ieder geval niets. Gaan we verder het traject in, dan zijn alle kosten voor het laten ontwerpen van uw huis inbegrepen in onze all-in offerte. Bij Buitenhuis Villabouw spreken wij voor ons eigen ontwerp- en bouwproces nooit over losse posten. Wij werken als team en leveren uw nieuwe woning in principe compleet afgebouwd en geheel sleutelklaar op.

Om uw huis te bouwen moet u een budget bepalen. De vraag is: hoe bepaalt u uw budget en hoeveel budget reserveert u voor elk onderdeel? Bij Buitenhuis Villabouw ondervangen we al veel vragen in het voortraject. Zo kunnen we bij de combinatie van de bouwstijl, de oppervlakte en het volume al een globale indicatie geven van de kosten. Als u van ons een offerte ontvangt is deze all-in, dus zonder kleine lettertjes. Op basis van dit bedrag tekenen we een koop-/aanneemovereenkomst, waarbij u bij elke opgeleverde bouwfase een beetje betaalt. Loopt de planning uit terwijl de opdracht hetzelfde blijft?Dan heeft dat voor u geen gevolgen.

Ook is er een planning nodig om een huis te bouwen. Uw eigen woning bouwen gebeurt in fasen met elk een harde deadline. Een bouwplanning loopt van deadline naar deadline. Tot een bepaald moment kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Na die datum wordt gestart met de bouw, waarna u vervolgens nog wel kunt nadenken over bijvoorbeeld deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Zo loopt het leidingwerk vooruit op keuken en sanitair, waarna het tegelwerk komt  en hierna het schilderwerk als laatste. De planning voor de bouw van een woning is in feite een complexe puzzel waarin alles precies in elkaar moet vallen.

De kosten om een huis te bouwen hangt van meer af dan alleen het bouwbudget. In onze prijslijst geven we wel voor elke inspiratiewoning een realistisch bedrag voor (alleen) de bouwkosten. Maar de werkelijke kosten om uw huis te bouwen hangen van veel zaken af; wilt u een zwembad in de tuin en hoeveel geld wilt u besteden aan een luxe afwerking, zoals een parketvloer of inbouwkasten? Bij Buitenhuis Villabouw bespreken wij ook al deze kosten vooraf en reserveren we hiervoor bedragen in de bouwbegroting. Wilt u meer weten over de bouwkosten? Op deze pagina leggen we uit hoe alle bouwkosten zijn opgebouwd.

Welke vergunningen heb ik nodig om te bouwen? Ook dat is een vraag waar veel opdrachtgevers mee binnenkomen. Deze vraag is niet onbelangrijk. U kunt uw droomplek wel hebben gevonden en uw nieuwe droomvilla helemaal voor u zien, maar de gemeente en de buren moeten het daar ook nog mee eens zijn. Voor u kunt gaan bouwen moet er een bouwvergunning worden aangevraagd, die wordt getoetst aan het bestemmingsplan en een eventueel beeldkwaliteitsplan van de wijk. Voor iedere fase moet de architect hiervoor tekeningen ter goedkeuring voorleggen. Bij Buitenhuis Villabouw nemen wij u dit graag uit handen.

Ook duurzaam bouwen verdient bijzondere aandacht. Wie een energieneutraal of duurzaam huis wil bouwen en hierover informatie zoekt op internet, ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Buitenhuis Villabouw heeft door de jaren heen een geruime ervaring opgebouwd met duurzame energieopwekking, verwarming en isolatie. Wij bouwen op basis van vier hoofdsystemen voor verwarming: een lucht-/waterpomp, aardwarmtepomp en een hout- of pelletkachel. Voor energieopwekking hebben wij ons de laatste jaren vooral gespecialiseerd in oplossingen die geen esthetische concessies vereisen. 

Onze werkwijze maakt het mogelijk om vrije architectuur te realiseren voor een transparante prijs. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen modelwoningen met vaste prijzen. Wel staan in onze prijslijst de totaalkosten voor de bouw weergegeven, met de prijs/m2. Op basis hiervan kunt u inschatten wat het kost om uw droomvilla te bouwen. Komt u langs voor een offerte, dan kunt u rekenen op een heldere prijs, zonder onaangename verrassingen achteraf. Dankzij onze expertise, bouwervaring en goede contacten met onderaannemers en toeleveranciers kunnen wij een concurrerende prijs blijven bieden.

