In de regel kunt u alleen een energieneutraal huis bouwen, als u maximaal isoleert en rekening houdt met verschillende energiebronnen die elkaar slim aanvullen. In de zomer valt veel rendement te halen uit uw PV (zonne)panelen, maar in de winter – als u juist meer energie verbruikt – valt deze bron fors terug. ‘Energieneutraal’ zegt dat u evenveel energie opwekt als u verbruikt, en dat is natuurlijk afhankelijk van heel veel factoren die u niet in de hand heeft. Daarom is de term nul-op-de-meter woning zuiverder en uiteindelijk ook realistischer dan een energieneutraal huis.
Een energieneutraal huis bouwen is een uitdaging: niet alleen de gebouw-gebonden installaties (verwarming, warmwater-voorziening, ventilatie) verbruiken energie: u zelf ook. Wilt u een woning bouwen die volledig energieneutraal is, dan moet deze ook voorzien in de energie voor alle elektrische apparaten. Daarbij zijn wij bijvoorbeeld geen voorstander van een dak vol PV-panelen. Ook een energieneutraal huis bouwen wij zonder concessies aan de uitstraling! Wel werken wij samen met landschapsarchitecten om slim panelen te plaatsen in de tuin, als erfafscheiding of op bijgebouwen.
Een energieneutrale woning bouwen begint met warmte vasthouden: isoleren dus! De warmte die u dan nog nodig heeft, wilt u zo energiezuinig mogelijk opwekken. U kunt kiezen voor een warmtepomp op basis van aardwarmte of lucht/water-warmte, een pelletkachel of elektrische verwarming. Deze voorzieningen vult u slim aan met bijvoorbeeld warmtewisselaars: zo kan uw ventilatiesysteem de warmte van lucht die naar binnen komt, verwarmen met lucht die naar buiten gaat. Of de warmte van uw douchewater kan warmte afgeven aan koud water voordat het naar de riolering stroomt.
Een huis met een verwarmd zwembad verbruikt natuurlijk meer energie dan een gewone villa. Des te meer redenen om bij het bouwen van een huis met zwembad meteen goed na te denken over duurzaamheidsmaatregelen. Hiervoor bieden wij diverse opties zoals PV-panelen, extra isolerend glas, kierdichting of duurzame verwarming. Indien u liever geen PV-panelen op het dak wilt, dan zijn er ook slimme oplossingen in het landschap, zoals PV-panelen onzichtbaar verwerken in hoogteverschillen rond het zwembad, op het dak van uw ‘poolhouse’ of verwerkt in de erfafscheiding.
De kosten om een energieneutraal huis te bouwen, hangen af van uw eigen ambitie op gebied van energieneutraal bouwen. Maar uiteindelijk toch nog het meest van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een energieneutraal huis. Wel geven wij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw energieneutraal huis bouwen.
Selecteer uw type brochure naar voorkeur:
In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.
© 2024 Alle rechten voorbehouden - Buitenhuis Villabouw , website ontwikkeling door ProdaCom
Naar boven