Duurzaam huis bouwen

Duurzaam huis bouwen met

Buitenhuis Villabouw

Kiest u voor nieuwbouw, dan zullen de architect en de aannemer in principe al een duurzaam huis bouwen: elke nieuwbouwwoning moet immers voldoen aan het Bouwbesluit. Hierin zijn normen geformuleerd voor onder meer de energieprestatie en duurzaamheid. En toch… een duurzaam huis bouwen is een relatief begrip. U kunt denken aan de ecologische footprint van bouwmaterialen of het bouwproces, maar ook aan het energieverbruik, de bronnen voor energieopwekking en warmte/koude-isolatie. Ook zijn er nogal wat termen in omloop: energieneutraal, nul-op-de-meter, all-electric bouwen…

Duurzaam bouwen: BENG,

NoM of energieneutraal?

De termen BENG, NoM en energieneutraal doelen op het principe dat de energie die u verbruikt, (deels) wordt opgewekt in de woning zelf. In de praktijk is dit erg ambitieus en vaak moet u (forse) concessies doen aan uitstraling of comfort. Een bijna energieneutraal gebouw (BENG) is realistischer.Mogen wij uw huis bouwen, dan gaan wij allereerst samen met de architect op zoek naar een oplossing die geen concessie doet aan de uitstraling. Buitenhuis Villabouw heeft hierbij ervaring met vier hoofdsystemen voor verwarming en warmwater: een lucht-/waterpompinstallatie, aardwarmtepomp, een pelletkachel of elektrische verwarming.

Het aanbod in alternatieve eco-oplossingen en energiesystemen is enorm en de technologie ontwikkelt zo rap, dat u snel door de bomen het bos niet meer ziet. Buitenhuis Villabouw helpt u graag en deskundig om overzicht te houden als u uw huis duurzaam wilt bouwen. Wij berekenen zorgvuldig de energieprestatie met specialistische rekenprogramma’s die gebruik maken van de BCRG-database. Wij hebben ook ervaring met alternatieve duurzame materialen. Steeds vaker kiezen onze opdrachtgevers bijvoorbeeld voor houten elementen of een duurzame rieten kap, die uitstekend warmte isoleert.

Rieten kap om een

duurzaam huis te bouwen?

Aanvullende informatie over het

bouwen van een duurzaam huis:

Het bouwen van uw nieuwbouw huis komt in totaal  uit op een bouwtijd van ruim twee jaar.  Het feitelijke bouwen kost circa 7 maanden, uitgaande van 1000 m3 inhoud. In totaal rekenen wij met een bouwperiode van circa anderhalf jaar, gerekend vanaf het eerste adviesgesprek. De planning voor de bouw wordt ingedeeld in fasen. Tot de start bouw kunt u nog wijzigingen aanbrengen in het bouwkundige ontwerp. Hierna kunt u nog nadenken over de keuze in deuren, lichtknoppen, trappen en kozijnen. Na het leidingwerk volgen keuken en sanitair, tegelwerk en als laatste de schilder. Meer weten? Maak gerust een afspraak!

De kosten om een duurzaam huis te bouwen, hangen af van uw eigen ambitie op gebied van duurzaam bouwen en de materialen die u kiest. Maar uiteindelijk nog veel meer van het volume, de oppervlakte en de afwerking, zoals de badkamer en de keuken. Omdat ieder ontwerp bij ons uniek is, hebben wij geen vaste prijzen voor het bouwen van een duurzaam huis. Wel geven wij de inspiratiewoningen in onze prijslijst de totaalkosten weer voor de bouwkosten, plus de prijs/m2 en de kosten van energiebesparende maatregelen. Zo weet u ongeveer wat de prijs zal zijn als wij uw duurzaam huis bouwen.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.