Retro interieur

Retro interieur
in uw villa

Een retro interieur is voor mensen die wel van een gewaagd design houden in huis. Vrolijk is deze interieurstijl zeker, met een vleugje nostalgie naar de jaren zestig en zeventig: de bekende heldere kleuren, grafische patronen en natuurlijk de tijdloze bol- en booglampen. Een retro design lijkt het meest voor de hand te liggen in een strak moderne villa, maar een retro woonstijl of enkele retro-elementen geven ook een eigentijdse touch aan een klassiekere of jaren-30-villa. Met een retro inrichting is het wel belangrijk om alle kleuren en accessoires in balans te houden en deze af te stemmen op de architectuurstijl en sfeer van de woning.

Uw eigen retro stijl
interieur

Het inrichten van een retro interieur begint bij uw persoonlijke smaak en stijlgevoel. Dat betekent niet dat u er alleen voor staat bij de inrichting en aankleding van uw villa. Onze interieurarchitecten Stephen Versteegh van Versteegh Design en Mira Nasruddin van MIRA Design gaan deze uitdaging graag samen met u aan. Zij hebben ieder een eigen werkwijze en stijl die ze graag inzetten voor een uniek en persoonlijk retro interieur. Zij bewaken hierbij vooral ook de rust en samenhang in de inrichting: u mag dan genieten van een gewaagde woonstijl maar u wil hier straks toch ook ontspannen thuiskomen in uw nieuwe villa.

De interieurarchitect zal starten met een lichtplan als basis voor het hele interieurdesign. Natuurlijk kunt u zelf heel goed bedenken in welke kamers u veel of weinig licht nodig heeft. Maar een doordacht lichtplan gaat verder en kan uw woning echt laten spreken. Hoge of lage belichting laten laat een ruimte groter of juist intiemer lijken. Felle lampen zijn nodig waar het licht functioneel is, zoals het werkblad in de keuken. Zachte sfeerverlichting zorgt voor warmte en sfeer op plaatsen waar u tot rust wilt komen. Uw lichtplan legt zo de basis van het interieurplan, dat u samen met de interieurarchitect uitwerkt.

Lichtplan als basis
voor uw interieur

Aanvullende informatie over
een retro interieur:

Bij Buitenhuis Villabouw hechten wij veel waarde aan interieur en design. Dit krijgt dan ook een vast moment in de bouwplanning. U gaat met de interieurarchitecten in gesprek over uw interieurdesign zodra de gemeente haar principeakkoord heeft gegeven voor het ontwerp en de officiële vergunningsaanvraag loopt. Het is dan nog heel goed mogelijk om wanden en ramen te veranderen, zelfs constructieve wanden. Tot dat moment zijn alle lijnen binnen de buitenmuren met potlood getekend: zo geven we nog maximale ruimte aan de ideeën en de creativiteit van de interieurarchitecten als het gaat om de indeling en zichtlijnen.

Ook over de kosten van uw interieurdesign zijn wij bij Buitenhuis Villabouw graag transparant. Om kwaliteit te borgen, maar zeker ook om het belang van duidelijke afspraken, werken wij samen met vaste partners. Op het gebied van interieurdesign zijn dat: Stephen Versteegh van Versteegh Design en Mira Nasruddin van MIRA Design. Beiden hebben een eigen werkwijze en stijl en met beiden hebben we heldere afspraken gemaakt. Zo is het eerste adviesgesprek altijd gratis en kunt u kiezen voor verschillende adviespakketten. Zo kiest u voor kwaliteit én houdt u grip op de kosten van uw interieurdesign.

De meeste mensen denken bij het begrip interieurdesign al snel aan de inrichting van de woonkamer. Doorgaans zult u hier ook veel tijd doorbrengen en genieten van uw nieuwe villa. Daardoor besteden veel mensen het grootste deel van het design budget aan de inrichting van de woonkamer. Toch is juist de kracht van een doordacht, professioneel interieurdesign dat de woning erin betrokken wordt. De basis kan liggen in de woonkamer, maar de woonstijl en sfeer worden doorgetrokken in andere ruimtes. Dat kan met een thema, met kleurgebruik of met materialen die u door uw hele villa heen laat terugkomen.   

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.