Twee-onder-een-kap bouwen

Een twee-onder-een-kap,
maar dan anders.

Een twee-onder-een-kap-woning bouwen samen met uw (nieuwe) buren vereist nogal wat afstemming en overleg. Om nog niet te spreken over concessies. U kunt immers de kosten van uw twee-onder-een-kap bouwen wel (deels) delen met uw buren, maar u zult het ook in alles eens moeten zijn over het ontwerp. Bij Buitenhuis Villabouw hebben we weliswaar ervaring met twee-onder-een-kap bouwen, maar ons proces is hiervoor eigenlijk te individueel. Wel ontwerpen en bouwen we regelmatig woningen met twee kappen. Zoals deze gerealiseerde ‘twee-onder-een-kap-woning’ waar we graag de aandacht op vestigen.

Twee-onder-een-kap
woning bouwen

Twee-onder-een-kap bouwen betekent doorgaans dat twee woningen één kap delen. De gerealiseerde woning op deze pagina is eigenlijk een een-onder-twee-kap-woning: één woning onder twee kappen. Het woonprogramma loopt door over de gehele oppervlakte van de woning, maar het lijken van buiten twee volumes. Deze twee aparte volumes hebben elk een eigen kap en grijpen als het ware in elkaar zodat er een geheel ontstaat. De kappen kruisen elkaar net boven de plafondhoogte van de verdieping, waardoor ook de hele bovenverdieping doorloopt onder de twee kappen.

Een woning met twee (ongelijke) kappen heeft niet alleen een eigentijdse en minder massieve uitstraling, een dergelijke twee-kap-woning bouwen biedt ook bijzondere mogelijkheden. Het woonprogramma op de verdieping onder de tweede kap kan een andere (woon)functie krijgen: een gescheiden werk- en studeerkamer bijvoorbeeld waar u in alle rust kunt werken, een fitness- of wellnessruimte of een gastengedeelte waar u uw gasten net wat meer privacy kunt bieden. In zekere zin kiest u er dan voor een twee-onder-een-kap-woning te bouwen voor uzelf!

De mogelijkheden van
een tweekapwoning

Aanvullende informatie over het bouwen
van een twee-onder-een-kapwoning:

Kiezen mensen doorgaans vanwege de kosten voor het bouwen van een twee-onder-een-kap-woning, bij dit type woning is dat meestal niet het argument. Een twee-kap-woning bouwen heeft zelfs relatief veel dakoppervlak en soms meer geveloppervlak, wat – afhankelijk van de materiaalkeuze – extra kosten met zich mee kan brengen. De keuze is daarom meestal ingegeven door eisen van de gemeente of een bijzondere kavelvorm. Bij deze woning was er bijvoorbeeld sprake van een ondiepe, maar wel brede kavel. Door te spelen met twee volumes kon met een ondiepe maatvoering toch de gewenste inhoud worden bereikt.

Bij overige bijkomende kosten kunt u denken aan duurzaamheid en afwerking. Wilt u een all-electric of een nul-op-de-meter huis? Buitenhuis Villabouw bouwt op basis van vier hoofdsystemen: een luchtwarmtepomp, een lucht-/waterpomp, een aardwarmtepomp, een hout- of een pelletkachel. Bij afwerking kunt u denken aan inbouwkasten, plafonds met eiken spanten, een gietvoer of plavuizen. Wilt u inbouwrolluiken of houten lamellen aan de buitengevel? De mogelijkheden zijn onbeperkt en de kosten zijn hierom niet op voorhand te geven.

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.