Buitenhuis Villabouw heeft een eigen bouwbedrijf; Buitenhuis Realisatie. Als u enthousiast bent over het ontwerp en u de offerte heeft goedgekeurd, dan wijzen wij een vast bouwteam toe aan uw villa. Deze vakmensen bouwen uw huis van A tot Z. Dit betekent dat er meer betrokkenheid is, met minder foutkansen en een hogere opleverkwaliteit.  U kunt daarbij zoveel betrokken zijn als u zelf wilt: wij kunnen u volledig ontzorgen of wij houden u volledig op de hoogte gedurende het gehele bouwproces. Heeft u vragen? Voor, tijdens en na de bouw heeft u altijd een vast aanspreekpunt bij Buitenhuis Villabouw.

Zoveel villa’s, zoveel stijlen. Zoveel architectuurvoorbeelden ook om u door te laten inspireren. Daar beginnen wij dan ook altijd mee als we samen met u uw droomvilla mogen gaan ontwerpen. Welk type woning en welke stijlen villa’s spreken u aan? Zodra u gaat nadenken over het bouwen van een villa, zult u merken dat u ook de woningen in uw eigen woonomgeving anders gaat bekijken. Bij de ene villa spreekt de architectuurstijl u aan, bij een ander het type villa of de stijl van metselwerk of overkapping. Hoe meer inspiratie u opdoet voordat u bij onze architecten aan tafel gaat, hoe beter!

Het interieurdesign van uw nieuwe villa komt bij Buitenhuis Villabouw al vroeg in beeld. Zodra het ontwerp van de architecten is goedgekeurd, gaat u al in gesprek met een van onze vaste interieurarchitecten. Een goed licht- en interieurplan is essentieel om uw villa te laten spreken en er een persoonlijk thuisgevoel aan mee te geven. Onze interieurarchitecten ontwerpen uw complete interieur, vanuit dezelfde visie als wij uw villa bouwen: samen met u. Hoe leeft u, wat vindt u sfeervol en belangrijk? Daarna wordt pas gekeken naar de ruimte, de stijl, het gebruik en de functie van de ruimte.

Als timmerman ben jij samen met je collega’s in staat villa’s te bouwen van de eerste paal tot de laatste opleverpunten. Je kunt de klant op locatie prima toelichten wat er gebeurt en vragen beantwoorden. Ook naar je collega’s op de bouw en op kantoor heb je een belangrijke taak in de communicatie over de stand van zaken. Je deelt gemakkelijk informatie en aarzelt ook niet om die zelf te verkrijgen.

DIT LIJKT JE LEUK:

• Samen werken aan de mooiste villa’s die op traditionele wijze gebouwd worden, met veel gedetailleerd timmerwerk
• Met een vast, klein team een volledige woning bouwen van A tot Z, zodat jij je vakmanschap kunt laten zien!
• Veel variatie in je werkzaamheden: van funderingen en betonvloeren tot veranda’s, eiken spanten, gevelbetimmeringen en fijn aftimmerwerk
• Zorgen dat je bouwplaats er het netste uitziet van de hele straat.

WAT WIJ JOU BIEDEN:

• Veel vertrouwen in jou als persoon: veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je functie
• Een fijne, platte organisatie waarin iedereen zich thuis voelt en de menselijke maat voorop staat
• Elke vrijdagmiddag een gezellige teamborrel en
periodiek superleuke uitjes met het team
• Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
• Mogelijkheid eigen materialen met hoge kortingen in te kopen
• Opleidingsmogelijkheden

Zie jij jezelf in een van deze mooie functies tot je recht komen? Bel ons voor meer informatie (0184 – 69 46 10) of stuur een mailtje naar info@buitenhuisvillabouw.nl.

Als voorman ben jij samen met je collega’s in staat villa’s te bouwen van de eerste paal tot de laatste opleverpunten. Je kunt de klant op locatie prima toelichten wat er gebeurt en vragen beantwoorden. Als voorman ben je het aanspreekpunt op de bouwplaats voor onderaannemers, en hou jij de planning in de gaten. Ook naar je collega’s op de bouw en op kantoor heb je een belangrijke taak in de communicatie over de stand van zaken. Je deelt gemakkelijk informatie en aarzelt ook niet om die zelf te verkrijgen.

DIT LIJKT JE LEUK:

• Samen werken aan de mooiste villa’s die op traditionele wijze gebouwd worden, met veel gedetailleerd timmerwerk
• Met een vast, klein team een volledige woning bouwen van A tot Z, zodat jij je vakmanschap kunt laten zien!
• Veel variatie in je werkzaamheden: van funderingen en betonvloeren tot veranda’s, eiken spanten, gevelbetimmeringen en fijn aftimmerwerk
• Zorgen dat je bouwplaats er het netste uitziet van de hele straat.

