All-electric bouwen

All-electric bouwen?

Wij doen het al jaren!

Bij Buitenhuis Villabouw bouwden wij al all-electric woningen lang voordat nieuwbouwwoningen niet meer mochten worden aangesloten op het gasnet. Bij all-electric bouwen heeft u vier opties voor het verwarmen van uw huis, zoals vroeger de cv-ketel of cv-combiketel dat deed. U kunt kiezen voor een warmtepomp op basis van aardwarmte of lucht/water-warmte. Een warmtepomp verwarmt net als je cv-ketel je huis en je tapwater. U kunt ook kiezen voor een pelletkachel of elektrische verwarming.  Deze all-electric systemen verwarmen alleen uw huis: voor uw warm water gebruikt u een all-electric boiler.

Altijd een oplossing om

all-electric te bouwen.

Wilt u all-electric bouwen, dan gaan wij samen met u op zoek naar een oplossing die bij u past: bij het niveau van warmtecomfort dat u wenst, de investering die u wilt doen in duurzaamheid en hoe hoog uw ambities zijn. Wilt u de BENG-norm behalen (bijna energieneutraal), of een NoM-woning bouwen (Nul op de Meter)? Waar u ook voor kiest, in Buitenhuis Villabouw vindt u een ervaren en enthousiaste partner.

Onze bewezen mogelijkheden om

all-electric te bouwen:

Een all-electric warmtepomp is een volledig elektrisch systeem dat warmte haalt uit de bodem of uit de lucht. De warmte wordt afgegeven aan het water dat door de vloerverwarming wordt gepompt en daarnaast aan het tapwater warmte afgeeft. Een all-electric aardwarmtepomp is wat complexer om aan te leggen, niet overal mogelijk en wat duurder in aanschaf. Daar staat een forse besparing op uw energierekening tegenover. Een lucht/water-warmtepomp bespaart wat minder in uw energieverbruik. Hier staat tegenover dat de aanschafprijs van deze all-electric warmtepomp vriendelijker is.

All-electric bouwen hoeft niet automatisch te betekenen dat u bij een all-electric warmtepomp uitkomt. Geniet u ook zo van de stralingswarmte van een houtkachel? Dan is de elektrisch gestuurde pelletkachel wellicht een goede optie voor u. Pellets zijn geperste houtkorrels, die met een zeer hoog rendement verbranden. De kachel verwarmt niet alleen de ruimte, maar ook het water in een vloerverwarmingssysteem. De elektrische aansturing controleert hierbij de temperatuur voor maximaal comfort. Extra zonnepanelen garanderen dat het ook op koude dagen lekker warm is.

De vierde optie die wij bieden om all-electric te bouwen is met elektrische vloerverwarming. Onze moderne, zeer goed geïsoleerde villa’s kunnen uitstekend geheel verwarmd worden met elektrische infraroodverwarming. Hierbij wordt elektrische energie 100% omgezet in stralingswarmte. Het grote voordeel van elektrische verwarming is de snelle reactietijd, waardoor je veel meer comfort ervaart. De temperatuur is optimaal te sturen en te regelen per vertrek. Wel moet er een aparte, elektrische zonne- of PV-boiler worden ingezet voor warm water en het is aan te raden om ook zonnepanelen te plaatsen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.