Kavels en projecten

Buitenhuis Villabouw biedt met regelmaat bijzondere kavels en (kleinschalige) projecten op zeer uiteenlopende locaties. Op dit moment bieden wij bijvoorbeeld een schitterende designvilla aan met zwembad op een van de mooiste plekjes in Gorinchem. Een unieke woning op een riante kavel van ruim 2.000 m².

Designvilla met zwembad (Gorinchem)
De nieuw te bouwen villa (1.133 m³/240 m²) is gesitueerd op goede stand in de lommerrijke wijk 'Oude Hoven' aan het mooie Plantsoen-Orakellaantje-Lindelaantje. Een gewilde buurt die het gemoedelijke en sfeervolle wonen van toen combineert met het moderne comfort voor het leven van vandaag de dag. Een parkachtige woonplek, waar een bijzondere woning wordt ontwikkeld en waar de aankomende bewoner inspraak heeft in afwerk- en indeling. De kavel is voorzien van een oprit waar u twee auto's kunt parkeren.

Deze aanbieding betreft de kavel inclusief speciaal voor de kavel ontworpen villa. De kavel is eventueel ook zonder bouwplan te koop.

Ontwerp
De binnenkant van de woning is heerlijk ruim met twee gestapelde bouwlagen en een krachtige architectuur met prachtige zichtlijnen, strakke vormgeving en veel raampartijen. Deze villa is een absolute blikvanger. Ze biedt u de kans om in weelde te wonen, met alle aandacht voor detail die u mag verwachten. De combinatie van een vrije en beschutte ligging tezamen met de ruim bemeten kavel maakt deze villa tot een uniek object. Een prachtige architectuur met mooie ruimtes, fijne verhoudingen, overdekte terrassen, contact tussen binnen en buiten en het belangrijkste lekker veel licht.

Begane grond
Hal (14.78 m²) voorzien van een toilet, garderobe en trapopgang. De keuken en de living met spectaculaire vide (108 m²) zijn een harmonieus geheel en gaan geleidelijk over van binnen naar buiten. Vanuit de keuken is de bijkeuken (8.51 m²) alsmede de garage (20.72 m²) binnendoor bereikbaar.

Verdieping
Overloop (9.9 m²), wasruimte (7.28 m², badkamer (8.84 m²), 3 slaapkamers (resp. 28.56 m² masterbedroom, 24.01 m², 18.62 m²) en een kantoor-/werkkamer of slaapkamer 4 (14.28 m²). De snelle beslisser kan nu nog met de ontwikkelaar om de tafel om eventuele inpandige veranderingen qua indeling door te voeren.

Ligging
Gorinchem is zeer centraal gelegen in het land. Vanaf knooppunt Gorinchem kunt u snel alle kanten op via de A 27, A 15 en de A 2. Grote steden als Breda, Utrecht en Rotterdam zijn bereikbaar binnen 30 autominuten. De woning is gelegen in de prettige Haarwijk in een oase van rust, een typische jaren 30 wijk, dichtbij het centrum. Deze wijk is voorzien van alle denkbare faciliteiten, zoals een winkelcentrum “Piazza Center”, sportcomplex, scholen en een apotheek, die op loopafstand van de woning zijn gelegen. Het sfeervolle centrum van Gorinchem ligt op slechts een paar loopminuten en kent diverse winkelpromenades en de Grote Markt met zijn gezellige terrassen en horecagelegenheden.

Geschiedenis Plantsoen
De kavels grenzen aan de tuin van het monumentale woonhuis van het Plantsoen 20. Dit woonhuis van het type landhuis genaamd "'t Zonnehuis" gebouwd in 1937 in opdracht van de heer A.A.C. de Vries Robbé naar ontwerp van Jan Rebel. De opdrachtgever had grote bewondering voor het werk van de architect en kende zijn ontwerpen aangezien de staalfabriek De Vries Robbé, in het verleden verschillende keren de stalen ramen en deuren voor de bouwwerken van de architect had geleverd. Het pand is vormgegeven in Traditionele stijl met elementen uit het Expressionisme zoals de bijzondere vleugelplattegrond en de omhoog zwenkende daklijn. Het landhuis ligt aan de noordzijde van een ruime, grotendeels met sloten omgeven tuin eveneens naar ontwerp van Jan Rebel. Het huis is gesitueerd aan de noordzijde van de aanleg. De tuin heeft een gazon met een golvende vorm waaromheen een border is aangelegd waarin diverse heesters en bomen zijn geplant die het huis vanaf de straatzijde aan het zicht onttrekken. Ten zuiden van het woonhuis ligt een hartvormige vijver met een treurwilg. Het huis ligt in een wijk met overwegend interbellumbebouwing buiten de historische kern van Gorinchem en is bereikbaar via een oprijlaan met aan de straatzijde een gemetselde heul die vermoedelijk uit de bouwtijd van het huis stamt en voorzien is van later toegevoegde hekpijlers met bolbekroning waartussen een smeedijzeren hek is gehangen.

Meer weten? Neem contact op met Jelle van Houwelingen.