AANVULLENDE WERKZAAMHEDEN VOORMAN:

• Opdrachtgevers over je werk vertellen als zij komen kijken op de bouwplaats
• Het aanspreekpunt zijn op de bouwplaats voor onderaannemers
• Verantwoordelijk zijn voor het behalen van de planning

WAT WIJ JOU BIEDEN:

• Veel vertrouwen in jou als persoon: veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je functie
• Een fijne, platte organisatie waarin iedereen zich thuis voelt en de menselijke maat voorop staat
• Elke vrijdagmiddag een gezellige teamborrel en
periodiek superleuke uitjes met het team
• Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
• Mogelijkheid eigen materialen met hoge kortingen in te kopen
• Opleidingsmogelijkheden

Herken je jezelf in ons profiel?

We ontvangen heel graag jouw CV en motivatie t.n.v. Jelle van Houwelingen op info@buitenhuisvillabouw.nl

Bij Buitenhuis Villabouw veranderen we dromen in droomvilla’s. Samen met onze opdrachtgevers maken we de prachtige reis van ruwe schets tot de oplevering van een unieke woning. Juist omdat niets onmogelijk is, en niets standaard, is er veel vakmanschap en improvisatievermogen nodig. Onze eigen vakmensen hebben daarom één motto: geen consessies aan kwaliteit. Ben jij onze nieuwe controller/boekhouder die zich hierin helemaal herkent?

DIT LIJKT JE LEUK:
• Onze financiële administratie verzorgen, inclusief
debiteurenbeheer en de verwerking van onze facturen
• De urenregistratie verwerken
• Ieder kwartaal zorgdragen voor de BTW-aangifte
• Met onze accountant de jaarrekening en rapportages verzorgen, en de gegevens daarvoor aanleveren
• Inkomende facturen en boekingen verzorgen
• Verder automatiseren van de factuuradministratie
• Het management adviseren over verdere verbetering van onze projectadministratie

DIT BIEDEN WIJ:

• Een jong, groeiend bedrijf met een enthousiast team
• Veel vertrouwen in jou als persoon en collega: je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je functie
• Een fijne, platte organisatie waarin iedereen zich thuis voelt en de menselijke maat voorop staat
• Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, met natuurlijk doorgroei- en opleidingsmogelijkheden

Zie jij jezelf wel tot je recht komen in deze mooie functie? Bel ons voor meer informatie (0184 – 69 46 10) of mail naar info@buitenhuisvillabouw.nl. Deze functie is in eerste instantie voor 3 dagen in de week, wij hopen de vacature vanaf november te vervullen.

Bij Buitenhuis Villabouw veranderen we dromen in droomvilla’s. Samen met onze opdrachtgevers maken we de prachtige reis van ruwe schets tot de oplevering van een unieke woning. Juist omdat niets onmogelijk is, en niets standaard, is er veel vakmanschap en improvisatievermogen nodig. Onze eigen vakmensen hebben daarom één motto: geen consessies aan kwaliteit. Ben jij onze nieuwe uitvoerder die zich hierin helemaal herkent?

DIT LIJKT JE LEUK:

• Met onze eigen, vaste timmerlieden werken aan de mooiste villa’s (traditioneel gebouwd)
• Met je eigen team complete villa’s realiseren van ruwbouw tot en met meubelmaatwerk
• De bouwplanning maken, coördineren en bewaken
• Toezicht houden op het werk van onderaannemers
• De uitvoering van bouwprojecten goed organiseren
• Opdrachtgevers te woord staan op de bouwplaats
• Veel uitdaging en variatie in je werkzaamheden

DIT BIEDEN WIJ:

• Een jong, groeiend bedrijf met een enthousiast team
• Veel vertrouwen in jou als persoon en collega: je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je functie
• Een fijne, platte organisatie waarin iedereen zich thuis voelt en de menselijke maat voorop staat
• Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, met natuurlijk doorgroei- en opleidingsmogelijkheden

Zie jij jezelf wel tot je recht komen in deze mooie functie? Bel ons voor meer informatie (0184 – 69 46 10) of stuur een mailtje naar info@buitenhuisvillabouw.nl.

Bij Buitenhuis Villabouw veranderen we dromen in droomvilla’s. Samen met onze opdrachtgevers maken we de prachtige reis van ruwe schets tot de oplevering van een unieke woning. Juist omdat niets onmogelijk is, en niets standaard, is er veel vakmanschap en improvisatievermogen nodig. Om dat tot in het laatste detail te borgen zoeken wij een nieuwe collega!

