Landelijk interieur

Landelijk interieur
in uw villa

Het landelijke interieur heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Maar dan moeten we er wel bij zeggen dat het landelijke interieur ook absoluut een metamorfose heeft ondergaan. Had het landelijke interieur vroeger nog een lieflijke associatie in zich, tegenwoordig staat het synoniem voor een stoere, toonaangevende designtrend. Robuuste eiken delen, eiken spanten, meterslange tafelbladen uit massieve boomstammen, zware schuivende staldeuren… Bovendien biedt het eigentijdse landelijke design of interieur tal van aanknopingspunten voor andere interieurstijlen zoals een bohemian of modern interieur.

Uw ideeën voor
een landelijk interieur

Wilt u een landelijke villa bouwen en weet u al precies hoe de interieurstijl eruit moet zien? Of heeft u alleen nog maar een globaal, landelijk interieur voor ogen? Wat u ook voor u ziet bij een ‘landelijk interieur’: onze interieurarchitecten gaan hier graag mee aan de slag. Stephen Versteegh van Versteegh Design en Mira Nasruddin van MIRA Design hebben ieder een eigen werkwijze en stijl, omdat wij het belangrijk vinden dat u kunt kiezen. Uw interieur is namelijk meer de meubels in uw landelijke villa: samen met de interieurarchitect gaat u de unieke sfeer bepalen van uw nieuwe ‘thuis’.

De interieurarchitect zal starten met een lichtplan als basis voor het hele interieurdesign. Natuurlijk kunt u zelf heel goed bedenken in welke kamers u veel of weinig licht nodig heeft. Maar een doordacht lichtplan gaat verder en kan uw woning echt laten spreken. Hoge of lage belichting laat een ruimte groter of juist intiemer lijken. Felle lampen zijn nodig waar het licht functioneel is, zoals het werkblad in de keuken. Zachte sfeerverlichting zorgt voor warmte en sfeer op plaatsen waar u tot rust wilt komen. Uw lichtplan legt zo de basis van het interieurplan, dat u samen met de interieurarchitect uitwerkt.

Lichtplan als basis
voor uw interieurplan

Aanvullende informatie over
een landelijk interieur:

Bij Buitenhuis Villabouw hechten wij veel waarde aan interieur en design. Dit krijgt dan ook een vast moment in de bouwplanning. U gaat met de interieurarchitecten in gesprek over uw interieurdesign zodra de gemeente haar principeakkoord heeft gegeven voor het ontwerp en de officiële vergunningsaanvraag loopt. Het is dan nog heel goed mogelijk om wanden en ramen te veranderen, zelfs constructieve wanden. Tot dat moment zijn alle lijnen binnen de buitenmuren met potlood getekend: zo geven we nog maximale ruimte aan de ideeën en de creativiteit van de interieurarchitecten als het gaat om de indeling en zichtlijnen.

Ook over de kosten van uw interieurdesign zijn wij bij Buitenhuis Villabouw graag transparant. Om kwaliteit te borgen, maar zeker ook om het belang van duidelijke afspraken, werken wij samen met vaste partners. Op het gebied van interieurdesign zijn dat: Stephen Versteegh van Versteegh Design en Mira Nasruddin van MIRA Design. Beiden hebben een eigen werkwijze en stijl en met beiden hebben we heldere afspraken gemaakt. Zo is het eerste adviesgesprek altijd gratis en kunt u kiezen voor verschillende adviespakketten. Zo kiest u voor kwaliteit én houdt u grip op de kosten van uw interieurdesign.

De meeste mensen denken bij het begrip interieurdesign al snel aan de inrichting van de woonkamer. Doorgaans zult u hier ook veel tijd doorbrengen en genieten van uw nieuwe villa. Daardoor besteden veel mensen het grootste deel van het design budget aan de inrichting van de woonkamer. Toch is juist de kracht van een doordacht, professioneel interieurdesign dat de woning erin betrokken wordt. De basis kan liggen in de woonkamer, maar de woonstijl en sfeer worden doorgetrokken in andere ruimtes. Dat kan met een thema, met kleurgebruik of met materialen die u door uw hele villa heen laat terugkomen.   

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.