Kosten woonboerderij bouwen

Een woonboerderij is een droom van veel mensen die een huis willen bouwen. Heeft u interesse in een landelijke woning met de sfeer of elementen van een boerderij, dan wilt u natuurlijk graag meer weten over de kosten voor een woonboerderij. U zult echter begrijpen dat de ene woonboerderij de andere niet is en dat de prijs ook flink kan verschillen. Op onze website informeren we u graag alvast over alle soorten kosten waarmee u te maken krijgt bij het bouwen van een huis. Op deze pagina gaan we wat dieper in op de specifieke kosten voor een woonboerderij vergeleken met andere woningen.

Kosten woonboerderij:

de kenmerken

Bij Buitenhuis Villabouw hebben we in de afgelopen jaren prachtige landelijke (boerderij)woningen of woonboerderijen mogen bouwen. Qua inhoud zijn dit vaak uitgesproken forse woningen. Immers: het volume van de traditionele stal is bij de woning getrokken. Kenmerkend is de grote kap, vaak tot aan de eerste woonlaag. Dit geeft een markant maar ook intiem karakter. Bij het bouwen van een woonboerderij wordt vaak gekozen voor wat duurdere, robuuste materialen zoals eiken spanten en een authentieke rieten kap. Deze kenmerken komen uiteraard terug in de kosten om een boerderijwoning te bouwen.

De kosten voor het bouwen van een woonboerderij hangt net als bij iedere woning af van het volume en de vloeroppervlakte. Daarnaast spelen met name het dak (rieten kap bijvoorbeeld), de keuken en de badkamer mee. Voor een eerste indruk van de kosten om een woonboerderij te bouwen hebben we in onze prijslijst alle inspiratiewoningen voorzien van een prijsindicatie met de prijs/m2 weergegeven. Laat u in elk geval deskundig voorlichten en vergelijk offertes goed. Soms worden noodzakelijke kosten niet in de offerte meegenomen maar als extra optie. Bij Buitenhuis Villabouw nemen wij alle te voorziene kosten mee in de prijsopgave!

Prijslijst voor het bouwen

van een woonboerderij

Brochure en prijslijst aanvragen

Selecteer uw type brochure naar voorkeur:

In onze brochure vindt u een greep uit de gebouwde villa’s van Buitenhuis Villabouw. Wilt u onze brochure en prijslijst aanvragen met daarin een globale indicatie van de kosten om een eigen villa te bouwen? Wij sturen u deze geheel kosteloos toe. Wij willen u er wel op wijzen dat wij werkzaam zijn in een gebied van 75 kilometer rondom Alblasserdam en/of verwachte reistijd van minder dan 1 uur. Wij werken met een eigen bouwteam, waardoor dagelijkse reistijden langer dan een uur onwenselijk zijn. Ter inspiratie kunnen wij u wel onze brochure en de daarbij behorende prijsinformatie toesturen.