DIT LIJKT JE LEUK:

• Mooie en efficiënte ideeën ontwerpen en bedenken
• Het ontwerp van de (interieur)architect in detail uitwerken 
• Schakel zijn tussen de opdrachtgever en de werkvoorbereider
• Financiële verantwoordelijkheid dragen bij de projecten
• De opdrachtgever begeleiden in het showroomtraject
• Veelzijdig werk: je bent commercieel, maar ook technisch 
• Periodiek het resultaat op de bouwplaats bekijken

WAT WIJ JOU BIEDEN:

• Een jong, groeiend bedrijf met een enthousiast team
• Veel vertrouwen in jou als persoon: veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je functie
• Een fijne, platte organisatie waarin iedereen zich thuis voelt en de menselijke maat voorop staat
• Elke vrijdagmiddag een gezellige teamborrel en periodiek superleuke uitjes met het team
• Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
• Opleidingsmogelijkheden (zowel technisch als commercieel)

Zie jij jezelf in deze mooie functie tot je recht komen? 
Bel ons voor meer informatie (0184 – 69 46 10) of stuur een mail naar info@buitenhuisvillabouw.nl.

Wat het kost om een eigentijds huis te bouwen hangt voor een belangrijk deel af van het beeld dat u voor ogen heeft bij een eigentijds huis. In grote lijnen wordt de prijs wel bepaald door het volume, de oppervlakte en de afwerking van de badkamer en keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een eigentijds huis. Wel geven wij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw eigentijdse woning bouwen.

Wat het kost om uw droomhuis te bouwen, hangt natuurlijk in de eerste plaats af van uw droom. In grote lijnen kunnen we u hiervan wel een indruk geven. U heeft voor de bouwkosten voor uw droomhuis een goede richtlijn als u het volume en de oppervlakte weet.  Daarnaast moet u weten hoeveel u wilt uitgeven voor de keuken en de badkamer. In onze brochure vindt u allerlei inspiratiewoningen in diverse stijlen. Lijkt uw droomhuis op een van deze woningen? In onze prijslijst geven wij naast de totale bouwkosten, ook de prijs/m2. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als u ervoor kiest bij ons uw droomhuis te laten bouwen.

Andere meerkosten bij het bouwen van uw huis zijn het interieur- en lichtplan. Zelf voldoende spots een plaats geven is prima te doen, maar de karakteristieken van architectuur en ruimte komen pas echt naar voren met een professioneel lichtplan. Omdat de positie van elke lichtbron in relatie met uw inrichting wordt bepaald, komt uw meubilair hierin ook veel beter uit en worden alle hoeken mooi uitgelicht. Wij werken hiervoor samen met vaste interieurarchitecten. Binnen uw bouwbegroting adviseren wij voor verlichting ongeveer 1 tot 2% van de bouwkosten te reserveren.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. Wilt u een all-electric of een nul-op-de-meter huis? Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen: een luchtwarmtepomp, een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

De keuken en de badkamer zijn niet inbegrepen in de bouwkosten, deze worden meerkosten genoemd. De meeste mensen hebben een redelijk beeld wat hun keuken mag kosten. Een richtbedrag ligt tussen € 20.000 en € 40.000,-. De badkamer is voor iedereen anders. De één is gelukkig met strak keramiek en modern tegelwerk, de ander kiest voor eiken badmeubelen met wanden in beton cire… Bij Buitenhuis Villabouw zijn wij graag duidelijk over de totale kosten voor uw te bouwen huis. Wij werken daarom altijd met een begroting, waarin wij hiervoor stelposten opnemen in een bepaalde prijscategorie.

Sommige aannemers hanteren voor de bouwkosten een prijs per kuub inhoud (m3). Dit kan bij een eenvoudig rechthoekig huis, maar de woningen van Buitenhuis Villabouw kenmerken zich door de speelsheid in gevels, (spannende aansluitingen van) mooie materialen, eiken spanten, grote glaspartijen… Wij hanteren geen zogenaamde ‘kuubsprijs’, maar geven u wel de garantie dat alle noodzakelijke kosten om een ontwerp te realiseren zijn inbegrepen. De prijs om uw woning te bouwen hangt tot slot af van de luxe en het afwerkingsniveau waar u zelf voor kiest.

Ook in het interieur van onze woningen zien we het gebruik van houten balken steeds vaker terugkomen. Als wij een huis bouwen met houten balken in het interieur, wordt de zichtbare houten draagconstructie ingezet als een belangrijk beeld- en sfeerbepalend element. Houten balken kunnen een intiem of juist een eigentijds loft-gevoel creëren. In deze woning zie je hoe indrukwekkend mooi dit kan zijn in de keuken en de woonkamer. Maar iedere ruimte onder het schuine dak, of het nu een slaapkamer, werkkamer of badkamer is, krijgt direct een rijk en authentiek gevoel als je bouwt met houten balken.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.