Industrieel interieur

Industrieel interieur
in uw villa

Een stoer, industrieel interieur in een luxe villa? En of dat kan! Zoals we ook in de architectuur steeds vaker de combinatie zien van industrieel design met landelijke of klassieke elementen, zo komt dat ook terug in het interieur. In een industrieel interieur zien we vooral veel (zwart) staal en glas, maar ook natuurlijke materialen als ongepolijst hout. Niet voor niets sluit een industrieel design interieur zo goed aan bij de landelijke woningen met moderne accenten of de moderne villa’s met robuuste eiken spanten of een rieten kap. Wie goed oplet, kan eigenlijk in de meeste eigentijdse villa’s wel een vleugje industrieel design terugvinden.

Uw ideeën voor een
industrieel interieur

Een industrieel interieur kan als thema heel ver worden doorgevoerd. Wie echter van wat meer comfort houdt, zal eerder kiezen voor ‘de look’ en industriële elementen zoals stalen binnendeuren. Weet u al precies hoe industrieel uw interieur mag worden? Of heeft u alleen nog maar een globaal, industrieel interieur voor ogen? Onze interieurarchitecten denken graag met u mee. Stephen Versteegh van Versteegh Design en Mira Nasruddin van MIRA Design hebben ieder een eigen werkwijze en stijl. Zo persoonlijk wordt het design van uw industriële interieur namelijk ook. Meer dan dat: het wordt de sfeer van uw nieuwe ‘thuis’.

De interieurarchitect zal starten met een lichtplan als basis voor het hele interieurdesign. Natuurlijk kunt u zelf heel goed bedenken in welke kamers u veel of weinig licht nodig heeft. Maar een doordacht lichtplan gaat verder en kan uw woning echt laten spreken. Hoge of lage belichting laat een ruimte groter of juist intiemer lijken. Felle lampen zijn nodig waar het licht functioneel is, zoals het werkblad in de keuken. Zachte sfeerverlichting zorgt voor warmte en sfeer op plaatsen waar u tot rust wilt komen. Uw lichtplan legt zo de basis van het interieurplan, dat u samen met de interieurarchitect uitwerkt.

Lichtplan als basis
voor uw interieurdesign

Aanvullende infromatie over
een industrieel interieur:

Bij Buitenhuis Villabouw hechten wij veel waarde aan interieur en design. Dit krijgt dan ook een vast moment in de bouwplanning. U gaat met de interieurarchitecten in gesprek over uw interieurdesign zodra de gemeente haar principeakkoord heeft gegeven voor het ontwerp en de officiële vergunningsaanvraag loopt. Het is dan nog heel goed mogelijk om wanden en ramen te veranderen, zelfs constructieve wanden. Tot dat moment zijn alle lijnen binnen de buitenmuren met potlood getekend: zo geven we nog maximale ruimte aan de ideeën en de creativiteit van de interieurarchitecten als het gaat om de indeling en zichtlijnen.

Ook over de kosten van uw interieurdesign zijn wij bij Buitenhuis Villabouw graag transparant. Om kwaliteit te borgen, maar zeker ook om het belang van duidelijke afspraken, werken wij samen met vaste partners. Op het gebied van interieurdesign zijn dat: Stephen Versteegh van Versteegh Design en Mira Nasruddin van MIRA Design. Beiden hebben een eigen werkwijze en stijl en met beiden hebben we heldere afspraken gemaakt. Zo is het eerste adviesgesprek altijd gratis en kunt u kiezen voor verschillende adviespakketten. Zo kiest u voor kwaliteit én houdt u grip op de kosten van uw interieurdesign.

De meeste mensen denken bij het begrip interieurdesign al snel aan de inrichting van de woonkamer. Doorgaans zult u hier ook veel tijd doorbrengen en genieten van uw nieuwe villa. Daardoor besteden veel mensen het grootste deel van het design budget aan de inrichting van de woonkamer. Toch is juist de kracht van een doordacht, professioneel interieurdesign dat de woning erin betrokken wordt. De basis kan liggen in de woonkamer, maar de woonstijl en sfeer worden doorgetrokken in andere ruimtes. Dat kan met een thema, met kleurgebruik of met materialen die u door uw hele villa heen laat terugkomen.   

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.